Pallo-Iirot kiinnitti joukkueeseen kokemusta ja lahjakkuutta

20.10.2015

Ikä on paperia - Vasile Marchis jatkaa.
Ikä on paperia - Vasile Marchis jatkaa.
Severi Kankkunen jatkaa vuoden sopimuksella.
Severi Kankkunen jatkaa vuoden sopimuksella.
Myös Konsta Siivonen jatkaa.
Myös Konsta Siivonen jatkaa.
Sami Vahanto jatkaa valmennustiimissä.
Sami Vahanto jatkaa valmennustiimissä.

Pallo-Iirojen pitkäaikainen toppari, 43-vuotias Vasile Marchis jatkaa raumalaisjoukkueen takalinjoilla myös tulevalla kaudella. Marchis on pelannut Pallo-Iirojen paidassa yhteensä 199 ottelua, joissa vahva pääpelaaja on tehnyt 36 maalia. Marchis on urallaan pelannut myös Veikkausliigassa yli 100 ottelua ja voitti muun muassa Tampere Unitedissa SM-kultaa. Marchiksen 1-vuotiseen sopimukseen sisältyy myös seuran B-junioreiden vastuuvalmentajana toimiminen. Vasile Marchiksen lisäksi Pallo-Iirot kiinnitti 1-vuotisilla sopimuksilla lahjakkaat pelaajat Severi Kankkusen sekä Konsta Siivosen. Myös valmentaja Sami Vahanto jatkaa Pallo-Iirojen valmennustiimissä.

- Kyseiset pelaajat ovat erinomaisia lisiä kentän keskisektorin pelipaikoille, päävalmentaja Hörkkö linjaa.

- Vaikka Marchis on taas vuoden vanhempi, niin Vasile tulee olemaan erittäin tärkeä osa joukkuetta. Tuo kokemuksellaan rauhallisuutta ja johtajuutta alakertaan ja tietenkin tärkeä lisä puolustuspelissä, jos ja kun vastustaja yrittää korkeilla palloilla murtautua maalintekopaikkoihin.

- Yksinkertaisesti rakastan jalkapalloa, Vasile Marchis kommentoi jatkosopimustaan.

Severi Kankkunen jatkaa myös Pallo-Iiroissa vuoden sopimuksella. Kankkunen debytoi kuluneella kaudella Pallo-Iirojen puolustuksessa pelaten 15:ssa ottelussa.  18-vuotias Pallo-Iirojen kasvatti teki pelaamissaan otteluissa yhden maalin.

- Severi Kankkunen on lupaava puolustuspään pelaaja. Tuo nopeutta puolustuslinjaan, osoitti pärjäävänsä Kakkosessakin fysiikkansa puolesta.

Myös lahjakas 17-vuotias Konsta Siivonen jatkaa Pallo-Iirojen riveissä. UPK:n kasvatti pelasi edellisellä kaudella vielä Pallo-Iirojen B-junioreissa, mutta nousi ennakkoluulottomasti edustusjoukkueen rinkiin pelaten 17:ssa ottelussa. Siivonen syötti kuluneella kaudella 4 maalia.

- Konsta Siivosen kohdalla kyse on nuoresta pelaajasta, mutta tietyllä tapaa odotan Konstasta johtavaa pelaajaa jo tulevalla kaudella. Taitava, älykäs ja fyysisestikin hyvällä tasolla oleva pelaaja, Kimmo Hörkkö kuvailee.

Pallo-Iirojen entinen edustuspelaaja ja viime kaudella edustusjoukkueen valmentajana toiminut Sami Vahanto jatkaa myös vuoden sopimuksella päävalmentaja Kimmo Hörkön aisaparina.

- Olen erittäin iloinen, että Vahanto jatkaa tehtävässään myös minun rinnallani. Meidän yhteistyö tulee toimimaan varmasti hyvin ja ajatukset lyö hyvin yhteen, mitä nyt vähän ollaan ehditty jo keskustelemaan harjoittelemisesta, pelaamisesta ja valmentamisesta yleensäkin.

Lisätiedot: päävalmentaja Kimmo Hörkkö, 0503037172, kimmo.horkko@palloiirot.fi