Värikkäästä ottelusta lopulta selkeä voitto

17.5.2016

PS-44 - Pallo-Iirot
PS-44 - Pallo-Iirot
Avaus PS-44 - Pallo-Iirot
Avaus PS-44 - Pallo-Iirot

Pallo-Iirojen otteet Valkeakoskella korreloivat sään kanssa. Välillä paistoi aurinko, välillä satoi vettä, hetken poutaa ja taas kaatamalla sadetta. Kuitenkin lopulta ryhdistäytynyt raumalaisryhmä otti 1-4 (1-2) voiton ja varmasti ottelusta viisaantuneena jatkaa tappioitta Kolmosessa.

Ottelun alku oli toisinto Pallo-Iirot - TP-T ottelusta. Yleisö ei vielä ehtinyt istua alas paikoilleen kun Stanley Ukwuoma oli jo pahanteossa. Pallo-Iirot sai ensimmäisestä hyökkäyksestään kulman, jonka Juho Torkkeli lähetti kierteisenä maalille. Pallo jäi pyörimään boksiin, kunnes Ukwuoma nikkasi kantapäällään pallon maaliin.

Räväkästä alusta huolimatta vierasjoukkue joutui nopeasti ahtaalle. Muutaman minuutin päästä FC Haka - legenda Jarno Mattila kuittasi kulman jälkitilanteesta maalin. Ensimmäisen puoliskon erittäin epävarmasti ja huolimattomasti esiintynyt raumalaisryhmä ei saanut palloa purettua boksista pois. Kokenut Mattila laukoi pallon tarkasti yläkulmaan.

- Saimme heti alkuun nopean maalin mikä tuntui vaikuttavan asennepuoleen. Ensimmäinen puolisko oli meiltä ehdottomasti kauden huonointa. Panikoimme, teimme helppoja virheitä ja pelaajat turhautuivat. Mikä näkyi sitten suunsoittona joukkuekavereille, päävalmentaja Kimmo Hörkkö ruoti.

Pallo-Iirot ehti kuitenkin kymmenen minuutin kohdalla siirtyä uudelleen johtoon kun tänään Sepoille täysin pitelemätön Niklas Kuusio pelattiin läpi ja tarkka sijoitus siirsi vierasjoukkueen jälleen maalin päähän. Tätä ennen Sepoilla oli hyvä paikka tehdä johtomaali kun joukkueen näkyvin pelaaja Juuso Ollikainen kirmasi läpiajoon. Viimeistely jätti kuitenkin toivomisen varaa ja veto sujahti ohi vastaantulleen Iiro Kosken.

Pallo-Iirojen peli oli hermostunutta ja kotijoukkue oli aina vaarallinen hyökkäyksissään, mutta maalipaikat olivat selkeästi keltaisille. Tuomo Ruotsalaisen nosto osui tolppaan ja lähellä maalintekoa olivat niin Juho Patola kuin Mikko Valtanenkin.

 

Toisella puoliajalla riittävä tasonnosto

Päävalmentaja Hörkön ei tarvinnut puoliajalla suuria puheita pitää sillä jokainen pelaaja tiesi sanomattakin millä osa-alueilla pelin pitää parantua. Toisella puoliajalla nähtiinkin huomattavasti parempi vierasjoukkue. Omaa peliä Pallo-Iirot eivät saaneet kunnolla käyntiin, mutta puolustuspelaamisessa koettiin selkeä tasonnosto eikä hermostunutta pallon roiskimista nähty enää.

Niklas Kuusion illan toinen maali 55 minuutilla oli seurausta upeasta vaparista 25 metristä. Iirot kaunisteli vielä numeroita ottelun viimeisellä kympillä kun hyviä nousuja ja keskityksiä tänään viljellyt Antti Horjanheimo nousi laidaltaan toimittaen pallon sisään. Pallo jäi pyörimään vaarallisesti ja maaliahne kapteeni Juho Patola kävi tuikkaamassa loppulukemat 1-4:ään.

- Toinen puoliaika oli meiltä parempaa peliä. Ei saatu omaa peliä käyntiin, mutta parannettiin puolustuspelaamista ja käytiin tekemässä tarvittavat maalit. Turha tässä on murehtia ja pähkäillä, vaan katsotaan videolta matsi ja opitaan. Uskon, että opimme tästä ja seuraavaksi teemme otteluun valmistautumisessa jotain toisin, Hörkkö päätti.

- Toisaalta tämä myös kertoo joukkueesta jotain, että pystyttiin kuitenkin nostamaan tasoa ja käytiin tekemässä tarvittavat maalit, valmentaja Sami Vahanto lisäsi.

 

Antti Horjanheimolta nousujohteinen alkukausi 

Horjanheimon harjoituskautta on hieman häirinnyt Turussa kesken oleva koulu minkä vuoksi täysipainotteinen harjoittelu ei ole vielä onnistunut.

- Muutama ensimmäinen matsi oli multakin aikamoista hakemista. En ole päässyt kaikkiin harjoituksiin mukaan, joten välillä saa jännittää kun kentälle menee, Horjanheimo naurahti pelin jälkeen.

- Nyt on jo viime otteluissa tuntunut paremmalta ja olen ihan tyytyväinen omaan peliin.

Horjanheimolta nähtiinkin tänään hyviä nousuja ja keskityksiä.

- Olemme joukkueena pelanneet vaihtelevasti. Hyvää vaihetta on seurannut huonoja ja sekavia vaiheita pelissä, mutta joukkueessa on niin paljon laatua, että olemme kuitenkin pystyneet tarvittavat maalit tekemään. Se näissä Kolmosen otteluissa on puolustuksessa hieman erilaista, että moni joukkue hakee linjan taakse jatkuvasti palloja, joten niiden kanssa saa olla tarkkana, Horjanheimo päätti.

Aral Kaklin kuvagalleria ottelusta täältä.

Ottelun maalikooste YouTubesta.

Pallo-Iirojen kausi Kolmosessa jatkuu viikon päästä lauantaina Pirkkalassa PJK:n vieraana. Sitä ennen Pallo-Iirot kohtaa vielä Region's Cupin ottelussa SJK:n akatemian Äijänsuolla maanantaina 23.5. klo 19.30.