Pallo-Iiroille tärkeitä sopimuksia puolustukseen

23.12.2015

Eetu Setänen
Eetu Setänen
Iiro Koski
Iiro Koski

EuPa:n kasvatti ja nuorena Pallo-Iirojen juniorikouluun siirtynyt toppari Eetu Setänen ja Pallo-Iirojen kasvatti maalivahti Iiro Koski tekivät vuoden jatkosopimuksen. 24-vuotias Setänen on edustanut Pallo-Iiroja 80:ssa ottelussa ja maalivahti Koski taas 17:ssa ottelussa.

Pallo-Iirojen puolustuslinja tulevaksi kaudeksi alkaa hahmottumaan. Olemassa olevien sopimusten lisäksi seura pääsi jatkosopimukseen Eetu Setäsen ja Iiro Kosken kanssa. Päävalmentaja Kimmo Hörkkö uskoo topparikolossi Setäsen parantavan peliään viime kaudesta.

- Eetulla on ihanteelliset topparin fyysiset raamit. Setänen kuuluu joukkueen kokeneeseen kaartiin, joka näytti menneen harjoitusjakson aikana erinomaista avauspeliä. Mikäli luotto omaan tekemiseen säilyy ja pystyy pitämään tämän tason, niin Äijänsuon yleisö tulee näkemään ihan uudenlaisen Setäsen kesällä.

Eetu Setänen on samoilla linjoilla päävalmentaja Hörkön kanssa.

- Jos rehellisesti puhutaan, niin olin henkilökohtaisesti yksi viime kauden suurimpia epäonnistujia ja siten aiheuttamassa putoamista Kakkosesta, Setänen ruoskii.

- Siksi koen, että haluan olla mukana nostamassa Pallo-Iiroja takaisin tasolle, jolla sen kuuluisi pelata. Samalla haluan todistaa lähinnä itselleni, että pystyn pelaamaan jalkapalloa viime kautta paremmalla tasolla.

- Sillä tavalla tässä on oma lehmä ojassa, että haluan pelata vielä tavoitteelista jalkapalloa Kolmosta korkeammalla sarjatasolla. Antoisan, mutta raskaan Kajaani-kesän ja elämäntilanteeni takia muualle lähteminen ei vaikuta mahdolliselta. Ainut vaihtoehto on palata Pallo-Iirojen kanssa mahdollisimman nopeasti Kakkoseen.

- Sen verran kuitenkin pitää viime kaudesta oppia, että teot kentällä merkkaavat puheita enemmän, Setänen päättää.

Pallo-Iiroilla on jo sopimus maalivahti Panu Eraman kanssa ja Iiro Koski täydentää maalivahtiosastoa ja asettaa hyvän kilpailutilanteen maalivahtien välille.

- Iiro Koskella ja Panu Eramalla tulee olemaan kova kilpailu pelaavan maalivahdin paikasta ja tällä on varmasti vaikutus molempien tekemiseen. Iirolla on paljon hyviä ominaisuuksia, tulevan kauden tavoitteena onkin saada taso pysymään ottelusta toiseen tasaisena ja hyvällä tasolla, Hörkkö kertoo.

Pallo-Iirojen sopimustilanne.