Pallo-Iirot loistopelillä Suomen Cupin lohkovaiheeseen

23.10.2016Äijänsuolle Alsecco stadionille saapunut 185-päinen äänekäs yleisö nautti koleasta säästä huolimatta upeasta futisillasta. Molemmat joukkueet tulivat pelaamaan ja tilanteet vaihtelivat päästä toiseen. Voidaankin sanoa, että tänään nähtiin parasta kotijoukkuetta ja ottelu oli erittäin hyvätasoinen. Tästä myös kunnia hyvin pelanneelle vastustajalle Klubi-04:lle.

Heti erotuomari Joni Hyytiän alkuvihellyksestä näki, että kotijoukkue lähti otteluun erittäin hyvällä asenteella. Pallo liikkui ja miehet liikkuivat. Myös pelaamaan ja omaa pelitapaansa tarkkaan noudattanut vierasjoukkue sytytti pelistä viihdyttävän tapahtuman.

Ottelu ehti vanheta reilun kymmenen minuuttia kun Pallo-Iirot iski ensimmäisen kerran. Jälleen keskikentällä vahvasti pelannut Eetu Kaipio jakoi vaarallisia kulmia, joista ensimmäiseen kapteeni Juho Patola pääsi päänsä kanssa väliin ja sijoitti pallon varmasti alanurkkaan ohi Klubi-04 maalivahti Robin Källmanin

Kovin kauaa tänään äänekkäästi omiaan kannustanut kotiyleisö ei päässyt nauttimaan johtoasemasta kun kärkipelaaja Antti Ulmanen toi pelin tasoihin. Hyvin koko pelin töitä tehnyt Ulmanen pelattiin juoksuun boksiin ja maalivahti Panu Eraman oikea-aikaisesta vastaantulosta huolimatta Ulmanen laittoi pallon taitavasti maaliin.

Jos kaksi ensimmäistä maalia olivat kauniita, niin sitä oli myös Mikko Valtasen voittomaali. Mikko Valtasen vahvat otteet saivat jatkoa kun juuri ennen puolta tuntia taitava Valtanen leikkasi boksin edessä ja teknisesti loistavalla suorituksella laukoi pallon aivan tolpan juureen. 

Kotijoukkueella oli vielä puoliajan aikana muutama paikka lisätä johtoa, mutta Klubi-04 puolustus pysyi tiiviinä ja vaarallisimmat paikat puolustajat saivat blokattua pois. 

 

Toisella puoliajalla Klubi-04 lisää painetta

Pallo-Iirot hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta toiselle puoliskolle vierasjoukkue tuli huomattavasti sisuuntuneempana. Koko pelin hyvin prässänyt Klubi-04 sai painetta Pallo-Iirojen puoliskolle, mutta Eetu Setäsen ja Joonas Ojasen johdolla suurta paniikkia raumalaisten boksissa ei ollut. Myös Severi Kankkunen katkoi tärkeissä paikoissa.

Klubin paras tilanne tasoittaa tuli ottelun loppupuoliskolla kun maalivahti Panu Erama laski pallon käsistään, mutta epähuomiossa nosti pelivälineen uudelleen haltuunsa. Boksin sisältä annettu epäsuora vapaapotku päätyi kuitenkin pelaajamuurin kautta väljille vesille.

Myös Iiroilla oli paikat ratkaista ottelu, mutta niin Juho Patola kuin Mikko Valtanenkaan eivät onnistuneet maalinteossa. Hyytiän vihellettyä pilliin kajahti Äijänsuolle ilmoille valtava huutomyrsky ja pelaajat silminnähden olivat innoissaan pääsystä Suomen Cupissa lohkovaiheeseen.

- Vahva peli meiltä. Emme lähteneet nöyristelemään, vaan rohkeasti pelaamaan omaa hyvää peliä. Ja onneksi lähdimme, koska olimme ensimmäisellä puoliajalla todella hyviä. Toisella puoliajalla vastustaja pääsi vähän painamaan päälle, mutta siinäkin meillä oli paremmat maalipaikat, päävalmentaja Kimmo Hörkkö summasi.

- Pelimme oli kokonaisvaltaisesti hyvää. Olin mielissäni siitä, että topparit ohjasivat nyt äänillään erittäin hyvin peliä mitä ei olla nyt pariin kauteen nähty. Jokainen pelaaja täytti roolinsa tänään. 

 

"Puhuin pelaajille, että meidän kausi on kestänyt viikkoa vaille vuoden"

Pallo-Iirojen edustusjoukkueen Eetu Kaipio viestitti Twitterissä pelin jälkeen, että talvesta tulee huomattavasti mukavampi kun luvassa on lohkovaiheen pelejä Suomen Cupissa.

- Kyllähän se lisää boostia tuo harjoitteluun. Puhuin pelin jälkeen pelaajille, että meillä on tämä kulunut kausi kestänyt viikkoa vaille vuoden. Se on ollut todella pitkä ja raskaskin. Tuohan se ihan erilaista mielekkyyttä harjoitella talvikaudella kun edessä on alkuvuodesta viisi peliä korkeammalla pelaavia joukkueita vastaan, Hörkkö lisäsi.

Ottelun maalikooste.

Pallo-Iirojen kausi on tätä myöden paketissa. Seura kiittää kaikkia mukanaolemisesta ja myötäelämisestä! Miesten edustusjoukkueen osalta palataan seuraavaksi asiaan sopimusuutisten osalta.