Tärkeä paikallisottelu perjantaina

1.6.2017

Pallo-Iirot - ToVE
Pallo-Iirot - ToVE

Perjantaina Alsecco stadionille saapuu Toejoen Veikot kauden ensimmäiseen paikallisotteluun. Sarjanousija ToVe on aloittanut kautensa erittäin vahvasti ja vihreäpaidat ovat sarjan kärkitaistossa mukana.

Toejoen Veikot ovat tällä hetkellä sarjassa kolmantena vain pisteen päässä sarjajohtajasta FC Ålandista. Seitsemästä ottelussa ToVe on voittanut viisi, pelannut kertaalleen tasan ja hävinnyt vain TPK:lle vieraissa. Sarjanousisijalta siis upea kauden aloitus, mutta isona yllätyksenä menestyminen ei kuitenkaan tule. ToVe vahvistui useammalla viime kaudella Kakkosta pelanneella pelaajalla.

Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat Raumalla talviharjoitteluhallissa. Silloin Pallo-Iirot oli parempi 1-0 lukemin.

- Minulle ei tullut ToVe:n hyvä alku ollenkaan yllätyksenä. PPT:sta siirtyi neljä hyvää pelimiestä sinne. Se on kyllä varmaa, että ohi tullaan vielä, PaiHa-ottelussa kauden avausminuuttinsa pelannut Aleksi Pihlainen kertoo.

- Tarkkaa kuvaa minulla ei ole miten pelaavat, mutta ilmeisesti riskittömästi ja vastahyökkäyksiä hakien.

Viime kierroksella ToVe voitti Maskun kotikentällään peräti 5-0 (1-0), joten Pallo-Iirot saa vastaansa kovalla itseluottamuksella pelaavan ryhmän. ToVe:lla on myös kovia otteluita edessään kun se kohtaa vuoron perään Pallo-Iirot, KaaPo:n, vahvistuneen PIF:n ja ÅIFK:n.

Pallo-Iirot nappasi myös 5-0 voiton viime kierroksella kun Paimion Hakasta ei ollut vastusta vieraskentällä. Raumalaisten otteet ovatkin olleet hyvin kaksijakoiset: vieraskentällä peli on kulkenut ja Iirot eivät ole vielä hävinneet, mutta sitten Äijänsuolla voittotili on vielä avaamatta.

Perjantain pelissä on monta tavoitetta. Pallo-Iirot haluaa voittaa kotikentällään paikallisvastustajan, mutta myös sarjataulukon kannalta ottelu on tärkeä. Pallo-Iirot on sarjassa neljäntenä ja kaula ToVe:en kasvaisi tappiolla jo kahdeksaan pisteeseen. Voitolla Iirot pysyisi hyvin kärkitaistelussa mukana.

 

"Porilaisia vastaan aina tuplalatautuminen"

Pallo-Iirojen kausi on sujunut vieraskentällä loistavasti, mutta kotikentällä varsin mollivoittoisesti. Voiton Raumalta ovat hakeneet kauden avauksessa TPK ja viimeksi ÅIFK. KaaPo:n kanssa raumalaiset tasasivat pisteet.

- Vaikea sanoa mistä huonot kotipelit johtuvat. Jännittääkö nuoria pelaajia vai mikä, vaikea sanoa kun en ole vielä kotikentällä kokoonpanossa ollut, Pihlainen miettii.

- Tärkeitä pisteitä jaossa perjantaina, mutta henkilökohtaisesti tulee aina tuplalatautuminen porilaisia vastaan, laitapuolustaja Severi Kankkunen lisää.

- Sen olen huomannut kyllä harjoituskentällä näin porilaisena, Pihlainen naurahtaa.

Aleksi Pihlaisen ja Severi Kankkusen kattavammat ennakkokommentit ottelusta voit katsoa Pallo-Iirot TV:sta. Pihlainen kertoo mitä ToVe:n pelaajia kannattaa pitää silmällä ja Severi Kankkunen pohtii PaiHa-ottelua sekä armeijan ja urheilun yhteensovittamista.

 

Kokoonpanoon muutoksia

Pallo-Iirot saa kokoonpanoon takaisin kaksi tärkeää palasta kun Miika Pertola palaa kokoonpanoon ja pelikieltonsa kärsinyt Mikko Valtanen.

PaiHa-pelissä loukkaantuneen Eetu Setäsen pelaaminen on epävarmaa, mutta pitkästä poissaolosta ei jokatapauksessa ole kysymys. Sitkeästä flunssasta kärsinyt Stanley Ukwuoma osallistui jo joukkueharjoituksiin, mutta pelaaminen ratkeaa pelipäivänä. Juuso Snicker kuntouttaa vielä itseään kovaa vauhtia.

- - -

Ottelusta tulossa liveseurantaa täältä. Parasta paikan päällä, kaikki tuki tarvitaan. Tervetuloa!