Kakkosen kausiennakko
Edustus MJulkaistu: 20.04.2023 17.45

Kakkosen kausiennakko

Kausi 2023 alkaa miesten Kakkosen B-lohkon osalta huomenna perjantaina, kun neljä joukkuetta iskevät yhteen. Pallo-Iirojen kausi alkaa viikonloppuna lauantaina, kun raumalaiset lähtevät vierasreissulle Espooseen SexyPöxyjen isännöimäksi.

Kysyimme muilta B-lohkon joukkueilta odotuksia tulevasta kaudesta. Saimme vastaukset seitsemältä joukkueelta.

Seurojen veikkaukset Top5-, sekä Bottom2-joukkueista:

TOP5-sijojaBOTTOM2-sijoja
6FC Honka Akatemia6SexyPöxyt
6FC Jazz3EPS
5Ilves-Kissat2GrIFK
4Atlantis FC2HJS
4PIF1Ilves/2
3Tamu
2GrIFK
1EPS
1Pallo-Iirot


Pallo-Iirot

Sarjanousija Pallo-Iirot palaa Kakkoseen kahden vuoden tauon jälkeen. Vastustajat ovat osaltaan melko tuttuja, sillä kuusi tällä kaudella samasta lohkosta löytyvää joukkuetta pelasi myös kaudella 2020 samaa lohko raumalaisten kanssa. Viime kaudella Iirot Kakkoseen nostaneesta joukkueesta runko säilyi hyvin ehjänä myös tälle kaudelle. Joukkueesta poistui vain viisi pelaajaa. Uusina niminä tulevalla kaudella raumalaisten riveissä nähdään seitsemän pelaajaa;

Elias Vesala - Puolustaja

Lasse Laakso - Keskikenttä

Santeri Tähkä - Hyökkääjä

Alex Johansson - Puolustaja

Leevi Haromo - Keskikenttä

Juuso Aalto - Keskikenttä

Target Ayannubi - Keskikenttä

Myös valmennuspuolella tapahtui muuutoksia, kun kaudella 2020 kesken kauden joukkueen puikkoihin hypännyt Kimmo Hörkkö vaihtui ensimmäisen kautensa edustusjoukkueen vastuuvalmentajana aloittavaan Joel Grassoon. Valmennustiimiin uusina tulivat myös maalivahtivalmentaja Matias Ussa, sekä fysiikkavalmentaja Nico Rinne.

Harjoituskauden aikana Iirot on pelannut kymmenen ottelua joista mukaan tarttui kuusi voittoa, kolme tappiota ja yksi tasapeli, maalieron otteluissa ollessa 34-19. Viimeisimpänä otteluna kävivät raumalaiset Porissa FC Jazzin vieraana, josta lopputuloksena oli 2-2 tasapeli.

Seuraa heitä:

Elias Ahde - 38 maalia viime kaudella

Aaro Salonen - Tehnee läpimurron myös Kakkosessa tulevalla kaudella. Oma kasvatti.

Otto Schultz - Useamman vuoden vahvaa tekemistä Iirojen alakerrassa. Johtaa linjaa esimerkillisesti ja on uhka myös omissa erikoistilanteissa.


Atlantis FC

Atlantis FC oli viime kaudella lohkonsa viides. Seuran akatemiajoukkueen noustessa myös kaudeksi 2023 Kakkoseen, siirtyi edustusjoukkue kuitenkin A-lohkosta B-lohkoon. On siis vaikea sanoa, miten joukkueen viime kauden sijoitusta pystyy peilaamaan tämän kauden lohkoon.

Harjoituskausi on Atlantiksella sujunut hyvin. Atlantis on pelannut 11 ottelua, joista se on voittanut seitsemän ja hävinnyt vain kolme ottelua. Maaleja joukkue on iskenyt 17, kun taas omissa on soinut 12 kertaa.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen valotti joukkueen odotuksia.

- Uusi lohko, mielenkiintoisia vastustajia ja toivottavasti hyviä pelejä. Lähdemme voittamaan joka ottelua ja toivottavasti voittoja tulee niin paljon, että paikka viiden joukkoon irtoaa.

Seuraa Heitä:

- Paha nimetä ketään yksittäistä pelaajaa, mutta pyrimme tarjoamaan vauhdikasta, iloista taitofutista, mitä onn kiva seurata.


EPS

EPS oli viime kaudella sarjassa neljänneksi viimeinen, eli viimeinen sarjassa säilyvä joukkue. Uutta nousua joukkue lähtee tällä kaudella hakemaan uuden portugalilaisen vastuuvalmentajan Tiago Santosin alaisuudessa. Joukkue on onnistunut pitämään viime kausien tärkeimpiä palasia mukana, hankkien täsmävahvistuksia paikkaamaan esiin nousseita puutteita.

Joukkueen harjoitusotteluista ei tietoja tahtonut löytyä. Harjoitusotteluita joukkueella oli 12, joista tuloksia ei kaikista löytynyt. Voittoja joukkue napsi kuitenkin puolet mahdollisista.

Vastuuvalmentaja Tiago Santosin odotukset kaudesta olivat lyhyet ja ytimekkäät.

- Haluamme pysyä Kakkosessa.

Seuraa Heitä:

- Meillä ei ole yksittäisiä pelaajia seurattavana. Joukkue on kaikkein tärkein, mikäli jokainen ei ymmärrä sitä, me tulemme kohtaamaan paljon ongelmia kauden aikana.


FC Honka Akatemia

FC Hongan akatemiajoukkue on keikkunut jo muutaman vuoden Kakkosen kärkipäässä. Viime kaudella joukkue sijoittui lohkonsa toiseksi ja nousu jäi vain muutaman pisteen päähän. Seurassa on ollut hyvä tekemisen taso jo kauan, joka on näkynyt myös tuloksissa. Vaikka Hongan edustusjoukkue viekin luonnollisesti suurimmat otsikot, on taustalla tehty laadukasta työtä myös akatemiajoukkueen kanssa.

Hongan akatemiajoukkue on pelannut kymmenen harjoitusottelua, joista käteen jäi kolme voittoa, kolme tappiota ja neljä tasapeliä. Maaliero Honka Akatemialla näissä otteluissa oli 13 tehtyä ja 15 päästettyä. Hongan puolustuspeli toimii melko mallikkaasti, mutta maalinteon tehokkuus vaatii vielä parannusta.

FC Honka Akatemian vastuuvalmentaja Abdi Mohamed avasi joukkueen odotuksia.

- Odotan, että joukkue pelaa hyvää energistä jalkapalloa, sekä taistelemme kärkisijoista loppuun asti.

Seuraa heitä:

Marlo Hyvönen - Erittäin taitava hyökkääjä, joka pystyy luomaan joukkueelle etua hyökätessä isoihin tiloihin.

Karo Räsänen - Laitapuolustaja, joka tuo joukkueen hyökkäyspelaamiseen monipuolisuutta.


FC Jazz

Porilaisen jalkapalloilun lippulaiva on tulevalla kaudella ainoa Kakkosessa pelaava joukkue, mutta ei suinkaan Satakunnan ainoa. Satakunnan parhaan joukkueen tittelistä tullaankin varmasti käymään tiukka kamppailu. Jazz lähtee kauteen uuden vastuuvalmentajan Andrea Sassarinin johdolla. Harjoituskautta onkin osaltaan sekoittanut kyseinen valmentajapesti, sillä alkuperäisesti uusi vastuuvalmentaja piti julkaista jo kuukausi aiemmin, mutta kyseiseen tehtävään valittu valmentaja kieltäytyi tehtävästä aamuna, jolloin sopimus piti julkistaa.

Kahdeksan harjoitusottelua, joista löytyi seitsemän lopputulosta, toivat Jazzille neljä voittoa, yhden tappion ja 2 tasapeliä. Porilaiset olivat myös tehokkaita maalinteossa, tehden 25 maalia 13 päästettyä vastaan.

Seuraa heitä:

Firmino

Impton Söderlund

Benjamin Stroud


GrIFK

GrIFK oli viime kaudella Kakkosen kuudes. Kaudeksi 2018 Kakkoseen pudonnut kaunialaisseura on vakiinnuttanut paikkansa Kakkosen keskivaiheilla. Perinteikäs seura onkin ottanut tavoitteeksi paluun Ykköseen, jota kohti on pitkä harjoituskausi nyt tehty töitä.

Harjoitusotteluita GrIFK on pelannut yhdeksän kappaletta, mutta niistä on tuloksia heikonlaisesti tarjolla. On siis vaikea sanoa, millaisista asetelmista joukkue lähtee kauteen. Viimeisimmässä harjoitusottelussa kuitenkin GrIFK pelasi tasan 0-0 Kakkosen A-lohkossa pelaavan PKKU:n kanssa.

GrIFK:n vastuuvalmentaja Jens Mattfolk kertasi joukkueen odotuksia.

- Pelaamme hyökkäysvoittoista jalkapalloa, jota on ilo seurata. Tähtäämme siihen, että pelaamme karsinnoissa syksyllä ja että omat nuoret pelaajat kehittyvät kauden mittaan.

Seuraa heitä:

Hamza assehnoun - Nuori pelaaja, joka voi mennä pitkälle.

Omar Khary - Joukkueen pelillinen johtaja. Kokenut ja taitava pallon kanssa.

Valdrin Azemi - Hankinta kaudelle 2023. Taitava ja viihdyttävä pelaaja.


HJS

HJS oli viime kaudella Kakkosen seitsemäs. Joukkueella oli kaikki mahdollisuudet päästä aina nousukarsintoihin asti, sillä eroa jäi lopulta vain kaksi pistettä. Joukkueen loppukausi meni kuitenkin penkin alle, sillä viimeisestä viidestä ottelusta HJS hävisi neljä. Hämeenlinnalaiset tullevatkin olemaan yksi sarjan kovimmista joukkueista, joka tasaisuuden löytäessään on hankala vastus useammalle joukkueelle. Myös HJS lähtee kauteen uuden vastuuvalmentajan alaisuudessa, Tommi Silvennoisen hypätessä joukkueen puikkoihin.

Kuusi harjoituspeliä pelannut HJS nappasi matkaansa kaksi voittoa, kolme tappiota ja yhden tasapelin. Maalinteossa noissa kuudessa pelissä onnistuivat hämeenlinnalaiset 13 kertaa, kun omissa helisi taasen 15 kertaa.

Seuraa heitä:

Ossi Lehtonen

Severi Keskitalo


Ilves-Kissat

Ilves-Kissat keikkui pitkään Kolmosen kärkitaistossa kunnes kaudeksi 2021 se viimein nousi Kakkoseen. Yhden totuttelukauden jälkeen Ilves-Kissat pääsivät jo pelaamaan noususta Ykköseen, kun viime kaudella joukkue sijoittui sarjassa kolmanneksi. Kenties yksi tekijä joukkueen hyvässä viime kaudessa oli joukkueen uusi vastuuvalmentaja Mikko Innanen, joka jatkaa myös alkavalla kaudella tamperelaisten peräsimessä.

Harjoituskauden aikana Ilves-Kissat on pelannut 7 ottelua, joista saldona on kolme voittoa, kolme tappiota ja yksi tasapeli ja maalierona 22-15.

Seuraa heitä:

Milad Zanidpour

Ben Gerald

Erkka Helminen


Ilves/2

Viime kauden Kakkosen yhdeksäs Ilves, lähtee jälleen parantamaan asemiaan. Kakkosessa kaudesta 2019 asti ollut Ilves pääsi heti ensimmäisellä kaudellaan nousukarsintoihin, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Joukkue oli viime kaudella jopa lähellä karsiutumista takaisin Kolmoseen, mutta onnistui voittamaan viimeiset kolme ottelua, ja keräsi kasaan riittävästi pisteitä pysyäkseen Kakkosessa.

Ilveksen harjoituspelien tiedot olivat kiven alla, eikä niistä ollutkaan paljoa kerrottavaa. Kauden kenraaliharjoituksen Ilves/2 pelasi Ilves-Kissoja vastaan, josta lajitovereiden kamppailussa Ilves/2 oli vahvempi luvuin 4-1.

Seuraa heitä:

Noel Hasa

Sakari Korri


PIF

PIF nousi kaudeksi 2022 Ykköseen, mutta tippui kauden päätteeksi takaisin Kakkoseen. Joukkue on käynyt läpi nuorennusleikkausta, joka on osaltaan vaikuttanut nähtyihin tuloksiin. PIF pelasi kuitenkin vielä vuonna 2019 Kolmosta, joten seurassa tiedetään kyllä mitä nouseminen vaatii.

PIF:n harjoituskausi on ollut heikko. Joukkue on pelannut ainakin yhdeksän harjoitusottelua, joista ainoan voittonsa se otti viimeisestä ottelusta, voittaessaan FC Kiffenin 2-1. Muut ottelut toivat 5 tappiota ja 3 tasuria, maalieron ollessa 9-24.

Joukkueen vastuuvalmentaja Stefan Strömborg valotti joukkueen ajatuksia tulevasta kaudesta.

- Meillä on nuori ja uudistunut joukkue. Kokemattomuus hieman arveluttaa, mutta toisaalta tiedämme, että poikien parhaat pelit ovat edessäpäin. Haluamme pelata energistä ja aktiivista jalkapalloa niin pallon kanssa kuin ilmankin. Laskemme sen varaan, että ryhmämme kasvaa kauden aikana.

Seuraa heitä:

Younis Muse - Laatupelaaja Kakkosessa

Jean Guy Akpa - Sarjan intensiivisimpiä pelaajia

Vincent Ducander - Lupaava 17-vuotias toppari


SexyPöxyt

Pallo-Iirojen kauden ensimmäinen vastustaja. Jopa kulttimaineeseen noussut SexyPöxyt voitti viime kaudella niin paikan Kakkosesta kuin myös Region's Cupin. Joukkueen rosterista löytyy niin kokemusta Veikkausliigasta kuin myös Suomen maajoukkueesta asti ja joukkue lukeutuukin yhdeksi sarjan mielenkiintoisimmista ryhmistä.

SexyPöxyt on pelannut harjoituskaudella vain kolme harjoitusottelua, joista tuloksina olivat yksi voitto ja kaksi tappiota. Maaliero harjoituskaudella oli neljä tehtyä ja kahdeksan päästettyä maalia. Vähäisestä ottelumäärästä johtuen on kuitenkin otettava huomioon, että aivan koko totuutta eivät pelit välttämättä vielä kerro joukkueen todellisesta iskukyvystä.

SexyPöxyjen ajatuksia tulevan kauden koitoksista.

- Pöxyt pelaavat ensimmäistä kertaa miesten Kakkosta, joten odotamme innolla tosipelien alkamista. Varmasti luvassa on mielenkiintoisia ja haastavia otteluita Kakkosessa.

Seuraa heitä:

Jonas Zaknoun - Sarjan yksi teknisimmistä pelaajista ja elää 1v1-tilanteista.

Oliver Kulp - Nuoresta iästään huolimatta joukkueen yksi kantavista voimista puolustuksessa.

Sebastian Nuorala - Joukkueen keskikentän moottori, vahva ja räjähtävä pelimies.


Tampere United

TamU on perinteinen ja raumalaisille tuttu kilpakumppani jo useamman vuoden ajalta. Pariinkin otteeseen Pitsiyön Spesiaalissa vieraillut tamperelaisryhmä tullaan tälläkin kaudella näkemään Pitsipelissä, joka onkin yksi kauden kohokohdista. Viime kaudella TamU sijoittui Kakkosessa kahdeksanneksi, joka oli kelpo tulos sarjanousun jälkeisenä kautena. Odotettavissa on, että joukkue parantaa tekemistään entisestään, saatuaan vuoden ajan totutella uudestaan Kakkosen vauhtiin.

Harjoituskausi on sujunut Tamu:lla hieman mollivoittoisesti. Saldona tamperelaiset ovat keränneet 11 ottelusta vain neljä voittoa. Näiden lisäksi joukkue on kärsinyt viisi tappiota ja pelannut kaksi ottelua tasan. Maaliero joukkueella oli 16-14, josta voidaan päätellä, että vaikka joukkueen oma pää ei pahasti vuodakaan, on pelaajilla vielä tekemistä oman maalinteon kanssa.

Joukkueen vastuuvalmentaja Jukka Listenmaa kävi läpi joukkueen odotuksia.

- Odotetaan hyvin puolustavaa ja erittäin työteliästä joukkuetta. Odotettavissa on vähämaalisia otteluita ja paljon rotaatiota joukkueessa, koska meillä on tasainen materiaali.

Seuraa heitä:

Anton Bright

Taha Ötzelick

Topias Järvelä


Pallo-Iirojen kauden avaus SexyPöxyt - Pallo-Iirot lauantaina 15.4. klo 16 Espoon Laaksolahti TN!

Kotiavaus Pallo-Iirot - Atlantis FC lauantaina 6.5. klo 14 Buena Vista stadionilla!

Osta kausikorttisi kaudelle 2023 nyt!