Pallo-Iirojen B-tytöillä loistokausi: Palkintona paikka SM-karsintasarjassa

26.9.2017

Siinä se on! Voittotuuletukset tavoitteen saavuttaisesta. Edessä tammikuussa alkava SM-karsintasarja.
Siinä se on! Voittotuuletukset tavoitteen saavuttaisesta. Edessä tammikuussa alkava SM-karsintasarja.

Pallo-Iirojen ja EuPa:n B-tyttöjen yhteisjoukkueen voitto Ykkösen kevätsarjassa ennakoi hyvin tulevaa kautta: tyttöjen voittovauhti ei hyytynyt koko kesän aikana ja palkintona siitä heille aukesi riemukkaasti paikka SM-karsintasarjassa.

Vaikka pelejä on jäljellä vielä kaksi, on joukkue jo juhlinut karsintapaikkaa antaumuksella. Ja syystäkin, sillä tähän mennessä tytöt ovat hävinneet vain yhden pelin ja pelanneet yhden tasurin. Muista peleistä on tullut täysi pistepotti.

Tämän hetken viiden pisteen etumatkalla B-tytöt menevät SM-karsintasarjaan joka tapauksessa parhaana lohkokakkosena, kävi lopuissa peleissä miten tahansa. Tähtäimessä on nyt tietysti myös T18 Ykkösen lohko B:n voitto, mutta sitä vastuuvalmentaja Markus Nurmi ei pidä olennaisimpana asiana.

- Kyllä tärkeintä on se, että tytöt ylsivät kauden tavoitteeseen ja saavat nyt pelata SM-tason tiukkoja pelejä, pääsevät kehittymään pelaajina ja samalla mittaamaan kunnolla tasoansa. Emme toki olleet kesän aikana mitenkään suvereeneja, mutta onneksi pitkässä juoksussa saimme karikot vältettyä, hän kiittelee.

 

Riittävästi sitoutuneita
kilpatason harjoiluun

Nurmi kertoi keväällä haastaneensa tyttöjä unelmoimaan suuresti ja pyytäneensä heitä myös uskomaan unelmiinsa ja asettamaan tavoitteita, joita kohti edetä.

- Tämä on edelleen sitä mitä haluan. Jokainen pelaaja kohtaa epäonnistumisia, mutta on tärkeää uskaltaa sen jälkeen yrittää rohkeasti uudelleen.

Alkukaudesta joukkue tiivistyi 18 pelaajaan, jotka sitoutuivat tavoitteelliseen ja kilpailulliseen harjoitteluun.

Joukkueen kemiat ja yhteishenki ovat Nurmen mukaan hitsautuneet kesän mittaan, samoin luottamus valmennukseen.

- On ollut hienoa, että olemme kakkosvalmentaja Juho Toivosen kanssa olleet valmennuksesta samoilla linjoilla. Jos jotain erilaisia näkemyksiä on ollut, on se myös antanut mahdollisuuden katsoa omaa valmennustapaa toisesta näkövinkkelistä.

Tarpeeksi pelaajia
myös ensi kaudeksi

Hienon kauden jälkeen B-tytöt saavat hengähtää muutaman viikon lokakuussa ja marraskuussa lyödään taas täysi hönkä päälle. Marraskuun lopussa joukkue järjestää kuuden joukkueen turnauksen, johon tulee muita SM-sarjakarsintaan osallistuvia joukkueita. Varsinainen karsintasarja alkaa tammikuussa.

B-tyttöjen menestyminen ei ole jäänyt muilta huomaamatta. Nurmen mukaan hänelle on jo tullut kyselyjä muiden seurojen tytöiltä, josko pääsisi joukkueeseen mukaan.

- Uskon, että saamme taas kasaan 18 pelaajan ringin ja ehkä muutaman vielä senkin päälle. Tytöt ovat jo pitkään keränneet rahaa kevään harjoitusleiriin etelän lämmössä ja reissulle on ilmoittautunut sitoutuvasti jo 15 pelaajaa. Joten eiköhän sieltä niitä jatkohalukkaita aika tavalla löydy, Nurmi myhäilee.