Pallo-Iirot hakee torstaina ryhtiliikettä TKT:n kustannuksella

15.6.2016


Kolmosessa kauden ensimmäisen ottelunsa Ilves2:ta vastaan hävinnyt Pallo-Iirot on hakenut harjoituskentältä vauhtia torstain koitokseen. Joukkue puhkuu intoa ja halua palauttaa peliesitykset takaisin raiteilleen.

Vastustajaksi saapuu Tampereen Kisatoverit. TKT on 1920 perustettu perinteinen monilajiseura. Jalkapallon lisäksi seurassa harrastetaan eri ikäluokissa ja jaostoissa muun muassa yleisurheilua, voimisteluja ja jopa kädenvääntöä. Viime kauden päätteeksi Kisatoverit sijoittuivat Tampere-Satakunta Kolmosen kahdeksanneksi.

Tämänhetkinen sijoitus sarjassa on pykälää huonompi. TKT on yhdeksästä ottelusta kerännyt kahdeksan pistettä. Kisatoverit ovat tehneet ja toisaalta myös päästäneet sarjassa vähän maaleja: omiin on mennyt 15 maalia ja tehtyjä on 14. Tosin tehdyistä puolet tuli toukokuun alussa EuPa:a vastaan 1-7 (1-4) vierasvoitossa. EuPa-voiton jälkeen joukkue ei ole kyennyt enää voittamaan ja takana on kolme tappiota sekä kaksi tasapeliä. Tosin tappiot ovat tulleet niukasti sarjan kärkijoukkueita TamU:a, Ilves-Kissoja ja TP-T:ta vastaan. Kisatoverit pystyykin laittamaan ahtaalle joukkueen kuin joukkueen tässä sarjassa.

TKT: paras maalintekijä sarjassa on ollut Topias Perkiö, joka on iskenyt 5 maalia 9:ssa ottelussa. Kotijoukkue Pallo-Iiroista maalinteossa ovat kunnostautuneet Juho Patola 12 osumallaan sekä Niklas Kuusio 6 osumallaan. Stanley Ukwuoma on säestänyt parivaljakkoa 4:lla maalillaan.

 

"Vaadin itseltäni tasaisempia otteita"

Pallo-Iirojen kokeneeseen kaartiin kuuluva 29-vuotias Juho Torkkeli on pelannut kasvattajaseurassaan yli 150 ottelua. Kuluvalla kaudella Torkkelia on nähty eri pelipaikoilla. Ehkä parhaiten laitalinkkinä viihtyvä Torkkeli on välillä siirretty jopa kesken ottelun laitapuolustajaksi.

- Tosiaan pelipaikka on vaihtunut välillä lyhyelläkin varoitusajalla. Ei siinä muuta kuin yrittää hypätä täysillä siihen rooliin mikä milloinkin langetetaan. Laitapuolustajana en aikaisemmin ole pelannut, mitä nyt kesken pelin paikannut satunnaisen tilanteen jos oman laidan pakki on noussut ylös, Torkkeli miettii.

Alkuhaasteiden jälkeen Torkkeli on saanut hyvän tuntuman myös puolustajana pelaamisesta. Päävalmentaja Kimmo Hörkkö onkin Torkkelia kehunut nopeasta sopeutumisesta uudelle pelipaikalle.

- Aluksi haasteena puolustajana oli totutella sijoittumiseen ja linjan pitämiseen, mutta ohjeistus ja tuki joukkuekavereilta ja valmentajalta on ollut kiitettävää. Tärkeintä on pelata tarkasti ja avata peliä siten, että muilla on mahdollisuus päästä eteenpäin. Aluksi kesken pelin paikanvaihto alemmas tuntui aika vieraalta, mutta muutaman pelin jälkeen alkeet sillekin tontille alkaa olla jotenkin hanskassa.

Pallo-Iirot koki viime kierroksella kauden ensimmäisen tappionsa, mutta peli on käsitelty ja harjoituskentällä on nähty hyvällä fiiliksellä töitä tekevä Pallo-Iirot. Maanantaina keltapaidat etenivät Region's Cupissa 8. parhaan joukkoon voittamalla TuWe:n lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ottelussa Iiroilla oli hyviä paikkoja, mutta maalipaikoissa terävyys puuttui.

- Kausi on tähän mennessä yhtä kauneusvirhettä lukuunottamatta mennyt joukkueelta suhteellisen hyvin, vaikka parannettavaa vielä on. Loukkaantumiset ovat kiusanneet joukkuetta viime aikoina, mutta materiaali meillä on onneksi laaja. Omaan tekemiseen vaadin edelleen tasaisuutta. Otteet on oltava joka pelissä tietyllä tasolla, jotta pystyn antamaan itselle suhteellisen puhtaat paperit, Torkkeli linjaa.

- Torstain peliin lähdetään parantamaan viime pelien tekemisestä. TuWe:a vastaan oli jo parempaa peliä meiltä, maalit vain jäivät rankkarikisan varaan. Rauhallisuus, maltti ja jokaisen keskittyminen oman pelipaikan tekemiseen tuo varmasti hyvän tuloksen pelistä, Juho päättää.

 

Antti Saloselle tulossa tunteikas ilta

Pallo-Iirojen toinen maalivahtivalmentaja Antti Salonen hyvästelee torstaina Alsecco stadionin ja siirtyy kesäkuun jälkeen takaisin kotikonnuilleen Tampereelle. Salonen siirtyy samalla myös kasvattajaseuraansa TKT:hen.

- Onhan se aika erikoinen tunne, kun asettuu ensi kertaa omaa kasvattajaseuraa vastaan. Toivotaan, että tulee löydettyä oikealle vaihtopenkille. Molemmilta vaihtopenkeiltä löytyy saman verran tuttuja kasvoja ja huonon penkkihuumorin ystäviä, Salonen naurahtaa.

- Kisatovereissa on tullut pelattua jalkapalloa pikkupojasta lähtien aina edustusjoukkueeseen asti. Omat vanhemmat, perhe ja suku ovat vahvasti mukana seuran toiminnassa.

Antti Salonen uskoo, että pelistä on tulossa tiukka taisto pisteistä.

- Pelistä tulee varmasti tiukka, sillä molemmilla joukkueilla on haluja ottaa pisteet itsellensä. Pallo-Iiroilla on kova halu parantaa edellisestä Kolmosen kamppailusta Ilves/2 vastaan, sekä näyttää oma iskukykynsä. TKT pyrkii takaisin voittojen tielle Pallo-Sepoilta napatun taistelupisteen jälkeen, eikä varmasti halua lähteä bussilla takaisin Tampereelle ilman pisteitä. TKT lähtee selvästi haastajana otteluun, mutta edellinen ottelu osoitti sarjataulukon olevan turha mittari yksittäisten pelien osalta.
 

Pikantti yksityiskohta on, että kesäkuun jälkeen TKT:hen siirtyvä Antti Salonen saattaa vielä kohdata Pallo-Iirot syyskierroksella. Lupaatko Antti, että et kerro Pallo-Iirojen pelillisiä salaisuuksia?

- Luokanopettajaksi valmistumisen johdosta edessä on muutto perheen kanssa takaisin Tampereen suuntaan. Oma valmentaja- tai pelaajaura jatkunee heinäkuussa TKT:n riveissä, joten on mahdollista kohdata Pallo-Iirot vielä syyskierroksella Tampereella.

- En paljasta salaisuuksia, vaikka uskon, että jokainen kolmosen joukkue tietää jo, miten Pallo-Iirot pelaa ja haluaa pelejä ratkaista...

 

Niklas Kuusion paluu viivästyy

Loukkaantumissumasta kärsineellä kotijoukkueella oli toiveita saada torstain otteluun tärkeä palanen Iirojen pelinrakentelua. Valitettavasti "Kyyn" otteita nähdään todennäköisesti vasta aikaisintaan EuPa-ottelussa heinäkuun loppupuolella.

Maanantaina ennen TuWe-ottelua Stanley Ukwuoma joutui jättämään pelin väliin ja hänen pelaamisensa torstaina on myös epävarmaa. Lisäksi avauskokoonpanossa pelanneet pitkäaikaispotilaat Konsta Siivonen ja Aleksi Toivonen ovat edelleen sivussa riveistä.

Tuomo Ruotsalainen taas on lähestymässä pelikuntoa ja saattaa olla, että mies nähdään jo torstaina mukana kokoonpanossa.

Ottelussa luvassa liveseurantaa täältä.

Kannattaa ehdottomasti tulla paikan päälle sillä Pallo-Iirojen seuraava kotiottelu on vasta puolentoista kuukauden kuluttua. Silloin kauden yksistä kohokohdista eli Pitsiyön Spesiaalissa vastaan tulee Tampere United.

Tervetuloa!