Jännitettä Yläkentällä

26.4.2018


Yläkentällä kohtaavat perjantaina kautensa alavireisesti aloittanut kotijoukkue ÅIFK ja toistaiseksi täydet pisteet kerännyt Pallo-Iirot. ÅIFK ei ole vielä pisteitä kerännyt, mutta on otteluissaan näyttänyt ettei voittaminen ole kaukana. Joukkueiden välille lisää jännitettä Pallo-Iiroihin siirtyneet päävalmentaja Akusti Salonen ja pelaajat Henri Saarinen sekä Mikael Lahtivuori.

ÅIFK oli viime kaudella yksi sarjan suurimmista alisuorittajista. Joukkue sijoittui sarjassa neljänneksi viimeiseksi. Pallo-Iiroille ÅIFK oli kuitenkin vaikea vastus sillä kevätkierroksella joukkue kävi Alsecco stadionilla nollaamassa 0-2 lukemin.

Silloin joukkueen isoimmat sankarit olivat maalivahti Henri Saarinen, ensimmäisen maalin tehnyt Mikael Lahtivuori ja kentän paras pelaaja Jeremias Kaari.  Myös Kaari kävi talvella Pallo-Iirojen harjoituksissa, mutta jäi kuitenkin Turkuun. Syyskierroksella taas Iirot kävi Yläkentällä hakemassa samoin lukemin revanssin rikkoen samalla Yläkentän kirouksen ÅIFK:ta vastaan. Turkulaiset ovat kotikentällään olleet historian valossa aina paha vastustaja Pallo-Iiroille.

Pikanttina yksityiskohtana mainittakoon vielä, että ÅIFK:n paras maalintekijä on Nicolas Manzo kolmella maalillaan. Manzo on MaPS:sta Pallo-Iiroihin siirtyneen Joonas Manzon pikkuveli.

Turkulaiset ovat sarjassa toiseksi viimeisenä pistesaldon näyttäessä nollaa. ÅIFK pelasi Peimari Unitedia vastaan vahvan vierasottelun halliten peliä, mutta kaatui lopulta virheeseen. PIF kävi Yläkentällä hakemassa suurinumeroisen voiton ja viime kierroksella sarjan yllättäjäjoukkue sarjanousija Wilpas voitti ÅIFK:n maalintekokilpailussa 4-3 lukemin.

Pallo-Iirot taas on pelannut erittäin tiukkoja otteluita. Kauden avauksessa SoVo laittoi Iirot tiukoille, Porissa keltapaidat onnistuivat lisäajalla voittamaan ToVe:n ja viime kierroksella FC Inter2 kaatui jo selvemmin kotikentällä. Pistesaldo on ollut täydellinen, mutta peli ei ole vielä valmista.

Iirojen paras maalintekijä on ollut EIF:sta kasvattajaseuraansa siirtynyt Juuso Aalto kahdella maalillaan. Maalinteossa ovat myös onnistuneet Mikael Lahtivuori, Emenike Mbachu, Miika Pertola ja Jussi Aalto.

 

"Olen erittäin tyytyväinen, parempi fiilis siirrosta tullut päivä päivältä"

Pallo-Iirot seurasi viime kaudella tarkkaan maalivahtimarkkinoita. Tarkoituksena tulevalle kaudelle oli saada lisää kilpailua maalipuiden väliin sekä maalivahtivalmennukseen säännöllisyyttä. Maalivahtivalmentaja Mika Hakasen lisäksi Pallo-Iirot kiinnitti Henri Saarisen, joka pelasi hyvän kauden ÅIFK:n maalilla. Siirtoa Saarisen ei ole tarvinnut katua.

- Olen erittäin tyytyväinen, parempi fiilis siirrosta tullut päivä päivältä. Joukkue on todella yhtenäinen ja tuntuu aina hyvältä tulla sekä treeneihin että peleihin. Joukkue ottaa hienosti jokaisen pelaajan huomioon, joten on helppoa sopeutua joukkoon, Saarinen kiittelee.

Saarinen kilpailee peliajasta Panu Eraman ja Matias Ussan kanssa. Kolmesta pelistä Saarinen on ollut maalilla kahdessa, pelaten yhden nollapelin. Joukkueen esityksiin Henri on ollut kohtuullisen tyytyväinen.

- Ollaan mielestäni aloitettu ihan vahvasti. Tottakai lopputuloksia voi vielä parantaa, mutta pelaamisemme on ollut pääosin erittäin varmaa. Vastustajan maaleista huolimatta olemme pelanneet jokaisen pelin loppuun asti ja työnteko kentällä on palkittu täysillä pisteillä kolmesta ensimmäisestä pelistä.

Entä tulevan perjantain vastustaja ÅIFK, jännittääkö juuri 22 vuotta täyttänyttä maalivahtia ottelu mikäli tolppien välille valitaan?

- Ei enempää kuin aiemmissakaan peleissä. Tottakai on aina eri fiilis, kun on vanha seura vastassa, mutta luotan siihen että jatketaan vahvaa tekemistä myös perjantaina.

- Nicolas Manzon hattutemppu Åbon viime pelissä on ainakin merkki, että kaveri on syytä huomioida sekä kentällä että katsomossa. Myös Jeremias Kaari tulee varmasti nousemaan pelissä esille useaan otteeseen, jos on pelikunnossa, Saarinen päättää.

 

Keskikentällä poissaolijoita

Pallo-Iirot lähtee kohtuullisen hyvistä lähtökohdista otteluun. Ainoastaan keskikentän keskustassa on joitakin poissaolijoita. Kapteeni Eetu Kaipio ei pelaa vielä perjantaina, Aake Rapala on myös loukkaantumisen vuoksi sivussa ja harjoituksiin palannut Konsta Siivonen ei pelaa vielä edustusjoukkueen mukana.

Ottelusta on tulossa täysipainoinen liveseuranta seuran kanavalta Twitteristä.