"Nyt ei tarvitse säästellä tai varoa"

1.10.2015


Pallo-Iirojen kauden viimeinen ottelu on edessä lauantaina. Kupletin juoni on selvä - sinikeltaisten on pakko voittaa, tai saada enemmän pisteitä mitä Kraft & Masku viimeisestä ottelusta välttääkseen tippumisen ensi kaudeksi Kolmoseen. Pallo-Iirot on ollut sarjan kuumimpia joukkueita loppukolmanneksella, mutta heikon alkukauden vuoksi lauantaina on edessä todellinen all-in ottelu.

Pallo-Iirot on jo pitkään pelannut tilanteessa, jossa voittoja on tultava mikäli joukkue ensi kaudella halajaa Kakkosta pelata. Joukkueen vire on ollut hurja, mutta myös muut joukkueet sarjataulukon alapäässä ovat pelanneet hyvin. Ainoastaan KaaPo menetti jo aikaisemmin mahdollisuutensa sarjapaikan säilyttämiseen.

Lauantaina Pallo-Iiroilla on selvä tilanne: kaikki laitetaan likoon nousukarsintoihin valmistautuvaa sarjakärkeä vastaan. Lauantain jälkeen on aikaa miettiä ja analysoida kulunutta kautta. Pallo-Iirot lähteekin otteluun erittäin aggressiivisesti omaa viime kierroksilta tuttua peliään pelaten.

- Lähdemme otteluun samalla tavalla kuin edellisiinkin matseihin. Rohkeasti ja aktiivisesti hyökkäämään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että hyökkäyspelissä pyrimme liikuttamaan nopeasti palloa maata pitkin ja muuten olemalla aktiivisia ilman palloa, päävalmentaja Pasi Lehtonen linjaa.

- Puolustuspelissä tulemme prässäämään aktiivisesti ja panostamaan erityisesti kamppailupelaamiseen.

Ottelussa ratkeaa myös Kakkosen Läntisen lohkon maaliherruus

Läntisen lohkon viimeisellä kierroksella ratkeaa myös maalikuninkuus. Kotijoukkue GrIFK:lla on vahvin ote valtikkaan sillä kuluneella kaudella tuhoisaa jälkeä tehneet Petter Meyer ja Daniel Langhoff ovat tehneet yhteensä kunnioitettavat 41 maalia. Meyer maalin (21) Langhoffia enemmän. Myös Pallo-Iirojen kapteenilla ja seurassa viime kierroksella 100. tehdyn maalin rajan ylittänyt Juho Patolalla on vielä pieni mahdollisuus pokata kuninkuus mikäli yltyy Maskua vastaan kaltaiseen esitykseen. Patolalla on nyt koossa 18 maalia ja kärkipari Stanley Ukwuomalla 14 maalia.

Maalikuninkuutta isompi asia Pallo-Iiroilla on taistelu sarjapaikan puolesta. Käytännössä sarjapaikka vaatii pisteitä Kauniaisista ja Kraftin & Maskun jäämistä vähemmille pistesaaliille. Kraftilla ja Maskulla on koossa 31 pistettä ja Pallo-Iiroilla 30 pistettä. Masku kohtaa kotikentällään ESC:n ja Kraft SalPa:n. Kotijoukkue GrIFK taas on vamistanut Läntisen lohkon voiton ja tovi sitten ja joukkue on jo keskittynyt nousukarsintoja varten.

GrIFK:ta Pallo-Iirot ei ole vielä kuluneella kaudella pystynyt voittamaan. Yksi asia on kuitenkin varma: lauantaina Iirot laittaa kaikki peliin mitä joukkueesta irti lähtee.

- Varmasti tunnetaso tulee olemaan ottelussa korkealla ja kovia kaksinkamppailutilanteita tullaan näkemään paljon. Nyt ei tarvitse säästellä tai varoa mitään enää. Kaikki lyödään peliin, jotta ottelu voitettaisiin, Pasi Lehtonen päättää.

Pallo-Iiroilta sivussa ovat pitkäaikaispotilaiden Iiro Aallon ja Miika Pertolan lisäksi Tuomo Ruotsalainen ja Juho Torkkeli.

Pallo-Iirojen kannattajamatka on peruuntunut vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

- - -

Voit seurata ottelun kulkua Pallo-Iirojen livetililtä.