Tuhlaajien ilta päättyi Pallo-Iirojen voittoon

13.6.2016


Iirot eteni voitolla 8. parhaan joukkoon Region's Cupissa. Ottelu ratkesi vasta rangaistuspotkukilpailussa, jossa vierasjoukkueen sankari oli maalivahti Panu Erama, joka torjui TuWe-pelaajan yrityksen ja varmisti Pallo-Iirojen jatkoon menon.

Ensimmäisellä puoliskolla Pallo-Iirot hallitsi peliä ja TuWe:n rooliksi jäi puolustaa ja juosta pallon perässä. Iirojen epäonneksi selvisti maalipaikoistakaan palloa ei saatu toimitettua sisään.

- Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää kontrolloitua syöttöpeliä. Saimme pidettyä hyvää syöttötempoa yllä ja vastustajan rooliksi jäi lähinnä pallon perässä juokseminen. Ongelmat tulivat sitten taas viimeisellä kolmanneksella. Hyvin saimme ohitettua vastustajan keskikentän linjan, mutta sen jälkeen ratkaisut olivat usein vääriä tai syöttöjen laatu huono, päävalmentaja Kimmo Hörkkö manasi.

Maalipaikoista puuttui myös tarvittava terävyys.

- Pari avopaikkaa oli myös, mistä toivoisin että jatkossa upotetaan pallo maaliin.

 

Toisella puoliajalla pelisuunnitelman noudattaminen pettää

Puoliajalla valmennusjohto toivoi joukkueen jatkavan lyhytsyöttöpeliään ja rakentavan rauhassa peliään.

- Tauolla painotin, että mitä enemmän pallo liikkuu maassa, sitä enemmän mennään meidän vahvuuksilla.

Kaikki ei kuitenkaan mene aina kuten Syväraumassa.

- No, jostain käsittämättömästä syystä pelimme muuttui paljon suoraviivaisemmaksi ja syötöt annoimme pääasiassa ilmassa, eli toisella puoliajalla emme päässeet kontrolloimaan peliä läheskään niin paljon kuin ensimmäisellä puoliajalla. Maalipaikat olivat noin 2-2 toisella puoliajalla.

- Rankkareissa hoidettiin sitten varmasti pallot verkkoon ja maalivahti Panu Erama torjui TuWen 4. rankkarin, Hörkkö iloitsi.

Pallo-Iirot jatkaa siis Region's Cupissa kahdeksan parhaan joukossa. Otteluparit arvotaan myöhemmin. Kausi jatkuu torstaina kotiottelulla TKT:ta vastaan.

Tervetuloa!