Viihdyttävässä futisillassa tasattiin pisteet

5.5.2017Pallo-Iirot ja KaaPo pelasivat viihdyttävän ottelun, jossa oli runsaasti tapahtumia ja tilanteita. Lopulta oikeutettu tulos, vaikka molempia joukkueita saattoi lopputuloksesta jäädä myös hampaankoloon. Pallo-Iirot johti ottelua Roope Virtasen maalilla 79 minuutille asti, jolloin KaaPo:n vaarallinen hyökkäyspään pelaaja Juho Salminen iski ottelun tasoihin.

Ilta tarjosi kaikille paikalle tulleille hyvätasoisen ja viihdyttävän Kolmosen ottelun. Pallo-Iirot lähti normaalista poiketen hieman erilaisella taktiikalla ja ryhmittymällä otteluun. KaaPo saikin pitää ensimmäisellä puoliajalla pitää palloa ja pyörittikin ajottain nätisti peliä.

Vierailijat olivat siirtyä johtoon aivan ensimmäisillä minuuteilla kun Pallo-Iirojen puolustuspään sekoilun johdosta pallo kimposi Niklas Kuusiolle hyvään paikkaan. Kova kuti kuitenkin osui raumalaisten onneksi tolppaan eikä mennyt maaliin.

Viimeiseen asti kokoonpanoaan pihdanneen KaaPo:n avauksesta löytyi raumalaisyleisön iloksi myös Antti Horjanheimo.

Pallo-Iirot haki kahdella nopealla kärjelleen Stanley Ukwuomalle ja Juho Patolalle palloja linjan taakse. Päävalmentaja Kimmo Hörkkö oli osittain tyytyväinen taktiikan onnistumiseen, mutta ei täysin.

- Saimme aiheutettua KaaPo:n puolustuslinjalle ongelmia tätä kautta. Juho Patola oli kertaalleen läpikin, mutta sitten toisaalta tällä ryhmittymällä meillä oli ajottain ongelmia 10-paikan puolustamisen kanssa, päävalmentaja Kimmo Hörkkö pohti ottelun päätyttyä.

Paras paikka Iiroille syntyi siis Juho Patolan läpiajosta, mutta maalivahti Jesse Peltonen venytti upeasti vedon tielle. KaaPo hallitsi palloa ensimmäisellä puoliajalla mikä myös pakotti kotijoukkueen pelaajien paljon juoksemaan.

Pallo-Iirot sai parhaat paikkansa kun palloa päästiin pelaamaan linjan taakse. Näistä tilanteista KaaPo joutui myös rikkomaan ja Iirot sai muutaman vapaapotkun hyvältä paikalta, mutta tänään Eetu Kaipion antamat vapaapotkut eivät löytäneet tietään maalivahti Peltosen taakse.

Myös KaaPo rakensi muutaman hyvän vetopaikan, mutta turhaan ei kotijoukkueen maalivahti Panu Eramaa palkittu tänään.

 

Toisella puoliajalla taktiset muutokset purevat

Ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen Pallo-Iirot palasi tutumpaan muotoonsa mikä näkyi välittömästi lisääntyneenä pallokontrollina. Toisella puoliajalla viimeistä varttia lukuunottamatta kotijoukkue taas piti palloa enemmän ja onnistui myös luomaan edelleen tilanteita.

Iirot siirtyi johtoon reilun tunnin pelaamisen jälkeen kun tänään molempiin suuntiin erinomaisesti töitä tehnyt Topias Silvennoinen nosti pienellä chipilla pallon Ukwuomalle boksin sisään. Stanley voitti kaksintaistelun, mutta ensimmäisen yrityksen maalivahti Jesse Peltonen onnistui torjumaan, mutta ei enää Roope Virtasen jatkopalloa.

Maalia seurasi Pallo-Iirojen pitkä hyvä jakso, joka keskeytyi ottelun 79 minuutilla. Vieraiden parhaimmistoon Niklas Kuusion kanssa kuulunut Juho Salminen pääsi keskeltä nousemaan kohti Pallo-Iirojen maalia. Tällä kertaa muutaman otteeseen pelissä taivaisiin laukonut Salminen ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon ohi Panu Eraman.

- Toisella puoliajalla muutimme hieman taktiikkaamme ja se toimi. Pelasimme enemmän pallon kanssa. KaaPo:n tasoituksen jälkeen ottelu aaltoili päästä toiseen ja saimme lopulta taistelupisteen. Toisaalta johtoaseman menettäminen jälleen harmittaa kyllä, Hörkkö summasi.

KaaPo oli ottelun lopussa hanakampi hakemaan johtomaalia ja saikin muutaman vaarallisennäköisen hyökkäyksen luotua, mutta näistä ei syntynyt sen enempää.

Pallo-Iirot vaihtoi toisella puoliajalla kymmenen minuutin jälkeen Juho Patolan Roope Virtaseen, Aleksi Toivosen Topias Silvennoiseen ja Miika Pertolan Konsta Siivoseen. Pertolan pyrähdys kentälle oli nopea: varoitus alle ja vamman myötä pois kentältä. Viimeiset minuutit keskikentän pohjalla pelasi Aake Rapala.

Ottelun lopputulos oli oikeudenmukainen ja futisiltana olosuhteet olivat upeat auringon paistaessa ja 361-henkisen yleisön eläessä hyvin ottelussa mukana. Pallo-Iirot kiittää!

Iirojen kausi jatkuu ensi viikon perjantaina Paraisilla Pargas IF:n vieraana.

Ottelun videokooste kapteeni Eetu Kaipion haastattelulla ja kuvagalleria.