ToVe otti taisteluvoiton paikallisottelusta

9.9.2017Toejoen Veikot ja Pallo-Iirot kohtasivat sateisessa kelissä. Luonnonnurmella pelattu ottelu ei tarjonnut pelillisiä hienouksia liukkauden vuoksi, mutta sitäkin enemmän kaksinkamppailupelaamista. Tässä kotijoukkue otti niskalenkin Iiroista.

Ottelun alku näytti, että ToVe antoi vierailijoiden rauhassa nousta puoleen kenttään asti, mutta tiivisti sen jälkeen pakkansa vaikeasta lävistettäväksi. Nopeasti riistoista vastaaniskenyt ToVe loikin puoliskon alkupuolella muutaman hyökkäyksen laitojen kautta, mutta kovin vaarallisille paikoille vihreäpaidat eivät päässeet.

Kotijoukkueen paras paikka ensimmäisellä puoliajalla syntyi keskityspallosta. Pallo jäi vaarallisesti pyörimään maalin eteen, mutta Pallo-Iirojen onneksi Aleksi Pihlainen oli hereillä ja venytti jalkansa pallon eteen.

Iirot sai puoliajan edetessä peliä haltuun ja sai rakennettua useita hyviä hyökkäyksiä, joista vieraiiljoiden olisi pitänyt pystyä parempiin suorituksiin. Vetojen laadussa oli tänään paljon toivomisen varaa ja ne mitkä löysivät tiensä maalia kohti poimi Janne Järnstedt varmasti.

- Ensimmäiset reilu 20 minuuttia pelasimme passiivisesti ja hengettömästi. Lähdimmekö vastustajan pelaamiseen mukaan? Loppu puoliajasta sujui paremmin ja aloimme tekemään kollektiivisesti töitä ja pidimme linjat tiiviimpänä, päävalmentaja Kimmo Hörkkö kertasi ottelun päätyttyä.

- Vastustaja ei juuri omalta puoliskolta pois päässyt ja meillä oli muutama paikka iskeä johtomaali.

Tuomari Samuli Stenmanin viheltäessä pilliin puoliajan merkiksi olivat raumalaisleirissä tunnelmat luottavaiset sillä ottelu tuntui kääntyvän yhä enemmän Iiroille.

 

Virhe kostautuu ja ToVe ottaa pelin hallintaan

Toinen puoliaika ei kuitenkaan jatkunut siitä mihin ensimmäinen päätyi ja ToVe alkoi taas saamaan samanlaista otetta mitä ottelun alussa. Sateen lisääntyessä ja kentän liukkauden vaan kasvaessa oli selvää, että ensimmäisen maalin merkitys vain kasvaisi. Sen verran hankalaa oli pelinrakentelu kummallakin joukkueella.

Sekavan vaiheen jälkeen kotijoukkue sai mitä aktiivisesti haki. Keskialueen virheen seurauksena Ville Mäkelä pääsi täysin yksin nousemaan kohti Iirojen maalia. Panu Erama torjui läpiajon upeasti, mutta jälkitilanteesta palloa ei saatu purettua ja lopulta samalle miehelle pelattiin tyhjiin paikka. Tästä Mäkelä ei erehtynyt ja ToVe:lle tärkeä avausmaali.

Pallo-Iirot yritti vaihdoilla saada uutta virtaa peliin. Roope Virtanen saikin muutamalla haastollaan vapaapotkun ja puolittaisen paikan luotua, mutta näistä ei tulosta syntynyt. Ottelun loppupuolella nuori Eetu Snicker korvasi Jussi Aallon.

B-juniori-ikäinen Olli Vuolukka pelasi ensimmäiset minuuttinsa Pallo-Iirojen edustusjoukkueen paidassa, joka jäi raumalaisten ainoaksi ilonaiheeksi.

ToVe varmisti voittonsa erikoistilanteesta kun pitkänhuiskea Kalle Marttila unohtui maalin eteen vapaaksi ja mies siirsi pallon verkkoon ohi Panu Eraman. Iirot ei saanut loppukiriä aikaiseksi, vaan ToVe oli lähempänä lisätä johtoaan.

- Toinen puoliaika oli samaa hengetöntä tekemistä kuin ottelun alkukin. Hyökkäyspelissä suoritukset niin pallollisena kuin pallottomana olivat yksinkertaisesti huonoja, Hörkkö manasi.

- Ja kun ei oikein maistunut puolustaminen pallonmenetyksien jälkeenkään, niin ToVe:lle täysin ansaitut pisteet tänään, Hörkkö lisäsi.

Pallo-Iirot TV:n haastattelussa tänään ensiesiintymisensä tehnyt Olli Vuolukka. Katso täältä.

Raumalaisten pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona Suomen Cupin 3.kierroksen ottelussa PKKU:ta vastaan. Sarjapelit taas jatkuvat viikon päästä lauantaina FC Ålandia vastaan.