Pallo-Iiroille paluu maanpinnalle

19.7.2018Raumalaiset lähtivät luottavaisin mielin kohti syyskauden avausta Somerolle. Hyvin sujunut kevätkauden päätös ja tyhjentynyt sairastupa nostattivat keltapaitojen toiveita menestyksekkäästä pelistä. Kotijoukkue SoVo näytti kuitenkin työntekemisen mallia. Tiivis puolustus, hyvä prässipeli ja taitava pallon liikuttelu riisui Pallo-Iirot tänään täysin aseista.

SoVo tiedettiin kovaksi kotijoukkueeksi ja sitä joukkue olikin. Lepsusti tänään pelannut Pallo-Iirot rikkoi varmasti kauden harhasyöttöennätyksensä ja oli käytännössä kaikissa tilanteissa vähän jäljessä.

Mitä pidemmälle peli eteni, niin sen paremmalla fiiliksellä SoVo pelasi, kun taas Iirojen pelaajat pakotettiin koko ajan epämukavuusalueelle. Nopeat Nicholas Brain, George Digha ja vahva Tuomas Halonen aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa Iirojen puolustukselle.

Puolustuslinjassa luutinut Alhagie Sawaneh johti puolustusta varmoin ottein.

Miltei terveenä otteluun pääsyt raumalaisryhmä sai myös loukkaantumisten osalta taas huonoja uutisia kun puolustuslinjasta Valtteri Veijanen ja Jere Niiranen joutuivat keskeyttämään ottelut. Todennäköisesti vakavista vammoista ei kuitenkaan ole kysymys.

Pallo-Iirot aloitti ottelun pirteästi. Toistamiseen Pallo-Iirot sai hyviä palloja linjan taakse ja sitä kautta luotua painetta SoVo:n boksiin. Paras paikka merkattiin kapteeni Eetu Kaipiolle, jonka vapari 25 metristä meni vain vähän ohi. Juuso Aalto hankki vapaapotkun hyvän juoksun jälkeen. Myös Aleksi Toivonen pelattiin Emeniken toimesta sivusta nokikkain maalivahti Ibrahim Banguran kanssa, mutta maalivahdin hyvä jalkatorjunta piti raumalaiset nollissa.

Myös Juuso Aallolle avautui boksiin vetopaikka, mutta tulinen sijoitus meni vain inan ohi takatolpan.

Pikkuhiljaa kotjoukkue sai pallon ja sitä kautta pelin haltuunsa. Siinä kun SoVo:lla pallo liikkui nätisti ja löysi osoitteensa, niin Pallo-Iiroilta nähtiin iso määrä harhasyöttöjä keskialueelle, joista SoVo iski vaarallisesti vastaan.

Ensimmäisellä puoliajalla SoVo ei kuitenkaan maalipaikoille päässyt lukuunottamatta erikoistilannetta, josta kapteeni Mikko Halonen puski päällään pallon maaliin. Hyvä pieni liike ja hämäys sai Iirojen pakan leviämään ja Halonen käytti tilanteen varmasti hyväkseen.

 

Toinen puoliaika puskemista ja SoVo tappaa pelin

Päävalmentaja Akusti Salonen ja valmentaja Sami Vahanto tekivät ryhmitelmään muutoksia puoliajalla. Pelaajavaihtoja ei tehty, mutta paluun kentälle tehneen Juuso Aallon pelipaikka muuttui keskemmälle.

Muutokset eivät tuottaneet tulosta. SoVo pelasi viimeisen kolmannekse erittäin tiiviisti eikä Pallo-Iirot saanut rakennettua vaarallisia paikkoja. Nico Rinne joutui jättämään kentän ja Mikael Lahtivuori tuli laitaan Miika Pertolan siirtyessä keskelle.

Iirojen peliä leimasi puskeminen ja pelinrakentelusta jäi kokonaan uupumaan maltti sekä luovuus. Harhasyöttöjen vuoksi SoVo sai liian helpolla pallon itselleen eikä taitava joukkue luopunut pallosta helpolla.

Kun Iirot koitti väkisin saada tasoitusta, niin lopulta SoVo iski yhdestä vastahyökkäyksestään. George Dighalle pelattiin tyhjä maali hyvän juoksun jälkeen eikä yli 30 maalia Nelosessa tehnyt kärki erehtynyt.

Pallo-Iirojen peliä leimasi loppua kohden sekavuus eikä joukkue saanut jauhettua peliä ja siirrettyä painetta kotijoukkueen alueelle. SoVo näytti pelaavan joukkueena - Pallo-Iirot puskevan yksilöinä. Kun SoVo iski toistamiseen erikoistilanteesta ottelun 89 minuutilla, niin peli oli taputeltu ja Pallo-Iirot sai kylmän suihkun syyskauden alkuun.

Voittojen tielle on mahdollisuus kuitenkin palata jo ensi viikon perjantaina kun Pitsiyön spesiaalissa Raumalle saapuu Toejoen Veikot.

Tervetuloa!