Pallo-Iirot aseeton FC Interia vastaan

18.2.2017Suomen Cupin lohkovaihe ei ole toistaiseksi tarjonut Pallo-Iiroille tuloksellisesti ilon aiheita. Tuloksien takana on ollut paljon positiivista ennakkoon vahvempia joukkueita vastaan. Tänään Pallo-Iirot törmäsi kuitenkin sinimustaan seinään eikä kotijoukkue Inter jättänyt raumalaisille mitään mahdollisuutta ottelussa.

Kupletin juoni ottelussa oli selkeä: FC Inter vyörytti ja Pallo-Iirot puolusti yrittäen iskeä vastaan. Puolustustaistelu onnistui ensimmäisen puoliskon aikana erinomaisesti, mutta vastaiskut tyrehtyivät FC Interin nopeajalkaiseen puolustukseen.

Kotijoukkue nousi laitojen kautta kerta toisensa jälkeen ja pommitti ottelussa kymmeniä keskityksiä Pallo-Iirojen boksiin. Raumalaiset saivat kuitenkin ensimmäisen 45 minuuttisen aikana hyvin keskustan hoidettua topparien Eetu Setäsen ja Aake Rapalan hallitessa ilmatilaa. Myös maalivahti Panu Erama hoiti tonttinsa hyvin torjuen ottelussa useamman hyvän maalipaikan.

Puolituntisen jälkeen FC Inter pääsi kuitenkin iskemään johtomaalin kun hattutempun iskenyt Lucas Garcia prässäsi poikittaissyötön väliin ja kauniin nousun jälkeen laukoi pallon aivan maalin alanurkkaan.

Toiselle puoliajalle mentiin 1-0 lukemissa.

 

"Seinä tuli vastaan"

Toiselle puoliajalle päävalmentaja Kimmo Hörkkö vaihtoi kärjessä aloittaneen Juuso Snickerin tilalle Aleksi Toivosen. Vaihdolla haettiin lisää jalkoja laidalle, mutta muutoksen kauttakaan Pallo-Iirot ei saanut peliään käyntiin. Lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset.

- Meillä oli kentällä useita puolikuntoisia pelaajia. Oli pientä ja pahempaa vammaa kentällä ja penkillä. Lisäksi lukion erilaiset riennot vaikuttivat siihen, että meillä oli aika rikkonainen treeniviikko takana, päävalmentaja Kimmo Hörkkö manasi.

- Yksinkertaisesti meille tuli seinä vastaan. Toinen peli viikon sisään liigajengiä vastaan vähän haastavammilla lähtökohdilla, niin emme pystyneet toisella puoliajalla enää laittamaan kotijoukkueelle vastaan.

- Olisivat voineet tehdä toiset kuusi maalia, paikkoja heillä oli paljon. Eikä mitään poisottamatta FC Interiltä. Todella vahva joukkue.

Pallo-Iirojen suunnitelma on, että tulevalla viikolla joukkue pitää taukoa treeneistä ja palaa viikon päästä maanantaina harjoitusvahvuuteen.

- Pieni tauko tekee nyt hyvää tästä rupeamasta. Ladataan akkuja viikko ja palataan sitten uudella energialla, Hörkkö lisäsi.

Toisen puoliajan loppupuoliskolla Pallo-Iiroilta alkoi loppumaan energia ja maalinteon makuun Garcian lisäksi pääsivät porilaiskärki Timo Furuholm ja Philip Njoku. Kuvaavaa oli, että Inter-vahti Henrik Moisanderille ei tullut toisella puoliajalla yhtään laukausta torjuttavaksi.

Valmennusjohto vaihtoi toisella puoliajalla Stanley Ukwuoman Leevi Ahosen tilalle, mutta Iirojen kannalta valitettavasti nigerialaislaiturin ottelu päättyi lyhyeen kun pallontavoittelutilanteessa saatu vamma lopetti pelin nopeasti. Roope Virtanen tuli paikkaamaan Ukwuomaa.

Aivan ottelun viimeisen viisiminuuttisen aikana Pallo-Iirot sai muutaman hyvän hyökkäyksen kotijoukkueen selvästi laskiessa prässiään, mutta näistä tilanteista ei vaarallisempaa syntynyt.

Pallo-Iirot pelaa viimeisen Suomen Cupin lohkovaiheen ottelunsa kahden viikon päästä lauantaina 4.3. klo 14.30 alkaen kun Alsecco stadionille saapuu kierroksella FC TPS:n 2-1 lukemin voittanut Kakkosessa pelaava FC Inter Legirus.