Pallo-Iirot ulos nousutaistelusta

24.9.2016TKT voitti kotikentällään Pallo-Iirot 3-1 (0-1) lukemin. Ottelun kaava oli raumalaisille tuttuakin tutumpi. Maalipaikkoja oli, mutta tehottomuus vaivasi jälleen keltapaitoja. TKT taas käytti paikkansa tylysti hyväkseen ja katkaisi tappioputkensa. Iiroille tulos tarkoittaa sitä, että nousutaistelun ratkaisevat TamU ja Ilves-Kissat.

Pallo-Iirot oli kuskin paikalla ensimmäisen puoliajan. TKT pidettiin paikoilta pois ja kärjessä pelannut Juho Patola aiheutti liikeellään jatkuvasti harmia TKT-puolustukselle. Iirojen parhaimmat paikat syntyivät juuri Patolalle. Ylärimaa lähemmäs maaliahne hyökkääjä ei päässyt, mutta irtopallon kävi verkon perukoille toimittamassa vahvaa kautta pelaava Stanley Ukwuoma.

Pelikello näytti maalin aikaan 22 minuuttia. Pallo-Iirot saivatkin maalin jälkeen pelinsä hienosti rullaamaan, mutta huippupaikoista huolimatta raumalaiset eivät maaleja enää tehneet. Lähimpänä lisämaalin tekoa oli Eetu Kaipio, joka pääsi laukomaan aivan boksin takaa. Veto otti pienen kimmokkeen puolustajan jalasta ja suuntautui kohti yläkulmaa. TKT-vahti Juuso Saikkonen esitti kuitenkin todellisen pantteriloikan ja kauhoi pallon kulmaksi.

 

TKT rokottaa armotta

Kisatoverit taistelevat vielä putoamista vastaan, vaikka sarjajärjestelmän muutokset saattaisivat jokatapauksessa tamperelaisseurat säästää putoamiselta. Kuitenkin TKT mieli katkaista viiden ottelun tappioputkensa ja halusi selkeästi voittaa pelin. Siniharmaat saivatkin valtavasti virtaa peliinsä kun tänään terävästi pelannut Mikko Laaja sai pitkän paineen jälkeen pallon boksin reunalla. Pieni harhautus ja Laaja laukoi pallon vastustamattomasti tolpan kautta sisään ohi Panu Eraman.

Vierasjoukkue sisuuntui maalista ja varsinkin Stanley Ukwuoman laidan kautta Iirot saivat rakennettua usemman hyvän hyökkäyksen. Kuitenkin ratkaisevaan syöttöön sprinttaava pelaaja oli joko sadasosan myöhässä tai vedot saatiin TKT:n toimesta viime hetkillä blokattua.

Kuten aikaisemminkin tällä kaudella, niin vastustaja pääsi tekemään paikoistaan maalit. Ensin Tommi Korvenpää nousi loistavasti sivuvapariin ja puski pallon ohi Panu Eraman. Kymmenen minuuttia tästä ja vahvasti molempiin suuntiin pelannut Mikko Ala-Hakuni eteni vetopaikkaan ja laukoi 25 metristä vedon kohti Iirot-maalia. Eraman epäonneksi pallo otti juuri ennen torjuntaa maasta kimmokkeen ja painui takanurkkaan.

Loppupelin Iirot yritti painaa peliä TKT:n päähän, mutta kotijoukkue puolusti tiiviisti ja kirin syntymisen esti Juuso Saikkonen muutamalla hyvällä torjunnalla.

Päätösvihellyksen jälkeen raumalaisten päät painuivat alas. Pettymys oli jälleen valtava.

 

"Ei tätä milään tuurilla selitetä"

Pallo-Iirojen avaukseen kesäkuun lopussa saadun vamman jälkeen palannut Eetu Setänen oli mietteliäänä pelin jälkeen.

- Viisi kertaa olemme hävinneet tällä kaudella ja kuudessa ottelussa olemme menettäneet pisteitä. Ei  se selity huonolla tuurilla. Jotain on tehty isolla tavalla väärin ja jokainen saa katsoa peiliin, toppari manasi.

Kuitenkin esimerkiksi tänään nähtiin merkillinen ottelu, sillä Pallo-Iirojen ilmeessä ei ollut mitään vikaa. Jokainen pelaaja antoi kentällä kaikkensa.

- On se nyt helvetti. Miten me onnistuimme häviämään. Loppuun asti kuitenkin oltiin paikalla, prässättiin ja tapeltiin jokaisessa tilanteessa. Sitä ei voi vaatia, että kaikki syötöt menevät aina perille. Paikkoja meillä oli valtavasti. Vastustajalla ei montaa paikkaa ollut enkä viitsi toitottaa huonosta tuurista. Jostain se vaan johtuu, että meille on nyt useamman kerran jo käynyt näin. Enkä osaa sanoa mistä, mutta huono tuuri se ei ole.

- TKT:ta haluan kehua. Selvisivät ihmeellisesti pahoista paikoista. Taistelevat putoamista vastaan ja varmasti tämä voitto maistui kopissa mahtavalta. Hyvä peli heiltä.

- Meillä on ollut pelejä, jossa olemme luoneet paikkoja emmekä ole saaneet palloja sisään. Silti ilme on ollut vaisu ja haluton. Olen ylpeä siitä, että tänään oltiin jokaikinen jätkä pelin sisällä ja yritettiin loppuun asti, Setänen päätti.

Kauden viimeinen ottelu pelataan Alsecco stadionilla viikon päästä lauantaina Loisketta vastaan.