Seuran edustusjoukkueet jatkavat samassa komennossa kaudella 2024
Julkaistu: 27.09.2023 16.45

Seuran edustusjoukkueet jatkavat samassa komennossa kaudella 2024

Seura on solminut vuoden jatkon sekä miesten pääkäskyttäjä Joel Grasson, että naisten pääkäskyttäjän Aake Rapalan kanssa. Molempien valmentajien odotukset tulevasta kaudesta ovat korkeat.

Kuluvaksi kaudeksi ensimmäistä kertaa miesten edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi noussut Grasso aloittaa nyt neljännen kautensa edustusjoukkueen valmennusryhmässä, valmennettuaan puolitoista kautta Kimmo Hörkön alaisuudessa kausilla 2020-2021. Uuteen kauteen Grasso lähtee positiivisin mielin.

- Tosi hyvät fiilikset sen suhteen. Tuloksellisesti tämä kausi on mennyt siihen lähtökohtaan nähden ihan hyvin, että ollaan nousijajoukkue. Mun mielestä on ihan loogista, että pystyy saamaan sen mahdollisuuden jatkaa siinä ja viedä sitä peliä eteenpäin oman näköiseksi.

Tällä kaudella valmentajan vastuulla on ollut edustusjoukkueen lisäksi Iirojen reservijoukkue, mutta ensi kauden kuvioita ei ole vielä täysin lukkoon lyöty.

- Roolissa on vielä pientä hienosäätöä, mutta aika samantyyppisenä se pysyy. Ei siinä tule mitään sen suurempia muutoksia.

Ensimmäisen kautensa edustusjoukkueen vastuuvalmentajana pian päättävä Grasso peilasi lyhyesti kauden alla olleita odotuksiaan kauden kulkuun verrattuna. Tarkempi kauden analyysi käydään kauden päätyttyä.

- Kyllä tämä tietyllä tapaa vastasi odotuksia. Tietenkin kun on ollut siinä edustusjoukkueen toimintaympäristössä apuvalmentajana, niin ei siinä ihan hirveästi tullut sellaista, etten olisi etukäteen odottanut. Olen kuitenkin ollut eri ikäryhmissä vastuuvalmentajana. Ehkä isoin juttu on tietenkin se, että tässä on oikeasti tulospaineita, mutta mä olen ihan tykännytkin siitä.

Kautta on jäljellä kaksi ottelua, kerran vieraissa ja kerran kotona.

- Tosiaan pari peliä jäljellä, niin pelaajillekin sanoin, että lähdetään jokaista yksittäistä ottelua voittamaan ja katsotaan mihin se riittää. Joka tapauksessa todennäköisesti se sija tulee olemaan kuudennen ja kahdeksannen välissä, ei se paljoa siitä enää muutu. Katsotaan, siitä lähdetään sitten parantamaan ensi kaudella.


Aake Rapala jatkaa naisten edustusjoukkueen johdossa

Tuleva kausi on Rapalan valmennusuran toinen joukkueen vastuuvalmentajana ja kolmas edustusjoukkueen matkassa. Valmentajana vielä tuore pitkän linjan iirolainen odottaa tulevaa kautta innolla, saadessaan lähteä rakentamaan jo tehdyn pohjan päälle uutta.

- Totta kai hyvä ja innostunut fiilis siitä, että saa olla tulevalla kaudella vastuuvalmentajana naisten joukkueelle. Nyt kun kausi on melkein taputeltu niin nälkä kasvaa syödessä. Odotukset vain kasvavat tulevaa kautta ajatellen. Tulevasta kaudesta tulee saada fyysisesti kuormittavampi sekä pelaajien arjesta vielä laadukkaampaa ja ammattimaisempaa. Uusia pelaajia tulee ajaa sisään myös tulevalla kaudella.

Vaikka alla oli yksi kausi edustusjoukkueen mukana Iiro Koivulan kakkosmiehenä, oli uudessa roolissa tuttujen asioiden lisäksi hoidettavana uusia juttuja.

- Sekä että. Totta kai oli asioita, jotka koin hallitsevani, mutta oli myös asioita niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, mistä tuli maksettua niin sanotusti oppirahoja.

Alkusarjan päättyessä Iirot oli sarjan keskivaiheilla, mutta ylemmän jatkosarjan paikan saavuttamatta jääminen jäi kaivelemaan valmentajan mieltä.

- Alkusarjan jälkeen jäätiin sarjassa viidenneksi, yläloppusarjapaikka jäi kuuden pisteen ja yhden sijan päähän. Joukkueen rakentaminen tulevalle kaudelle on myös tärkeä osa kun luodaan uusia tavoitteita. Ensi kauden tavoitteena on päästä sinne yläloppusarjaan. Se vaatii laadukasta treenaamista ja meidän pelitavan kehittämistä.


Pallo-Iirojen kilpailupäällikkö Pasi Lehtonen kävi lyhyesti taustat läpi molempien edustusjoukkueiden vastuuvalmentajien jatkamisesta

- Molemmat olivat ensimmäistä vuottaan edustusjoukkueiden päävalmentajia ja se ensimmäinen vuosi menee enemmän tai vähemmän totuttelussa. Säännöllisesti ollaan keskusteltu toiminnasta molempien kanssa ja varmasti ovat tulevalle kaudelle valmiimpia edustusjoukkuetasolle. On ollut hienoa huomata, että he ovat ottaneet arkitoiminnan eteenpäinviemisen lisäksi myös aktiivisesti osaa joukkueiden rakentamiseen.

- Emme tavoittele ensi kaudella samoja sijoja kuin tällä kaudella. Monia pieniä asioita parantamalla, voimme tavoitella sekä miehissä että naisissa niitä sarjan korkeimpia sijoja. Molemmilla on nyt kuitenkin ihan hyvä kausi takana, josta lähdetään kehittämään asioita ja sitä kautta saamaan myös tulosta paremmaksi.Tulevan kauden muista sopimuskuvioista aletaan viestimään mahdollisesti jo hyvinkin pian!