Edustus, Miesten Kolmonen

PaiHa - P-Iirot   0 - 1

Soikka TN

Täydet pisteet syyskauden vierasavauksesta

Miehet hakivat jälleen täydet kolme pistettä Raumalle. Voittoon riitti tällä kertaa vain yksi maali.

Ensimmäistä maalia ei kauaa tarvinnut odotella. Vain kahden minuutin pelin jälkeen Oskari Ohvo pääsi nousemaan laidalta ja millin tarkka keskitys löysi takatolpalla päivystäneen Arttu Virtasen, jolla oli helppo työ siirtää pallo maalin perukoille. Seuraavaa kunnon maalintekopaikkaa saatiinkiin odottaa aina peli 17', jolloin Aaro Salonen kokeili noin 35 metristä suoraa vaparia. Pallo leijaili kohti takanurkkaa, mutta PaiHan maalivahti sai venytettyä itsensä torjuntaan.

PaiHan ensimmäinen maalipaikka siunaantui ajassa 36', jolloin PaiHan kärki pääsi karkaamaan puolittaiseen läpiajoon. Pallo saatiinkin chipattua yli maalissa kauden ensimmäistä peliä pelanneen Miko Lainion, mutta raumalaisten onneksi pallo osui tolppaan ja paluupallon Lainio nappasi turvaan. Pelikellon näyttäessä 42', Virtanen pääsi kokeilemaan illan toistaan. Mikko Jalkaseen kohdistettu rike tuotti Iiroille vapaapotkun reippaasta 20 metristä, jonka jälkitilanteesta pallo pomppi Virtasen eteen. Viimeistely oli tällä kertaa kuitenkin heikko, jonka johdosta pallo suuntautui yli maaliin.

Vielä ajassa 44' PaiHa otti varoituksen, mutta muita tilastomerkintöjä ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja tauolle siirryttiin 0-1 lukemissa.

Toisen puoliajan alku oli varsinkin raumalaisille vaikea. Iirojen parhaimpiin paikkoihin kuului kahdella yhtä vastaan hyökkäys kellon näyttäessä 54', mutta pelin sekavuutta kuvaavasti Elias ahteen ja Topias Silvennoisen tilanne kuivui kasaan, kun syöttö ei ikinä keltapaitojen jalasta lähtenyt.

PaiHa sai hieman paremmin otetta pelin edetessä, Iirojen suistuessa pieneen puolustustaisteluun. Ajassa 58' PaiHan laituri vapautui laidasta hyvän syöttökuvion päätteeksi. Lainio kuitenkin tuli riittävästi vastaan ja peitti paimiolaisten vedon. PaiHa otti myös pelin toisen keltaisen kellon näyttäessä 63'.

Pallo-Iirot sai pallon maaliin toistamiseen, kun ajassa 71' Ahde pääsi iskemään pallon maalipuiden väliin. Avustava näki kuitenkin tilanteessa paitsion ja maali hylättiin. Kolme minuuttia tästä ja Virtanen ja Salonen otettiin ulos, joiden tilalle kentälle tuli Matias Babb ja Rasmus Ahonen. Kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa myös Silvennoinen teki tilaa kentälle saapuneelle Oliver Repolle.

Ottelun lopussa riitti vielä tapahtumia. Ensin ajassa 89' Matias Babb otti varoituksen estettyään vastustajan nopean rajaheiton. Tämän jälkeen Iirot pääsivät myös kokeilemaan vapaapotkusta sekä kulmasta maalintekoa, mutta lisäosumia ei näistä saatu.

Kellon näyttäessä 90+3' Ahde karkasi läpiajoon. Torjuntaan venyttänyt PaiHan maalivahti ei saanut pysäytettyä ohi mennyttä palloa, mutta Ahteen matkanteon hän pysäytti sääntöjen vastaisesti. Tuomari näytti välittömästi punaista korttia, mutta hetken tuumaustauon jälkeen vaihtoi kortin värin keltaiseksi, jonka johdosta PaiHan maalivahti Valon Gerxhalija sai pelata ottelun loppuun. Ahde asettui itse pallon taakse pilkulle, mutta tällä kertaa sarjan maalipörssiä johtanut kärki ei maalinteossa onnistunut, vaan peli päättyi PaiHan maalivahdin torjuntaan.

Otteluraportissa ääneen pääsee kauden avauksensa pelannut Miko Lainio

Lainio tunnusti hiukan vaikeat lähtökohdat otteluun.

- Kyllä se tietenkin, ei ole semmoista tatsia tullut, pelin aika torjuntoja ja silleen. Ei se oikein, itselläkin ollut sen verran vähän pelejä tässä että vähän muutenkin vielä hakusessa. Mutta kyllä se tästä sitten.

Tuloksellisesti peli oli menestys.

- Joo oli se ihan hyvä. Vähän tuossa pikkuisia ongelmia jossain kohtaa, mutta ei se sen kummallisempaa. Siitä lähdetään parantamaan.

Tilastot
PaiHa

0 - 1

(0-1)
3'MaaliVirtanen Arttu