Kevätkauden päätös Raunistulassa

20.6.2017

TuWe - Pallo-Iirot
TuWe - Pallo-Iirot

Länsi-Suomen piirin Kolmosen keskikasti on erittäin tasainen. Neljän pisteen sisältä löytyy viisi joukkuetta. Pallo-Iirot haluaa pisteet, jotta pysyy hyvällä iskuetäisyydellä kärjestä ennen tauolle menoa. Kotijoukkue Turun Weikot taas on viimeisen säilyjän paikalla tällä hetkellä ja haluaa tehdä viivaan lisää eroa. Joukkueiden välinen piste-ero on kuitenkin vain neljä.

Molemmille joukkueille on jaossa tärkeitä pisteitä ja kumpikin haluaa lähteä tauolle voitokkaana. Kotijoukkue TuWe:n otteita kaudella on leimannut kaksijakoisuus. Joukkue on pystynyt kaatamaan muita keskikastin joukkueita, mutta toisaalta kärkijoukkueille turkulaiset ovat kaatuneet jopa rumin lukemin. Kotikentällään TuWe on kuitenkin yllätysvalmis. Tästä osoituksena voitto KaaPo:sta sarjan avauskierroksella.

TuWe:n puolustuspelaaminen kotikentällä on ollut tiivistä. Kolme kertaa TuWe on jättänyt vastustajan nollille ja Raunistulassa joukkue pyrkiikin ryhmittämään pelaajat pallon taakse puolustamaan. Tappiot TuWe on kotikentällään kärsinyt PaiHa:lle ja FC Ålandille murskaavasti 0-8 (0-4).

Viimeisestä viidestä ottelusta TuWe on voittanut kaksi, hävinnyt kaksi ja kertaalleen tasanut pisteet. Kotikentältä joukkueen tilastoista löytyy kaksi peräkkäistä voittoa kun sekä JyTy että TPK jäivät Raunistulassa nollille. Viime kierroksella TuWe kaatui kuitenkin MaPS:n käsittelyssä 5-1 (2-0).

TuWe on tehnyt sarjassa 10:ssa ottelussa vain 10 maalia ja omaan maaliin palloa on toimitettu 26 kertaa. Joukkueen paras maalintekijä on Konsta Laakso 3:lla maalilla. Laakson lisäksi useammin kuin kerran maalipuiden väliin on osanut vain Leevi-Eemeli Ojanen kaksi kertaa.

Pallo-Iirojen viimeisen viiden ottelun saldo on kaksi tappiota ja kolme voittoa. Tappiot raumalaisjoukkue on kärsinyt kotona ÅIFK:ta vastaan ja vieraissa FC Åland oli selvästi Pallo-Iiroja edellä. Iirot on KaaPo:n ohella tehnyt sarjassa eniten maaleja. Viime kierroksella Pallo-Iirojen tehokkuuden koki FC Boda, joka joutui poistumaan Alsecco stadionilta 6-0 (2-0) tappio niskassaan.

Pallo-Iirojen paras maalintekijä on Eetu Kaipio 6:lla maalilla. Vireeseen päässeet Juho Patola ja Stanley Ukwuoma ovat osuneet 5 ja 4 kertaa.

 

"Kevät puolisko meni ihan kohtuullisesti"

Pallo-Iirojen kevätkausi meni tulosten valossa vaihtelevasti. Joukkue nappasi muutaman vakuuttavan voiton, mutta toisaalta hävisi kotikentällään avausottelussa TPK:lle ja myös ÅIFK haki kaikki pisteet Raumalta.

- Kevätkierros meni ihan OK. Muutama turha pistemenetys siellä oli, mutta muuten voi olla ihan tyytyväinen, kapteenistoon kuuluva Valtteri Veijanen pohtii.

Huomisesta ottelusta Veijasella on selkeä kuva miten pisteet tuodaan Raumalle.

- Pelataan samanlainen peli mitä viimeksi ja pistetään pallo liikkeelle. Tiukka puolustuspeli ja kyllä meidän hyökkääjät laittaa pallon vastustajaa pari kertaa enemmän maaliin, Veijanen päättää.

Pallo-Iirot TV:ssa lisää Veijasen ajatuksia. Veijanen kertoo muun muassa mitä ärsyttäviä piirteitä lapsuudenkaverissa kapteeni Eetu Kaipiossa on.

Pallo-Iirojen terveystilanne kevätkauden viimeiseen otteluun on kohtuullisen hyvä. Juuso Snickerin lisäksi sivussa ovat Mikael Nurmi ja kapteeni Eetu Kaipio. Nurmi on estynyt ja Kaipio joutuu pienen sairastelun vuoksi jättämään pelin väliin.

Liveseurantaa tulossa täältä.