Kolmosen kärkitaistossa kohtaavat Pallo-Iirot ja Nokian Palloseura

28.4.2016

Joonas Ojanen
Joonas Ojanen
Pallo-Iirot - NoPS
Pallo-Iirot - NoPS

Perjantain vastustaja NoPS sijoittui viime kaudella Kolmosessa toiseksi FC Jazzin kakkosjoukkueen noustessa Kakkoseen. NoPS menetti kauden päätteeksi Tampere Unitediin peräti viisi pelaajaa, joiden joukossa oli Nokian Palloseuran viime kauden paras maalintekijä Valtteri Uimonen.

NoPS on aloittanut sarjakauden Kolmosessa positiivisesti. Nokialaiset kaatoivat kauden avausottelussa vieraissa TP-T:n 1-4 (0-2) lukemin. Joona-Petteri Valkama teki ottelussa kaksi maalia. Kotiavauksessaan NoPS päätyi maalittomaan tasapeliin PS-44:n kanssa.

Pallo-Iirot aloitti myös oman kautensa Kolmosessa pirteästi. Kotiavauksessa EuPa kaatui 4-0 (2-0) Niklas Kuusion tehdessä kaksi maalia. Kausi jatkui viime lauantaina todellisessa huippumatsissa Tampere Unitedin kotikentällä Pyynikissä. Tasaisen avauspuoliskon jälkeen keltapaidat lisäsivät vauhtia ottaen 3-1 (1-1) voiton. Pallo-Iirot onkin löytänyt paikkansa sarjakärjestä. Iirojen parhaat maalintekijät ovat olleet kaksi kertaa osuneet Niklas Kuusio sekä puolustaja Joonas Ojanen, joka on tehnyt jo neljä maalia päällään kauden aikana.

Joonas Ojanen on viihtynyt Raumalla

Joonas Ojanen on Salon Palloilijoiden kasvatti ja on urallaan pelannut myös Salon Wilppaassa. Raumalle Joonas muutti avopuolisonsa kanssa, joka aloitti opiskelut opettajankoulutuslaitoksessa. Ilona Jokinen löysi taas pelipaikan Pallo-Iirojen naisten edustusjoukkueesta.

- Hyvin olemme sopeutuneet satakuntalaisten sekaan. Ilona tuli Raumalle opiskelemaan OKL:ään ja minä tulin heti hänen perässään. Minä työskentelen Rauman keilahallissa ja ajatuksenani on myös pystyttää oma hierontavastaanotto vielä tämän vuoden puolella. Jalkapallokausikin on tosiaan startannut meillä molemmilla, joten aika ei tylsäksi käy. Iiroissa meidät on otettu lämpimästi vastaan, vaikka molempien pelitaidot jäätäviä onkin, Ojanen pyörittelee.

Onko Salosta tulleelle Ojaselle tullut yllätyksiä Pallo-Iirojen toiminnasta?

- Nyt täytyy kyllä sanoa, että Iirojen kannattajaryhmä on ollut positiivinen yllätys! Aikaisemmin en ole sellaista tunnelmaa peleissä kokenut. Toivottavasti kannatus jatkuu koko kauden, sillä se siivittää joukkuetta parempiin suorituksiin. Iso plussa myöskin Iirojen taustajoukoille superaktiivisesta some-päivittelystä, littipeukkua näyttävä Ojanen iloitsee.

Joonas Ojanen kiittelee myös tapaa miten joukkueessa on otettu hänet vastaan. Pallo-Iiroissa on laaja rinki ja pelipaikoista kova kilpailu.

-  Tunsin muutaman pelurin jo etukäteen armeija-ajoiltani, joten se helpotti sopeutumistani joukkueeseen. Pieni kilpailu on aika tervettä. Joukkueessamme on valtavan hyvä ilmapiiri, missä jokainen tsemppaa toinen toistaan. Joka sälli tekee osuutensa joukkueen eteen.

Miehestä on myös kuoriutunut melkoinen maalintekijä. Neljä maalia päällään tehneellä Ojasella on selkeä näkemys asiasta.

- Täytyy päällä viimeistellä, kun muulla ei kykene. Kyllähän sitä on totuttu pyörimään maalipörssin kärjessä... taitaa olla taitoa kun tuuri muuttuu tavaksi. Myös jokavuotuinen kilpailu tehopisteistä neiti Jokisen kanssa on lisännyt tahtoa kaksinkamppaluihin, Joonas värittää.

Myöskään päävalmentaja Hörkölle Joonas Ojasen hyvät otteet eivät ole tulleet yllätyksenä.

- Joonaksen otteet eivät tosiaan ole päässeet yllättämään. Erikoistilanteissa hän osaa hyvin lukea pallon lentorataa ja osaa ajoittaa liikkeensä oikein, joten sillä ei ole juurikaan väliä vaikka häntä vartioisi joku kookkaampi vastustaja. Joonas löytää ahtaassakin tilassa usein tiensä oikean paikkaan oikeaan aikaan ja siitä on sitten tuloksena näitä puskumaaleja, joita on varmasti luvassa vielä lisää tällä kaudella. Tietenkin hän on kova luu omassakin päässä ja kuten olen ennenkin sanonut, hänen kyky ohjata ja johtaa puolustuspeliä on kullan arvoista joukkueelle, Hörkkö kiittää.

Pallo-Iirojen valmennusjohdolla on positiivinen ongelma

Iirot lähtee perjantain otteluun hyvässä terveystilanteessa. Poissa on varmasti vain Vasile Marchis muun esteen vuoksi. Muut pelaajat ovat terveinä ja käytettävissä.

- Muuten kaikki on pelikuntoisia ja käytettävissä, eli sikäli jälleen positiivinen ongelma valmennuksella valita pelaava kokoonpano. Tämä päätetäänkin vasta huomisten valmistavien treenien jälkeen.
 

Päävalmentaja Hörkkö on suhteellisen tyytyväinen alkukauteen. Vaatimustaso on kuitenkin korkealla ja aina löytyy parannettavaa.

- Kausi on tosiaan lähtenyt ihan hyvin liikkeelle, varsinkin pisteiden muodossa. Mutta pelissä on aina parannettavaa. Perjantaina lähdemme hakemaan toistaiseksi ehjintä ysikymppistä, tarkoittaen että saamme luotua toimivia hyökkäyssommitelmia niin hitaissa kuin nopeissa hyökkäyksissä, puolustuspeli toimii sekä ylhäältä puolustaessa että tilanteenvaihtojen jälkeen jne. Tavoitteena on tarjota katsojille taas vauhdikas ja viihdyttävä ottelu, Hörkkö linjaa.

Ottelusta luvassa liveseurantaa täältä. Parasta paikan päällä, liput 5/3€. Tervetuloa!