Juuso Snicker tykitti Pallo-Iirot jatkoon Region's Cupissa

26.4.2016


Pallo-Iirojen avauskokoonpano
Pallo-Iirojen avauskokoonpano

FC Interin kakkosjoukkue laittoi kotijoukkueen todella ahtaalle ja vasta ottelun viimeisellä kympillä Juuso Snicker vapautti pelin. Vuonna 1999 syntynyt Snicker on nyt pelannut kahdessa virallisessa ottelussa miesten edustusjoukkueessa ja tehnyt molemmissa maalin.

Pallo-Iirot ja FC Inter2 eivät tarjonneet kylmässä ja sateisessa säässä mitään klassikko-ottelua. Läpi ottelun nähtiin useita harhasyöttöjä ja viimeiset ratkaisut jäivät usein vaillinaisiksi. Pallo-Iirot vaihtoi otteluun lauantain Tampere United - ottelusta koko keskikenttänsä ja hyökkäyksensä.

- Vaikea, rikkonainen peli meiltä. Ja rikkonaisella tarkoitan nimenomaan laadullista tekemistä. Välillä tuli hyviä jaksoja, mutta heti perään aina heikompi jakso. Missään vaiheessa ei saatu peliä rullaamaan totutun sulavasti ja järjestelmällisesti, päävalmentaja Hörkkö mietti pelin jälkeen.

Uutena miehenä oikean puolustajan tontin otti -99 syntynyt Oskari Runola Pallo-Iirojen A-nuorista. Runolalta nähtiin muutama hyvä nousu sekä muutenkin puolustuspelaaminen hoitui puhtain paperein. Toisen puoliajan alussa Antti Horjanheimo tuli Runolan tilalle. 

Myös Stanley Ukwuoma pelasi kauden ensimmäiset avausminuuttinsa. Hieman tatsi peliin oli vielä hukassa viime kaudella Kakkosessa 15 maalia tehneeltä kärjeltä. Kahteen otteeseen Ukwuoma pääsi avopaikkaan, mutta tällä kertaa yritykset painuivat yli tai ohi.

Pallo-Iirot aloitti ottelun vahvasti vyöryttäen hyökkäyksiä FC Interin päätyyn, mutta ensimmäisen puoliskon edetessä vierasjoukkue alkoi saada vahvempaa otetta pelistä. Aivan huippupaikoille kumpikaan joukkue ei kuitenkaan päässyt. Pallo-Iirot sai Roope Virtasen laidan kautta muutamia hyviä tilanteita luotua, mutta viimeiset ratkaisut olivat ponnettomia. Molempien joukkueiden peliä leimasi heikko syöttöpeli.

- Maalinteon ohella suurimmat ongelmat tänään oli syöttöpelissä. Syöttöjen laatu ja tarkoituksenmukaisuus oli huonoa, samoin pelinrytmittämisessä oli ongelmia. Lähdettiin liian monesti turhaan kääntymään alaspäin, kun olisi ollut paikka pelata nopeammin eteenpäin. Ja sitten taas muutaman kerran heitettiin toivotaan toivotaan -palloja ylös, vaikka siellä oli vain meidän hyökkääjä 3-4 puolustajaa vastaan.

Toisella puoliajalla peli aukeaa hieman

Puoliajan jälkeen kumpikin joukkue tuli hieman rohkeammin peliin mukaan. Peli aaltoili päästä päähän, vaikka mitään upeaa syöttötyöskentelyä ei todistettu noin 40-50 päisen yleisön toimesta vieläkään.

50 minuutin kohdalla päävalmentaja Hörkkö vaihtoi Oskari Runolan ja Roope Virtasen pois ja kentälle kirmasivat Antti Horjanheimo sekä Aleksi Toivonen. Vaihto toi hieman lisää voimaa hyökkäyspelaamiseen. Hetkeä myöhemmin Hörkkö suoritti kolmannen vaihdon ja Juho Torkkelin tilalle Ukwuoman pariksi kärkeen tuli Juuso Snicker.

Pallo-Iirot sai rakennettua pari hyvää maalipaikkaa, mutta yritykset päätyivät ohi maalin tai uhrautuvasti pelannut Inter-puolustus pääsi väliin. Hyvin vierasjoukkueen pelaajat prässäsivät loppuun asti mikä myös vaikeutti luonnollisesti kotijoukkueen hyökkäysten rakentelua.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua päävalmentaja Hörkkö päätti ottaa kaikki tykit kentälle vaihtaen Aake Rapalan ja Jouni Tukiaisen Juho Patolaan ja Niklas Kuusioon. Hyökkäyspäässä alkoikin heti tapahtua ja lopulta juuri Kuusio pelasi Patolan laidalta juoksuun. Juuso Snicker juoksi maalintekijän tavoin boksiin ja sijoitti varmasti pallon ohi Inter-maalivahdin.

- Harmittaa, että jouduttiin laittamaan Patola ja Kuusio kentälle, joille piti antaa huilivuoro. Tarkoitus oli antaa peliaikaa Silvennoiselle ja Mustille, mutta pelin loppuvaiheessa oli saatava maalintekovoimaa kentälle, kun peli oli tasan. Tarvittava voittomaali saatiin, mutta kyllä niitä maaleja olisi pitänyt tulla jo useampi aikaisemmassa vaiheessa. Onneksi nuori Juuso Snicker tuli ja näytti maalinteon taitoa Patolan hyvästä esityöstä, Hörkkö kertasi.

Juuso Snickerille ottelu oli toinen virallinen peli miesten edustusjoukkueessa ja seurauksena heti toinen maali. 

Aivan ottelun lopussa FC Inter2:lla oli loistava tasoituspaikka kun laidalta keskitettiin loistava pallo Iirojen boksin sisälle, mutta vierasjoukkueen harmiksi huonossa asennossa ollut pelaaja ei saanut päätään oikeaan kulmaan ja Iirot-maalivahti Panu Erama sai hoidettua pallon.

Erotuomari Saku Peltosen pilli päätti hyytävässä kelissä pelatun ottelun ja näin Pallo-Iirot jatkaa matkaansa Region's Cupin kolmannelle kierrokselle.

- Mutta tärkeintä oli jatkoon pääsy. Nyt keskitytään tulevat viikot taas sarja-otteluihin ja pyritään niissä saamaan maksimi irti joukkueesta, Hörkkö päätti.