Pallo-Iirot tavoittelemaan välieräpaikkaa Region's Cupissa

21.7.2016

STPS - Pallo-Iirot
STPS - Pallo-Iirot
Kimmo Hörkkö
Kimmo Hörkkö

Joukkue matkustaa lauantaina Savonlinnaan, jossa se kohtaa Kolmosessa pelaavan STPS:n. Ottelutauolla hyvin harjoitellut Pallo-Iirot lähtee koitokseen melko hyvässä terveystilanteessa.

Pallo-Iirot eteni Region's Cupin 5.kierrokselle kaatamalla Toejoen Veikot, FC Interin kakkosjoukkueen, SJK Akatemian sekä Turun Weikot rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kotijoukkue STPS taas varmisti tiensä puolivälieriin voittamalla HaPK:n, Kumun, Harjun Potkun ja FC Honka Akatemian.

Nuorekkaalla kokoonpanolla pelanneen Pallo-Iirojen paras maalintekijä Region's Cupissa on ollut 16-vuotias hyökkääjä Juuso Snicker kahdella osumallaan. STPS:n paras maalintekijä taasen on puolustaja Tommi Ekmark, joka on osunut neljässä Region's Cupin ottelussa neljä kertaa.

Kaakkois-Suomen Kolmosessa pelaava STPS on tällä hetkellä neljäntenä sarjassa, tosin ottelun vähemmän pelanneena mitä kärkikolmikko. Voitolla rästipelistään STPS nousisi sarjan toiseksi. Kahdeksasta ottelusta STPS on voittanut viisi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kaksi kertaa.

Pallo-Iirot taas johtaa Tampere-Satakunta Kolmosta voittaen yhdestätoista ottelusta kymmenen.

 

Päävalmentaja Hörkkö odottaa kovaa ottelua

Pallo-Iirot on viimeksi pelannut 30.6. Silloin joukkue kohtasi Kolmosen ottelussa Sääksjärven Loiskeen. Ottelu päättyi Iirojen 1-4 vierasvoittoon. Tauko on käytetty osittain lomaillessa, mutta myös hyvin harjoitellessa. Yksi päävalmentaja Kimmo Hörkön muutoksista kuluvalle kaudelle on ollut, että pelaajien kuntopohjaa pyritään rakentamaan myös pelikauden aikana. Viime viikolla Pallo-Iirot harjoitteli neljän päivän aikana viisi kertaa.

- Oli kivaa päästä pitkästä aikaa harjoittelemaan hyvin ja huolella. Itse asiassa emme ole päässeet toukokuun alun jälkeen juuri lainkaan harjoittelemaan haluamallani viikkorytmityksellä ja –sisällöllä, johon on vaikuttanut milloin tiivis ottelutahti, Regions' Cupin tuomat muutokset ohjelmaan ja nyt viimeisen kuukauden aikana olleet pari pidempää lomaa, jotka nekin ovat kyllä tarpeeseen tulleet, päävalmentaja Hörkkö miettii.

- Mutta tämä on oppimisprosessi itsellenikin, johon täytyy vielä enemmän kiinnittää jatkossa huomiota. Tosin elo-syyskuu tulee todennäköisesti olemaan pitkälti samanlaista rikkonaista harjoittelua, sillä luvassa on jälleen otteluruuhkaa jos ja kun toivottavasti pelaamme vielä silloin sekä Regions' että Suomen Cupin otteluita ja sitten vielä EuPa-rästiottelu siirtyi syyskuun alkuun, joten kovinkaan montaa yhden pelin viikkoa ei ole luvassa ja tämä tarkoittaa sitä, että harjoittelu on pääosin palauttelua viime ottelusta ja sitten aletaankin valmistautumaan taas seuraavaan. Fyysinen rasite joudutaan jättämään tämän takia vähemmälle.

Joukkue on kuitenkin nyt iskussa ja odottaa malttamattomana lauantain kohtaamista.

- Joukkue lähtee hyvässä iskussa peliin. Jätkät ovat puurtaneet hyvällä asenteella harjoituskentällä nyt reilu viikon ja odottaa maltamattomana ensimmäistä ottelua tauon jälkeen, Hörkkö iloitsee.

Vastustajan pelitavasta ei täysin tarkkaa kuvaa ole. Muutaman vaarallisen yksilön Hörkkö nostaa kuitenkin esiin.

- Aika vähän tietoa on vastustajasta. Todennäköisesti 4-4-2 ryhmitelmällä tuleva, työteliäs joukkue, josta on raporttien kautta jäänyt sellainen kuva, että pelifilosofialtaan joukkue haluaa ennemminkin voittaa ottelun 1-0 kuin 4-3. Eli oma pää hoidetaan huolella ja tarkkaan, ja maalit runnotaan hyvällä tehokkuudella paikoista sisään.

-  Erikoistilanteissa joukkue on varmasti hyvä, tästä osoituksena että toppari Tommi Ekmark on tehnyt jo neljä maalia tämän vuoden Regions' Cupissa. Vastustajan vaarallisimpiin pelaajiin kuuluu varmasti myös Zakaria Abahassine, jolle on kertynyt vajaa 70 liigaottelua JJK:n ja RoPS:n paidassa. Joukkue tulee useamman pelin voittoputkessa otteluun ja kaatoi viimeksi Cupissa FC Honka Akatemian, joka sekin on todella laadukas joukkue, joten tosi kova joukkue tulee lauantaina vastaan, Hörkkö lisää.

- Mutta ollakseni rehellinen, niin kyllä me ollaan treenikentällä keskitytty täysin oman peliin ja tuleviin sarjaotteluihin ja STPS-ottelu on meille yksi erittäin tärkeä mittari, että missä menemme esimerkiksi tulevaa TamU-peliä silmällä pitäen.

 

Pallo-Iirojen kausi on saavuttanut puolivälin

Kolmosessa Pallo-Iirot on saavuttanut kauden puolivälin. Yleisesti ottaen pelit ovat menneet tuloksellisesti hyvin, mutta pelillisesti kaksijakoisesti.

- Aloitettiin sarjapelit hyvin. Alkuun tuli 5 suhteellisen hyvää ottelua, jossa kaadoimme päävastustajamme. Tämän jälkeen tulikin sitten viiden heikomman ottelun putki, jossa asennoituminen ei aina ollut kohdillaan ja voittoja haettiinkin välillä vaikeimman kautta ja tietenkin tähän jaksoon osui myös Ilves-tappio. Kevätkauden viimeinen ottelu olikin sitten taas inan parempaa tekemistä, vaikkakin tehokkuus maalipaikoissa oli tosi heikkoa, Hörkkö summaa.

- Tässä tehokkuudessa löytyykin ne suurimmat pelilliset kehityskohteet, kyllä niistä maalitekopaikoista joita saamme luotua mielen määrin jokaista ottelua kohden, tarvitsisi laittaa useammin sisään. Muutenkin hyökkäyspeliimme olemme kiinnittäneet paljon huomiota menneessä harjoittelussa ja nyt sarjatauon aikana olemme pyrkineet luomaan uusia toimintamalleja siihen, miten pääsisimme vielä useammin maalipaikoille, mutta ei paljasteta siitä sen enempää tällä kertaa.

Vain neljä pelitilannemaalia kuluvalla kaudella päästänyt Pallo-Iirot on onnistunut kollektiivisesti puolustuspelaamisessaan.

- Puolustuspeliin voimme olla myös aika tyytyväisiä. 10 päästettyä maalia, joista vain neljä vastustajan pelitilannemaalia. Muuten maalit meille on tulleet erikoistilanteista, pääosin laadukkaista vapareista ja pilkuista, tai karkeista yksilötason virheistä. Muutenkaan emme ole hirveästi vastustajia päästäneet maalipaikoille otteluissa, joten koko joukkueen puolustuspeli on ollut pitkälti sitä mitä ollaan haluttu. Tietenkin, yksikin annettu maalipaikka vastustajalle on merkki siitä, että jotain on väärin kyseisessä tilanteessa tehty. Näihin pikkuseikkoihin sitten valmennus kiinnittää huomionsa ja asioita pyritään aina treeneissä kehittämään ettei vastaavaa toistuisi.

- Tietenkin yksi positiivinen asia vielä on se, että olemme saaneet tarjottua tärkeitä minuutteja useammalle nuorelle pelaajalle. Esimerkiksi puolen tusinaa 1999 ja 2000 –syntynyttä peluria on käynyt debytoimassa edustuksen paidassa ja mikä parasta, he ovatkin näyttäneet hyvinkin positiivisia otteita saamissaan näyttöpaikoissa, Hörkkö päättää.

 

Pallo-Iirot lähtee iskukykyisellä kokoonpanolla Savonlinnaan

Keltapaitojen terveystilanne näyttää erittäin hyvälle sillä keskikentälle tärkeät pelaajat Konsta Siivonen ja Niklas Kuusio ovat kumpikin pelikuntoisia.

Loiske-ottelusta jobinpostia tuli kun Eetu Setäsen saama vamma päätti miehen kauden. Toisaalta toppari allekirjoitti samalla ensi kautta koskevan jatkosopimuksen.

STPS-pelistä sivussa ovat Setäsen lisäksi matkoilla oleva Vasile Marchis sekä kuntoutumisessaan takapakkia ottanut Aleksi Toivonen. Laituri nähdään kokoonpanossa vasta parin kuukauden päästä.

Pallo-Iirojen mediatiimi on paikalla, joten luvassa on miltei reaaliaikaista liveseurantaa täältä klo 16 alkaen sekä maalikooste ja kuvagalleria pelin jälkeen.