Vaikeuksien kautta kontrolloituun voittoon

26.8.2018405-päinen yleisö sai kokea Alsecco stadionilla varsin viihdyttävän jalkapallo-ottelun. Ensimmäisellä puoliajan jälkeen Pallo-Iirot siirtyi ehkä hieman ansaitsemattomastikin johtoasemassa tauolle, vaikka vähäiset maalipaikat keltapaidoilla olivatkin erittäin vaarallisia. Peimari United laittoi kuitenkin Iirot ahtaammalle kuin yksikään vierailija tällä kaudella Äijänsuolla.

Sarjakärjessä ennen ottelua kolmella pisteellä olleella Pallo-Iiroilla oli mahdollisuus ottelun vähemmän pelanneena palauttaa kuuden pisteen kaula MaPS:iin, joka voitti oman ottelunsa aikaisemmin kierroksella. Raumalaisten lähtö otteluun ei ollut kuitenkaan helpoin mahdollinen sillä takana oli loistava voitto FC Ålandista vieraissa ja muutama avainpelaaja oli sivussa kokoonpanosta.

Muun muassa Juuso Aalto katsoi ottelua katsomosta ja Emenike aloitti pelin vaihtopenkiltä.

Poissaolot eivät kuitenkaan näkyneet ottelun alussa. Pallo-Iirot siirtyi  johtoon kun ensimmäisillä minuuteilla pallo liikkui iloisesti uusitulla Alsecco stadionin matolla. Avaukseen palannut Jussi Aalto ja Joonas Manzo pelasivat hyvin yhteen ja vaaralliseen keskitykseen laittoi päänsä väliin Peimari-pelaaja. Sauvolaisten epäonneksi pallo muutti suuntaan ja meni omaan maaliin.

Kotijoukkue on tappanut kuluvalla kaudella monta ottelua heti pelin alkupuoliskolla tekemällä useamman maalin. Peimari ei kuitenkaan maalista hätkähtänyt, vaan käänsi systemaattisesti pelin Pallo-Iirojen alueella. Raumalaisilla oli suuria vaikeuksia saada omaa pallollista peliä käyntiin.

Etenkin pallon menetyksistä Peimari UTD käänsi peliä nopeasti ja usein sarjan maalihain Bruno Rodrigues Brazin kautta. Pelaamalla Peimari ei kuitenkaan päässyt hyville maalipaikoille poislukien aivan ensimmäisen puoliajan lopulla kun juuri Braz leikkasi laidasta nokikkain Iirojen maalivahti Henri Saarisen kanssa. Upeaa kautta pelaava Saarinen torjui kuitenkin yrityksen ja villitsi yleisön raikuviin aplodeihin.

Peimari haki pääosin vetoja kaukaa, mutta niistä ei tänään vaarallisempia paikkoja syntynyt. Tosin poikkeuksena ensimmäisen puoliajan loppupuolella lähtenyt veto, joka muutti suuntaa Pallo-Iirojen puolustusmuurista. Saarinen syöksyi jo eri suuntaan, mutta jalkavenytys oli illan ehdotonta Eurosport-materiaalia.

Pallo-Iirojen rooliksi ensimmäisellä puoliajalla jäi puolustaa tiiviisti ja yrittää iskeä laitojen kautta vastaan. Taktiikka toimi kertaalleen kun Miika Pertolan vahvan pelaamisen jälkeen Mikael Lahtivuori vapautettiin laidasta yksin läpi. Tänään kaksi kertaa läpiajosta Lahtivuoren nollannut maalivahti Fabio Mourao esti kuitenkin vielä tämän yrityksen.

- Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli ongelmana, että emme saaneet pidettyä palloa niin paljon kuin olisimme halunneet. Ehkä osaksi johtui Peimarin hyvyydestä. Prässäsivät ja sijoittuivat hyvin kentällä, toppari Eetu Setänen pohti ottelun jälkeen.

- Toki omassa pelissä oli paljon parannettavaa. Hermoilimme eikä saatu tarpeeksi helppoja syöttöjä omille. Muotommekin oli liian levällään. Pallonmenetyksistä Peimari pääsi muutamaan vaaralliseen vastaiskuun.

- Vaikka Peimari on keskikastissa sarjassa, niin on sarjan parhaimpia joukkueita. Molemmat pelit mitä ollaan heitä vastaan pelattu, niin todella laadukas joukkue kyseessä. Selkeä systeemi ja hyvin valmennettu joukkue. Älykkäitä pelaajia, jotka osaavat kentällä järjestää hyvin tyhjiä tiloja ja pelata niihin, Setänen lisää.

 

Toinen puoliaika selvässä Pallo-Iirojen kontrollissa

Ensimmäinen puoliaika jätti varmasti monelle katsojalle tunteen, että samalla tahdilla vierailijat tulevat vielä rinnalle ja ohi. Pallo-Iirot otti kuitenkin ottelun kontrolliinsa aivan toisen puoliajan ensimmäisiä minuutteja lukuunottamatta.

Pallonhallinta lisääntyi, vaikka edelleen välillä pallo annettiinkin Peimarin hallintaan. Vaihdosta puoliajalla sisääntullut Emenike loi heti oman vaarallisuutensa hyökkäyspelaamiseen. Toista puoliaikaa oli vanhentunut vain kuutisen minuuttia kun Mikael Lahtivuori pelattiin Emeniken toimesta läpi ja tällä kertaa turkulainen ei erehtynyt, vaan siirsi pallon tarkasti vasemmalla jalalla alanurkkaan. Erikoista tilanteessa oli, että tuuletusvaiheessa Lahtivuori sai alaraajavamman.

Kauden 5. maalinsa tehnyt laituri pelasi vielä muutaman minuutin ollen kolmannen kerran yksin läpi, mutta joutui sitten jättämään kentän. Maalin jälkeen kotijoukkue pelasi erittäin tiiviisti ja piti Peimarin poissa maalipaikoilta. Lisämaalit olivat lähempänä vierailijoiden maalia kun muun muassa Aake Rapalan hevosenpotku kajahti Peimari-maalin ylärimaan.

- Toiselle puoliajalle tehtiin sellainen muutos, että vaihdoimme keskikentän kolmion toisin päin ja meille tuli kaksi pohjapelaajaa. Muutenkin laitettiin pakkaa tiiviiksi ja alemmas. Sitä kautta Peimari ei päässyt pelaamaan enää tyhjiin tiloihin. Sitä kautta pelimme näytti huomattavasti kontrolloidummalta, ja sen jälkeen menimme tilanne kerralla puolustaen ja hyökäten, Setänen analysoi.

- Vastustajan linjan taakse jäi tosi paljon tilaa ja katkoista pelattiin vastaiskufutista. Hieno homma, että meiltä löytyy tuollaisia erilaisia vaihteita pelistä, välillä hallitaan palloa ja jos ei onnistu, niin pystymme pelaamaan fiksusti ja iskemään vastaan.

- Ennen kaikkea ymmärrämme sen, että vaikka johdamme sarjaa, niin emme voi dominoida jokaista ottelua 90 minuuttia. Välillä meillä on vaikeaa ja silloin pitää pää olla kylmänä selviytyen tilanteista. Muutenkin tuntuu siltä, että joukkueen yhteinen sävel on löytynyt. Kentällä on hyvä olla ja luotan niihin pelaajiin kenen kanssa pelaan. He auttavat minua ja minä autan heitä.

- Kun päälle vielä lisätään, että meillä on yksi sarjan parhaista maalivahdeista siellä takana, niin siellä on hienoa pelata tällä hetkellä. Ei se sattumaa ole, että nihkeitäkin pelejä ollaan tällä kaudella käännetty voitoksi, Setänen paketoi.

- Ja erittäin hienoa oli nähdä katsomossa taas väkeä, vaikka syksy viilenee. Iso peukku raumalaiselle futisyleisölle!

Pallo-Iirojen pelit jatkuvat jo heti keskiviikkona PIF:n vieraana Paraisilla. Kotikentällä vastaan asettuu seuraavaksi Wilpas 9.9. sunnuntaina ja silloin katsojia ravitsemaan saapuu Top Chef Teemu Laurell ja prokokki Juho Jokela.