Pallo-Iirot murskasi FC Inter2:n Suomen Cupin toisella kierroksella

17.1.2016

FC Inter2 - Pallo-Iirot 17.1.2016
FC Inter2 - Pallo-Iirot 17.1.2016

Pallo-Iirot oli tyly vierailija Turussa ja marssi jatkoon Suomen Cupissa. Pallo-Iiroilta maalinteossa kunnostautui kapteeni Juho Patola hattutempullaan.

Pallo-Iirot matkasi Turkuun FC Interin kakkosjoukkuetta vastaan. Vielä pelipäivän aamuna oli epävarmaa saadaanko ottelu pelattua arktisissa olosuhteissa.

- Pakkanen onneksi laski hieman viime päivistä, joten pääsimme ihan suhteellisen normaalisti pelaamaan. Vähän normaalia pidempi alkuverryttely takasi hyvän lähdön peliin, päävalmentaja Hörkkö kertasi. 

Pallo-Iirojen startti peliin olikin vahva sillä vajaassa kymmenessä minuutissa sinikeltaiset olivat kahden maalin johtoasemassa.

- Jätkät aloittivat pelin hyvällä jalalla ja paine saatiin välittömästi vastustajan päätyyn. Kymmenessä minuutissa peli oli  0-2. Juho Patola ja Mikko Valtanen tekivät maalit hienojen syöttökombinaatioden päätteeksi. Niklas Kuusio ja Vasile Marchis tekivät vielä ekan puoliajan loppuun maalit. Vastustajalla ei juuri muuta kuin pari vaarallista vastahyökkäyksen alkua, Hörkkö selosti pelin kulkua.

Kuten usein selkeässä johtoasemassa käy, niin toinen puoliaika oli Pallo-Iiroilta vaatimattomampaa tekemistä.

- Toinen puoliaika oli vähän huonompaa peliä. Liikaa puskemista, ei maltettu rytmittää peliä, vaan aina haluttiin pelata vain eteenpäin. Kuitenkin peliä pelattiin pääsääntöisesti vastustajan puoliskolla. Vastustaja oli yhtä aseeton kuin ekalla puoliajalla.

Tuomarin viheltäessä pilliin oli pelin vierailijoille 6-0. Päävalmentaja Hörkkö ei silti lähtenyt nostamaan yksilöitä esiin.

- Vaikea nostaa yksittäisiä onnistujia esiin. Oli kiva nähdä, että moni pelaaja pääsi heti suhteellisen hyvin rytmiin kiinni, vaikka oli pitkä tauko peleistä, Hörkkö päätti.

Pallo-Iirot eteni Suomen Cupin 3.kierrokselle. Vastustaja arvotaan myöhemmin.