Iirot kaatoi Maskun ja jatkaa taisteluaan sarjapaikasta

24.9.2015


Pallo-Iirot kaatoi Maskun Palloseuran tänään Äijänsuolla Juho Patolan johdolla luvuin 4-1 (2-1). Patola murjoi neljällä osumallaan myös sadan maalin rajapyykin rikki.

Ottelun panokset olivat tänään valtavat. Voitolla taistelu sarjapaikasta jatkuu viimeiselle kierrokselle. Toisaalta tappio tietäisi sarjapaikan vaihtumista varmasti. Moneen vuoteen ei raumalaisnippu ole päässyt pelaamaan merkityksellisiä pelejä loppukaudesta, mutta tänä vuonna panos on ja säilyy aina viimeiselle kierrokselle asti.

Sateisella Äijänsuolla kohtasivat sarjapaikastaan taistelevat Pallo-Iirot ja Maskun Palloseura. Päävalmentaja Pasi Lehtonen painotti ottelun alla, että nyt ei ole oikea aika pelätä suurta panosta. Päinvastoin ilmapiiriä pyrittiin rakentamaan isolle mahdollisuudelle ja isolle kokemukselle niin jalkapalloilullisesti, kuin elämässä ylipäätään.

Kotijoukkue otti ohjakset käsiin ottelun alusta lähtien ja sai paineen vieraiden maalille. Iirot sai luotua ensimmäisen puolituntisen aikana tukun maalipaikkoja, mutta viimeistely sekä MaPs-häkkäri Ville Seppäsen torjunnat estivät kuparisen rikkomisen.

Kuin yllättäen ottelun avausosuman iski Maskun Kari-Pekka Koivunen, joka pääsi läpiajon päätteeksi nostamaan pallon ohi maalivahti Panu Eraman. Iirot oli tasoittaa heti perään, mutta Seppänen koppasi fantastisesti Juho Patolan puskun. Vaikka tällä kertaa Patola ei palloa verkkoon saanut, niin hetkeä myöhemmin alkoi hänen liukuhihnatuotanto. Ensin Niklas Kuusio toimittaa kulman, jonka Patola sliippaa takakulmaan. Pari minuuttia myöhemmin Stanley Ukwuoma keskittää ja jälleen kapteenin otsalohko siirtää pallon maaliin. Osuma oli samalla kippari Patolan 100. täysosuma Kakkosessa Iiroille.

Enempää maaleja ei avauspuolikkaalla nähty.

Patolalle hattu täyteen ja kerta kiellon päälle

Toista jaksoa tahkottiin vain viisi minuuttia, kun Patola sai hattutempun täyteen. Tällä kertaa Kuusion ja Jonas Nyholmin alustamana. Ja viisi minuuttia syntyi myöhemmin uran 102. osuma läpiajon päätteeksi.

Neljännen maalin jälkeen Iirojen keskialue alkoi rakoilla ja Masku pääsi lyömään painetta kotijoukkueen päätyyn. Vahvan ottelun pelannut puolustuslinja topparipari Severi Kankkunen-Vasile Marchis johdolla luuti kuitenkin hyvin ja viimeisenä lukkona hääri Erama maalissa.

Kymppi ennen loppua kentälle kirmasi viimeistä otteluaan Äijänsuolla pelannut ”Supesub” Kristian Gustafsson. Kriballe tarjoutuikin parin paitsion lisäksi yksi loistava puskupaikka, mutta tällä kertaa Voiluodon valkoinen vapahtaja missasi tontin.

”Rajapyykki rikkoutui, mutta päällimmäisenä mielessä voitto kuolemanottelusta”

Juho Patola oli helpottunut mies ottelun jälkeen:

- Rajapyykki rikkoutui, mutta päällimmäisenä mielessä voitto kuolemanottelusta. Joukkue osoitti tänäänkin, että sydän sykkii ja luovuttaminen ei ole vaihtoehto. Kaveri pääsi vähän varkain johtoon, mutta pystyttiin nollaamaan tilanne ja saatiin nopeasti tasoitus. Pitkä viikko on edessä, kun valmistaudutaan Grande Finaleen. 26 matsia takana ja lauantaina lyödään viimeisen kerran likoon ihan kaikki.

Ottelun maalikooste ja kapteeni Patolan & päävalmentaja Pasi Lehtosen haastattelut täältä.