Otto Salmensuu kauden loppuun kestävällä lainalla Pallo-Iiroihin
Julkaistu: 05.07.2023 14.45

Otto Salmensuu kauden loppuun kestävällä lainalla Pallo-Iiroihin

Otto Salmensuu vahvistamaan Iirojen hyökkäysosastoa. 19-vuotias laituri saapuu Raumalle loppukauden kattavan lainasopimuksen turvin Ykkösessä pelaavasta SalPa:sta.

Tällä kaudella kolmessa ottelussa SalPa:n mukana Ykköstä pelannut Otto Salmensuu siirtyy Pallo-Iiroihin loppukauden kattavalla lainalla. Lahdesta maailmalle ponnistanut Salmensuu siirtyi FC Reippaasta SalPa:an viime kaudella, jossa mies allekirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen. Tämän kauden lopun 19-vuotias laituri kuitenkin viettää Raumalla isomman vastuun perässä. Aikuisten tasolle viime kaudella siirtynyt Salmensuu pelasi kahdeksassa Kakkosen ottelussa, jonka lisäksi tällä kaudella mies on nähty SalPa:n kakkosjoukkueen mukana yhdessä Nelosen ottelussa, sekä SalPa:n edustusjoukkueen matkassa yhdessä Ykköscupin ottelussa, kahdessa Suomen Cupin ottelussa sekä kolmessa Ykkösen sarjaottelussa.

- Otto Salmensuu on nimi ja 19 vuotta ikää. SalPa:sta tulen nyt loppukaudeksi lainalle ja pelipaikaltani olen laitahyökkääjä.

Nuori laituri hakee Raumalta lisää vastuuta ja sen kautta myös nostetta omalle uralleen.

- Oikein positiivisella mielellä lähdin. SalPa:ssa ei tullut sellaista vastuuta, mikä olisi parasta mun kehitykselle ja täällä sitä päästään hakemaan. Tämä on oikein hyvä mahdollisuus mulle.

Salmensuu liittyi joukkueen harjoitusvahvuuteen maanantaina ja on ehtinyt osallistua kaksiin harjoituksiin. Vielä laitahyökkääjä ei silti pysty ilman apuvälineitä kaupungissa suunnistamaan.

- Täytyy myöntää, että ei vielä. Mutta kai se tuossa muutaman viikon sisään tulee. Meno on maistunut oikein hyvältä. Oikein hyvä porukka ja hyvää tekemistä treeneissä. Ihan hyvin olen päässyt myös mukaan itse. Oikein hyvältä vaikuttaa.

Loppukaudelta Salmensuun toiveet ovat selkeät.

- Totta kai haluan saada peliaikaa ja haluan olla tehoilla sekä auttaa joukkuetta mahdollisimman hyvin.

Maaleja ei nuorelta laiturilta ole vielä aikuisten tasolla nähty, mutta vastausta kysymykseen, tuleeko ensimmäinen Pallo-Iiroissa, ei tarvitse miettiä pitkään.

- Kyllä!

Vastuuvalmentaja Joel Grasson kommentit Otto Salmensuusta

- Otto tulee tietenkin laadukkaasta ympäristöstä Ykkösen SalPa:sta, jossa on myös päässyt hiukan pelaamaankin. Vahvuudet ovat 1v1 pelaamisessa, on nopea pelaaja. Ihmisenä on sosiaalinen ja helposti lähestyttävä persoona, joka tuo hyvää fiilistä koppiin. Tavoitteellinen pelaaja, joka haluaa urallaan eteenpäin. Hienoa, että saatiin lainalle, Otto pystyy tuomaan meille hyvän vaihtoehdon laidalle.


Miesten seuraava kotiottelu lauantaina 8.7. klo 16, kun Raumalle saapuu FC Honka/Akatemia