Pallo-Iiroille voitto tauon jälkeisestä harjoitusottelusta

8.1.2017Pallo-Iirot voitti samassa lohkossa ensi kaudella pelaavan TOVE:n. Voittomaalin ja ottelun ainoan maalin viimeisteli kliiniseen tapaan Juuso Snicker. Kotijoukkueelle ottelu oli ensimmäinen joulutauon jälkeen.

Pallo-Iirot palasi joulutauolta kuluneella viikolla. Ennen harjoitusottelua TOVE:a vastaan Iirot harjoitteli kaksi kertaa ja loppiaisena edessä olivat testit. Testeistä kävikin ilmi, että joukkue on fyysisesti selkeästi edellä viime kautta. Osittain tämä selittyy myös sillä, että harjoittelu on aloitettu huomattavasti aikaisemmin jo kahden viikon päästä alkavien Suomen Cupin lohkovaiheen otteluiden vuoksi.

Kotijoukkue lähti otteluun sekoituksella nuoruutta ja kokemusta. Fyysisesti pelannut TOVE antoi ahtaalla harjoitushallin kentällä hyvän vastuksen ja myös harjoituksen tulevia Cupin otteluita ajatellen. Tila ja aika oli ajoittain vähissä ja pelaajat joutuivat ahtaisiin väleihin.

Nuoret pelaajat esiintyivät kuitenkin edukseen. Topias Silvennoinen ja laidoillaan viilettäneet Roope Virtanen sekä Aleksi Toivonen pärjäsivät hyvin fyysisissä kamppailuissa. Virtaselta nähtiin ottelussa muutama upea harhautus ja ohitus sekä muutenkin hyvää peliä.

Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen selvää hallintaa. Pallo pysyi kontrollissa ja Iirot sai muutamia hyviä tilanteita luotua TOVE:n maalille. Tauko näkyi kuitenkin viimeisen kolmanneksen pelissä - ensikosketukset palloon karkailivat ja ratkaisevat syötöt menivät vastustajalle. 

- Toppareilta tänään hyviä avauksia ensimmäisellä puoliajalla. Hyviä palloja useampia kymppialueelle varsinkin Valtteri Veijasen toimesta, mutta vielä vastaanotoissa oli parantamisen varaa. Silti hyvä ensimmäinen puolisko meiltä, päävalmentaja Kimmo Hörkkö mietti pelin jälkeen.

Pallo-Iirot siirtyi johtoon kun keskialueella TOVE:n hyökkäyksen katkonut Mikko Valtanen lähetti Juuso Snickerin juoksuun boksiin. Nuorelta hyökkääjältä totutun kliininen viimeistely maalin alanurkkaan. 

 

Hyvää tuntumanhakua pienellä kentällä

Pallo-Iiroille talviharjoitteluhallissa pelaaminen palveli tulevia koitoksia ajatellen fyysistä puolta, mutta ei välttämättä muuten pelitavallisia asioita. 

- Jos ajatellaan esimerkkinä meidän juoksuvoimaisia laitureita Aleksi Toivosta ja Roope Virtasta, niin ei tämänkokoinen kenttä heidän peliään palvele. Toivottavasti pääsemme ÅIFK:ta vastaan pelaamaan täysikokoisella kentällä.

- Toki muuten tänään tila ja aika olivat vähissä. TOVE tykkäsi pelata fyysisesti, joten tätä on luvassa kovia Suomen Cupin vastustajia vastaan.

Päävalmentaja Kimmo Hörkkö oli tyytyväinen ottelun antiin.

- Ensimmäinen puolisko oli meiltä tosiaan hyvää peliä. Hieman karkasi ehkä fokus toisella puoliajalla ja ottelu meni molemmilla joukkueilla melkoiseksi ruiskimiseksi. Kuitenkin tämä oli hyvää tuntuman ottamista tauon jälkeen.

- Pallonmenetyksistä TOVE sai muutaman paikkansa, jotka olivatkin vaarallisia, Hörkkö lisäsi.

Valmennusjohto teki puoliajalla kaksi vaihtoa kun osumaa jalkaansa saanut Mikael Nurmi vaihdettiin kentältä pois Oskari Runolan ottaessa oikean puolustajan paikan. Lisäksi Juho Patola tuli voittomaalin tehneen Juuso Snickerin tilanne. Toista puoliaikaa pelattua reilu kymmenen minuuttia Iirot vaihtoi Aake Rapalan, Eetu Snickerin ja Konsta Siivosen kentälle. Vaihtopenkille hölkkäsivät Valtteri Veijanen, Roope Virtanen ja Topias Silvennoinen. Myös Leevi Ahonen tuli kentällä toisella puoliajalla.

Sivussa ottelusta olivat Severi Kankkunen, Eetu Kaipio, Jouni Tukiainen ja Iiro Koski. Varamaalivahdiksi puki tänään Miko Lainio

Pallo-Iirojen kauteen valmistautuminen jatkuu täysipainotteisella harjoitusviikolla, joka huipentuu ensi sunnuntain harjoitusotteluun ÅIFK:ta vastaan Turussa.