Nappulaliigan valmentajaesittelyt: Tytti Virtanen

1.6.2017


Pallo-Iirojen tavoitteena on esitellä kesän aikana kaikki Nappulaliigan valmentajat. Neljäntenä vuorossa on Tytti Virtanen, joka on ollut seuratoiminnassa mukana jo vuosia.

Neljäntenä haastatteluvuorossa on 22-vuotias Tytti Virtanen, jonka Pallo-Iirot- tausta on pitkä. Tytti on toiminut useana vuotena Nappulaliigan valmentajana sekä ollut mukana tyttöpuolella myös ikäkausijoukkueessa. Tänä vuonna Tytti on mukana pienimpien eli  Lilliputtien toiminnassa. Hän toimii Lilliputtien lapsivanhempiryhmän toisena vetäjänä.

 

Mikä on oma jalkapallotaustasi? 

 

Aloitin jalkapallon Pallo-Iirojen nappulaliigassa 4-vuotiaana ja siitä innostus lajiin lähti. Kaiken kaikkiaan pelasin 13 vuotta, kunnes polvet leikattiin ja oma pelaaminen jäi siihen. Valmentajana aloitin vuonna 2008 nappulaliigassa Kimmo Hörkön apuvalmentajana, nappulaliigassa lähtee siis 9. kesä käytiin tänä vuonna. Ikäkausijoukkueissa olen toiminut myös ja siellä valmensin kuusi vuotta. 

 

Miksi hait kesätöihin Pallo-Iiroille?

 

Pidän valmentamisesta ja lasten liikuttamisesta. Itse kun ei voi enää pelata, niin saan jatkaa rakkaan lajin parissa valmentamalla ja jakamalla omaa osaamista eteenpäin. Pallo-Iirot seurana siksi, että se on kuin toinen perhe. Täältä on aloitettu ja täällä jatketaankin. 
 

 

Mitkä ovat mielestäsi omat vahvuutesi valmentajana?

 

Vahvuuksiini kuuluu vahva jalkapallotausta, jonka kautta olen saanut paljon apuja valmentamiseen. Pelikäsitys on vahvuus, joka myös on karttunut oman pelaamisen vuoksi. Hauskuus ja ilo treeneissä ja tekemisessä. 

 

Entä kehityskohteet?

 

Vaatimustasoa voisi nostaa. Pitäisi vaatia pelaajilta välillä enemmän ja haastaa heitä tekemään vähän enemmän/paremmin. Silloin pelaaja oppii ja joutuu kokeilemaan omia rajojaan. 

 

Onko sinulla tavoitteita valmentajana pidemmällä aikavälillä? 

 

Joskus tulevaisuudessa mahdollisesti. Tällä hetkellä riittää nappulaliigassa pienten valmennus. Palloliiton valmennuskoulutuksiakin on tullut käytyä ja joskus olisi tarkoitus jatkaa niitäkin. 

 

Mikä on sinun tavoitteesi tälle kesälle?

 

Saada toiminnasta mielekästä ja hauskaa kaikille. Sekä ennen kaikkea innostaa lapsia jalkapallon ja liikunnan pariin. Toivottavasti tänä kesänä saadaan lisää tyttö- ja poikafutareita joukkoomme.