Pallo-Iirot palaa tauolta Loiskeen vieraaksi

29.6.2016


Pallo-Iirot palaa kahden viikon pelitauolta kun joukkue matkaa Lempäälään Sääksjärven Loiskeen kotikentälle. Ottelun jälkeen raumalaisilla on taas edessään kolmen viikon tauko peleistä, jonka aikana joukkue saanee pääosan sivussa olleista pelaajistaan takaisin kokoonpanoon.

Sarjakärki Pallo-Iirojen matka Tampere-Satakunnan Kolmosessa on ollut yhtä ottelua lukuunottamatta voitokasta. Kauden edetessä joukkueen peli on kuitenkin ailahdellut ja hyvää peliä on saattanut seurata huono ja ottelun sisälläkin on nähty paljon heittelyä pelin tason kanssa. Osaksi Iirojen peliä ovat sekoittaneet lukuisat loukkaantumiset, mutta niiden taakse on turhaa mennä.

Kauden ensimmäisen tappionsa joukkue koki Ilves2:ta vastaan edelliskierroksella. Varsinaista ryhtiliikettä ei nähty ennen taukoa pelatussa kotiottelussa TKT:ta vastaan. Ensimmäinen puolisko oli hyvää peliä, mutta toisella jaksolla etenkin keskikentällä Pallo-Iirot oli suurissa vaikeuksissa. Tärkeän voiton joukkue silti onnistui ottamaan 3-1 (2-0) lukemin Juho Patolan kahdella ja 16-vuotiaan Juuso Snickerin upealla maalilla. Sarjakakkonen Tampere United on vain kolmen pisteen päässä yhden ottelun vähemmän pelanneena. TamU on hävinnyt myös vain yhden ottelun - juuri Pallo-Iiroja vastaan.

Sääksjärven Loiske löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän. Joukkue on voittanut kolme ottelua, pelannut kaksi kertaa tasan ja hävinnyt viisi kertaa. Viime kauden päätteeksi Loiske oli samalla sijalla Kolmosessa. Loiske aloitti kauden loistavasti pelaten kaksi ensimmäistä ottelua tasan ja voittaen kolme seuraavaa. Seuraavat viisi ottelua ovatkin päättyneet tappioihin, joten Loiske lähtee kotikentällään katkaisemaan tappioputkeaan.

Pallo-Iiroilta maalipörssin kärjestä löytyy Kakkosenkin tasolla tuhoisaa jälkeä tehnyt kapteeni Juho Patola, joka on toimittanut pallon verkkoon nyt jo peräti 14 kertaa. Niklas Kuusio on edelleen tilaston toisena tehden kuudessa ottelussa 6 maalia. Samaisen verran maaleja alustanut keskikenttäpelaaja on vielä Loiske-pelissä sivussa kokoonpanosta. Yleensä kauden mittaan parantava Stanley Ukwuoma on tehnyt 4 maalia.

Loiskeelta ehdottoman vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä on Niko Kuhlberg, joka on iloitellut kahdeksassa ottelussa 7 maalia. Tällä lukemalla päästään jaetulle kolmannelle sijalle Tampere-Satakunta Kolmosen parhaimpien maalintekijöiden listauksessa.

- Loiske aloitti hyvin sarjan, mutta on sittemmin ajautunut tappioputkeen kun on kohdannut näitä lohkon kärkipään joukkueita. Loiske on itselleni ennestään tuntematon porukka, mutta pienen selvitystyön perusteella vastaan on tulossa joukkue, joka pystyy laadukkaisiin nopeisiin hyökkäyksiin. Joukkue pyrkii nopeasti, mutta hallitusti pelaamaan palloa linjan taakse, johon on sitten vahvasti menossa koko hyökkäyspään trio, mukaan lukien Niko Kuhlberg, joka on paukuttanut jo 7 maalia sarjassa, Pallo-Iirojen päävalmentaja Kimmo Hörkkö miettii.

 

Valmennusjohto saa lisää vaihtoehtoja keskikentälle

Pallo-Iirojen keskikenttä on joutunut kauden aikana koetukselle sillä loukkaantumiset ovat erityisesti vaikuttaneet pelinrakenteluun. Niklas Kuusion lisäksi Konsta Siivosella on ollut tärkeä rooli keltapaitojen keskustassa. Siivonen on jo palannut harjoituksiin ja nähdäänkin suurella todennäköisyydellä torstaina kokoonpanossa.

- Kokoonpanosta poissa ovat varmuudella vain Niklas Kuusio ja Aleksi Toivonen loukkaantumisten johdosta sekä Vasile Marchis on estynyt. Kuusion kuntoutuminen etenee ihan aikataulussaan. Periaatteessa olisi tällä viikolla saanut tulla jo kokeilemaan joukkuetreeneihin, mutta tehtiin yhdessä päätös, että on turha ottaa mitään riskejä ja hän on nyt tehnyt vain pallotonta harjoittelua.

Myös maalivahti Panu Erama sai suoritettua asepalveluksensa loppuun ja on taas käytettävissä.

Pallo-Iiroilla on takana parin viikon tauko peleistä ja joukkue palasi maanantaina yhteisharjoituksiin juhannuksen vietosta.

- Perinteisesti tekeminen on saattanut olla vähän nihkeätä ensimmäisissä treeneissä tällaisen pidemmän tauon jälkeen mikä meilläkin oli, mutta kyllä nyt täytyy sanoa, että meno näytti maanantaina yllättävänkin pirteältä ja työteliäältä. Sama tekemisen meininki jatkui eilisissäkin treeneissä, joten ihan hyvällä ja luottavaisella mielellä odotellaan huomista ottelua, Hörkkö linjaa.

Otteluohjelman erikoisuus on, että Pallo-Iiroilla on Loiske-ottelun jälkeen jälleen edessä kolmen viikon tauko. Toki sen aikana pyritään pelaamaan myös Region's Cupin ottelu.

- Tämän pelin jälkeen alkaa taas tosiaan pidempi tauko. Regions' Cupin arvonta on ensi viikon tiistaina, joten sitten tiedetään tarkemmin heinäkuun ohjelmasta. Perjantaina saunomme joukkueen kanssa, jonka jälkeen jäämme tauolle, jonka aikana pelaajat tulevat kuitenkin harjoittelemaan omatoimisesti annettujen ohjelmien mukaisesti. Näillä näkymiin palaamme kentälle joukkuetreenien muodossa keskiviikkona 13.7., mutta tämä siis varmistuu kun tiedämme cup-ottelun ajankohdan, Hörkkö päättää.
 

- - -

Ottelusta tulossa liveseurantaa. Tervetuloa mukaan!