Pallo-Iirot nappasi tärkeät pisteet

14.8.2016Pallo-Iirot lähti otteluun tappio niskassaan kahden viikon takaa. Ottelusta muodostui vaikea hyvää vastustajaa vastaan. Mikko Valtasen upealla vapaapotkulla Iirot kuitenkin varmisti kolme tärkeää sarjapistettä Raumalle.

Heti ottelun alussa oli nähtävissä ettei kotiyleisön tarvitse unelmoida alkukierroksilla tapahtuneen murskavoiton perään. Ilves-Kissat tuli erittäin väkevästi otteluun ja oli alkuminuuteilla jo päästä johtoasemaan kun kulmasta Kissat-pelaaja pääsi puskemaan, mutta kotijoukkueen onneksi hyvä pusku päätyi Iiro Kosken vartioiman maalin ylärimaan. 

Pallo-Iirot pääsi ensimmäistä kertaa hyökkäämään vasta ottelun kymmenen minuutin kohdalla. Lähtökohdat otteluun eivät olleet helpoimmat mahdolliset. 

- Sekainen peli. Lähtökohdat oli meille aika vaikeat. Takana on jo useampi putki, jossa pelaamme pelin ja sitä seuraa pitkä tauko. Pelituntuman kannalta tuo rytmitys on ollut meille haastava. Sen lisäksi tappio TamU:lle toi oman henkisen lisälastinsa otteluun, päävalmentaja Kimmo Hörkkö summasi. 

- Etenkin esimerkiksi loukkaantuneina sivussa olleille Niklas Kuusiolle ja Konsta Siivoselle tilanne on ollut hankala kun he eivät ole saaneet pelejä alle. Katsomoon varmasti näytti siltä, että emme päässeet maalipaikoille, mikä on tottakin, mutta pääsimme hyvin tilanteisiin, josta maalipaikkoja päästään rakentamaan. Pelituntuman puute näkyi näissä tilanteissa kun viimeinen syöttö päätyi usein topparin jalkaan tai jonnekin muualle.

- Huolestuttavaa muuten pelissä oli syöttövirheiden määrä, mutta se varmasti korjaantuu myös tuntuman kautta, Hörkkö lisäsi.

 

Mikko Valtasen upea vapari varmisti pisteet Raumalle

Pallo-Iirojen kapteeni Juho Patola oli sivussa Tampere United - ottelusta ja vietti ansaittua häämatkaa. Tänään Patola palasi kokoonpanoon ja vaikka ei aivan terävimmillään ollut, niin aiheutti nopeudellaan muutaman vaarallisen tilanteen Ilves-Kissojen puolustusalueella. 

Ottelun 20 minuutilla Patola paini taisteluparinsa toppari Ville Puustisen kanssa ja lopulta tänään hyvin viheltänyt tuomarilegenda Marko Nieminen vihelsi Iiroille vapaapotkun hyvästä paikasta boksin takaa. Pallo-Iirojen jokaisessa ottelussa kuluvalla kaudella pelannut keskikentän pelinrakentaja Mikko Valtanen astui pallon taakse ja lähetti hyvän vedon maalin yläkulmaan. Kissat-maalivahti Esa Saarinen oli voimaton vedon edessä.

Ilves-Kissojen paras paikka siunaantui kun vieraiden paras pelaaja Timor Inapshba pääsi karkaamaan Iirojen puolustukselta, mutta punapaitojen epäonneksi hyvä lobbi yli vastaantulleen Iiro Kosken päätyi riman kautta maalin katolle.

Toiselle puoliajalle Iirot lisäsi prässiä mikä näytti aluksi hankaloittavan Kissojen pelinavaamista, mutta vieraat pelasivat useasti hyvin paineen alta itsensä pois. Aivan huippupaikoille ei päässyt kumpikaan joukkue toisella puoliajalla, mutta vierailijat olivat selkeästi hallitsevampia. Useat keskityspallot kotijoukkue sai hoidettua kokeneen Vasile Marchiksen ja nuoren Severi Kankkusen toimesta.

 

"Yksi lysti miten voitto tuli"

Iirojen pääkäskijälle Kimmo Hörkölle hankalat lähtökohdat otteluun olivat tiedossa.

- Tiesin kyllä ennen ottelua, että tästä tulee vaikea ottelu. Pelituntumamme oli kateissa ja lisäksi ottelun tärkeys vaan korostui TamU:n tehdessä meihin kaulaa. 

- Siinä mielessä on täysin yksi lysti miten voitto tuli. Pääasia, että saimme kaikki kolme pistettä, Hörkkö linjasi. 

Hörkkö vaihtoi ottelun loppupuolella keskikentälle lisää fyysisyyttä kun Miika Pertola ja Aake Rapala tulivat kentälle korvaten Konsta Siivosen ja Stanley Ukwuoman. Myös Jouni Tukiainen vaihdettiin kentälle Jaakko Valtasen tilalle.

- Jos yksiköitä nostan esiin, niin Miika Pertola pelasi erittäin hyvän ottelun keskikentällä. Täyden kympin peli häneltä, Hörkkö päätti.

Pallo-Iirojen pelit jatkuvat Kolmosessa ensi viikon torstaina TP-T:n vieraana ja edessä on kiivas ottelutahti, joten kaivattua tuntumaa on joukkueelle tulossa. 

Ottelun videokooste päävalmentaja Kimmo Hörkön ja kapteeni Juho Patolan kommenteilla täältä. Yleisömäärä tänään 247 henkeä, Pallo-Iirot kiittää!