Jarmo Savikurki Pallo-Iirojen hallituksen puheenjohtajaksi

30.11.2015

Jarmo Savikurki
Jarmo Savikurki

Pallo-Iirojen hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Pallo-Iirojen vetovastuun ottaa raumalainen Jarmo Savikurki. Savikurki tunnetaan pitkäaikaisena Steerprop Oy:n toimitusjohtajana. Innokkaalla jalkapallomiehellä on selkeä visio siitä mihin suuntaan Pallo-Iirojen toimintaa tullaan seuraavina vuosina ohjaamaan.

Jarmo Savikurki on raumalaisessa yrityselämässä hyvin tuttu nimi ja mies on myös ollut pitkään mukana Pallo-Iirojen toiminnassa. Omien lastensa jalkapalloharrastusten myötä Savikurki toimi valmentajana niin Nappulaliigassa kuin ikäkausijoukkueissakin.

- Olen koulutukseltani Diplomi-insinööri ja olen tehnyt päivätyöni meriteollisuudessa viimeeksi Steerprop Oy:n toimitusjohtajana. Tällähetkellä olen työelämässä vain hallitusjäsenyyksien kautta, mikä mahdollistaa paremmin osallistumisen myös yhdistystoimintaan. Olen ollut Pallo-Iirojen toiminnassa mukana pitkään, mutta pyyntö puheenjohtajaksi tuli yllätyksenä, Savikurki kertoo.

- Harkitsin ja keskustelin eri toimijoiden kanssa ja viimein päätin ottaa haasteen vastaan. Olen itse pelannut harrastejalkapalloa koko ikäni ilman minkäänlaista kilpapelaajataustaa. Käyn edelleen säännöllisesti pelaamassa ikämiesjoukkueen Höntsijöiden harjoituksissa, ja nautin siitä suunnattomasti. Omat pelitaidot ei kuitenkaan liene syy eikä näemmä estekään puheenjohtajavalinnalle, Jarmo naurahtaa.

- Lähden puheenjohtajaksi hyvin ja luottavaisin mielin. Seura on yksi maan suurimpia ja sen perusasiat ovat hyvässä kunnossa. On helpompaa tulla puheenjohtajaksi seuraan, jossa on jo selkeä strategia ja visio olemassa siitä mitä halutaan. Lähden tehtävään myös nöyrällä mielellä, sillä seuralla on kunnianhimoiset tavoitteet edelleen kasvaa ja tulla entistä paremmaksi. Tämä on suuri haaste koko organisaatiolle ja myös uudelle puheenjohtajalle, Savikurki pohtii.

Seuran talous ja hallinto pitää saada vakaalle pohjalle

Mitä ajatuksia tuoreella puheenjohtajalla on seuran kehittämiskohteista?

- Tällähetkellä seuran kilpailullinen menestys ei ole tyydyttävällä tasolla. Rauman hyvät olosuhteet, seuran suuret juniorimäärät ja valmennuksen hyvä taso pitää näkyä parempana kilpailumenestyksenä jo lähitulevaisuudessa. Pitkässä juoksussa pitää myös seuran talous ja hallinto saada niin vahvalle ja vakaalle pohjalle, jotta esimerkiksi seuran edustusjoukkueilta löytyvät Ykkösen tasoiselle pelaamiselle vaadittavat puitteet. Harrastepuoli seurassa on paremmassa mallissa, mutta siinäkin löytyy edelleen parannettavaa ja laajennettavaa.

Minkälaisen viestin haluaisit lähettää Satakunnan suurimmalle jalkapalloyhteisölle?

- Seuran pelaajille ja toimijoille haluan toivottaa iloa ja riemua maailman suurimman ja hienoimman urheilulajin parissa. Kaikki ne, jotka eivät vielä ole mukana toiminnassa, haluan toivottaa tervetulleeksi mukaan Pallo-Iiroihin pelaajaksi, toimijaksi ja jäseneksi, Savikurki päättää.

Pallo-Iirot kiittää Tarmo Salvia kuluneista vuosista.