Pallo-Iiroille kauden avaustappio

8.6.2016Pirteästi pelannut Ilves2 rokotti Pallo-Iirojen pahoista puolustuspään virheistä. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta Iirojen takaa-ajo ensimmäisen puoliajan jälkeisestä 2-0 tappioasemasta oli vaisu. Ilves2 kuittasi ansaitun 3-1 (2-0) voiton. Pallo-Iirojen ainoan maalin teki ottelun viime minuuteilla Mikko Valtanen.

Ottelun ennakossa päävalmentaja Kimmo Hörkkö enteili, että Ilves2 tulee vielä nousemaan sarjassa. Huomattavasti korkeammalle povatun Ilveksen kakkosjoukkueen nousu alkoi raumalaisten näkökulmasta kuitenkin ikävässä paikassa. Tänään jokaisesta pallosta taistelleet tamperelaiset laittoivat Iirot todella ahtaalle ja tiiviisti puolustaneiden keltapaitojen boksissa ei juuri tilaa tänään ollut.

Ottelu alkoi hermostuneissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue saanut syöttöpeliään käyntiin. Pallo-Iirojen turmaksi koitui tänään kaksi pahaa puolustuspään virhettä. Ensin 22 minuutilla kotijoukkueen keskialueelta lähti pitkä pallo tavoitellen Miska Rautiolaa. Eetu Setäsen kanssa juoksukilpailuun päätynyt Rautiola hävisi kaksinkamppailun Setäsen suojatessa palloa vastaantulleelle maalivahti Iiro Koskelle. Pallo-Iirojen epäonneksi Koski ei kuitenkaan saanut palloa haltuun ja pompun kautta se päätyi Rautiolalle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Vartin päästä tästä sekoilu Iirojen puolustuspäässä jatkui. Kaukaa omalta alueelta lähtenyt pitkä pallo yllätti raumalaisten linjan ja Ilves2 maalitykki Topias Järvelä sai pitkällä etumatkalla maalipaikan nokitusten Iiro Kosken kanssa. Varma sijoitus ohi Kosken ja Pallo-Iirot oli ensimmäistä kertaa kahden maalin tappioasemassa.

 

"Emme voi huonolla pelillä jatkuvasti voittaa"

Puoliajalla päävalmentaja Hörkkö vaihtoi Vasile Marchiksen Joonas Ojaseen ja Topias Silvennoisen kanssa paikkaa vaihtoi Eero Ojala. Pallo-Iirot pyörittikin miltei koko puoliajan muutamaa hetkeä lukuunottamatta palloa Ilves2 - alueella, mutta murtopallot olivat jatkuvasti heikkoja tai viimeistään ratkaisupaikoissa pallot karkailivat. Kokeneeseen kaartiin kuuluva Vasile Marchis oli pettynyt pelin jälkeen.

- Oli tämä myös odotettavissa. Olemme monta ottelua voittaneet huonolla pelillä ja jossain vaiheessa turpaan tulee varmasti. Ja se tuli tänään. Olimme kaikki tänään huonoja kaikessa tekemisessä, Marchis manasi.

- Toisaalta tässä on myös oppimisen paikka. Meidän pitää alkaa pelaamaan paremmin.

Toisella puoliajalla Pallo-Iirot vaihtoi kentälle Severi Kankkusen ja A-nuorista mukaan tulleen Juuso Snickerin. He korvasivat Antti Horjanheimon ja Jouni Tukiaisen. Isoa muutosta vaihdotkaan eivät tehneet. Pallo-Iirot sai muutaman tilanteen, mutta kautta linjan ratkaisut olivat heikkoja.

Kesken Pallo-Iirojen vaisuksi jääneen kirivaiheen Ilves2 sai erikoistilanteen hyökkäyspäässä. Hyvä vapari tavoitti Rautiolan pään, joka nikkasi tarkasti 3-0 lukemat. Pallo lipui tuskallisen hitaasti katkaisten raumalaisten selkärangan. Kaksi minuuttia myöhemmin Mikko Valtasen upea veto oli enää laiha lohtu ensimmäisen tappionsa Kolmosessa kokeneelle Pallo-Iiroille.

 

"Ratkaisevaa on miten reagoimme tähän seuraavien päivien aikana"

Päävalmentaja Kimmo Hörkko oli mietteliäänä pelin jälkeen.

- Marraskuusta lähtien olen tiedostanut henkiset haasteemme tässä sarjassa. Pelin henki on se, että meillä vaan hävittävää. Pallo-Iiroilta odotetaan nousua ja olemme voittaneet otteluita myös heikommilla otteilla. Heikompia vastustajia vastaan asenne herpaantuu helposti, ihmismieli vaan on sellainen. Se tapahtui tänään, Hörkkö mietti.

- Tulevat päivät ja viikot näyttävät miten me reagoimme tähän. Jos reagoimme oikein niin saamme käyrän näyttämään taas ylöspäin. Työntekoa tämä vaatii.

- Se mikä tässä huolestuttaa on, että kuten PS-44 pelissä, niin ensimmäiset minuutit näyttivät jo, että tietyt pelaajat laistavat roolistaan. Se näkyy heti taktisenpuolen tekemissä. Katsoja sitä ei välttämättä näe, mutta valmentajan silmään näkyy heti jos siellä ei tapahdu sitä mitä pitäisi.

- Virheitä sattuu kaikille. Se on huolestuttavaa, että jos pelaaja tietoisesti jättää jotain tekemättä, Hörkkö lisäsi.

Ilves2 sai tänään maalinsa Pallo-Iirojen virheistä, mutta asennepuolessa kotijoukkue oli myös vierailijoita pari askelta edellä.

- Maalit olivat enemmän meidän huonoutta tänään kuin vastustajan hyvän pelaamisen johdosta. Toki toisessa maalissa puolustuspäästä lähti varsin kantava potku ja me teimme tasapainovirheen tilanteessa. Haimme myös paitsiota siitä minkä vuoksi linjamme oli niin pahasti jäljessä.

- Ensimmäinen puolisko oli meiltä osittain hyvää. Saimme monta hyvää hyökkäystä laidasta ja keskityksiä kymppialueelle. Tänään ei vaan tekninen suorittaminen ollut hyvällä tasolla. Sanoinkin pelaajille puoliajalla, että jos kymmenen kertaa saadaan pallon mihin halutaan, niin jonkun sen on saatava kontrolliin. Jos pallo aina karkaa niin pelitavan toteuttaminen on vaikeaa.

- Tein myös taktisen virheen takaa-ajoasemassa. Otin miehiä lisää hyökkäyspäähän, mutta samalla menetimme kontrollin keskialueella minkä vuoksi emme oikein saaneet kiriäkään tänään, Hörkkö päätti.

Pelit kuitenkin jatkuvat ja uusi mahdollisuus on 16.6. kotipelissä TKT:ta vastaan. Sitä ennen Pallo-Iirot kohtaa maanantaina 13.6. Region's Cupin ottelussa TuWe:n Turussa.

Aral Kaklin kuvagalleria täältä. Maalikooste täältä.