Vaikea kausi päätökseen - kohtalona tippuminen Kolmoseen

3.10.2015

GrIFK - Pallo-Iirot 3.10.2015
GrIFK - Pallo-Iirot 3.10.2015

Pallo-Iirojen kausi on saapunut päätepysäkille. Värikäs kausi sisälsi huonoja aikoja, epäonnea, onnea ja vahvan jakson. Tämän kauden Kakkonen oli kuitenkin kivikova myös Läntisen lohkon osalta. Kymmenestä joukkueesta peräti neljä tippui ensi kaudeksi Kolmoseen. Vaikean alkukauden jälkeen Pallo-Iirot oli loppukaudesta yksi sarjan parhaista joukkueista. Se ei kuitenkaan riittänyt ja sarjan ylivoimaisesti voittanut GrIFK löi viimeisen naulan Pallo-Iirojen säilymishaaveille.

Pallo-Iirot lähti otteluun aggressiivisella pelisuunnitelmalla. Tavoitteena oli prässätä voimakkaasti ja pelata rohkeasti pallon kanssa. Pallo-Iirot aloittikin ottelun vahvasti. Alkuminuuteilla Iirot sai vyörytettyä hyökkäyksiä GrIFK:n maalille, mutta vaarallisiin tilanteisiin ei päästy. Pikkuhiljaa GrIFK:n pelaajat saivat oman pelinsä kulkemaan ja pallo liikkui nätisti pelaajalta toiselle. Kakkosen maalikuningas Petter Meyer oli erittäin terävällä pelipäällä tänäänkin ja maalinteon lisäksi rakensi vihreäpaitojen hyökkäyspeliä. Pallo-Iirojen paras maalipaikka siunaantui kapteeni Patolalle, joka pääsi puolittain läpi. Veto kuitenkin niukasti ohi takanurkan.

Pallo-Iiroille ottelun ensimmäinen puolituntinen oli synkkä. Ensin Törmänen pääsi vapaasti sijoittamaan pallon verkkoon 23 minuutilla ja kolme minuuttia myöhemmin kapteeni Meyer sijoitti maalinedessä pyörineen pallon varmasti verkkoon.

Kotijoukkueella oli paikat lisätä vielä johtoa ensimmäisellä puoliskolla, joten tauolle mentiin vähintäänkin oikeutetuissa lukemissa.

Toisella puoliajalla Pallo-Iirot saa pelin kulkemaan

Puoliajan aikana päävalmentaja Pasi Lehtonen sai joukkueeseensa uutta ryhtiä. Kavennus nähtiinkin heti puoliajan alussa kun Juho Patola pelasi nopeajalkaisen Ukwuoman läpi. Stanley katsoi rauhassa ja sijoitti pallon verkkoon. Kotijoukkue meni tilanteesta hetkeksi sekaisin ja sinikeltaiset saivat pari tilannetta, joista paremmalla onnella olisi tasoitusmaali nähnyt päivänvalon.

Pelin edetessä Pallo-Iirot nosti pakon edessä prässiä ja hyökkäsi rohkeammin mikä avasi GrIFK:lle paikkoja. Paras tasoituspaikka Iiroille syntyi jälleen Stanley Ukwuomalla miltei identiteettisestä tilanteesta, mutta hyvin pelannut GrIFK-maalivahti Toni Vuorinen torjui tilanteen hienosti.

Pallo-Iirojen hakiessa raivokkaasti tasoitusta vaihdosta kentälle tullut Remi Defays ratkaisi lopulta ottelun pelin 87 minuutilla.

Kakkosen Läntisestä lohkosta Kolmoseen ensi kaudeksi tippuivat kaikki Turun alueen joukkueet ÅIFK, Masku ja KaaPo sekä Pallo-Iirot.

Pallo-Iirot haluaa kiittää kaikkia edustusjoukkueen mukana eläneitä kannattajia, tukijoita, vapaaehtoisia ja seuraihmisiä tästä kaudesta. Me nousemme vielä. GrIFK:lle onnea nousukarsintoihin.

Ottelun tunteikas kuvagalleria täältä.