Naiset voittoon loppuhetkillä

19.9.2015


Naisten ykkösen B-lohkon päätöskierroksen ainoa ratkaistava asia oli lohkokakkosen paikan ottava joukkue. P-Iirojen lohkovoitto varmistui jo viimeistä edellisellä kierroksella. Ottelussa myös näkyi sen merkitys ennen kaikkea vieraille. Aivan viime sekunneilla Laura Varjo taisteli pallon laidalla ja syötti pilkun kohdille Orieka Hopelle. Tämä viimeisteli tolpan kautta ottelun ainoan maalin.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla maalipaikkoja pystyttiin luomaan kumpaankin päähän, mutta viimeistely ei tuottanut tulosta. Pelissä näkyi, että kotijoukkue oli varmistanut lohkovoittonsa jo ennen päätösotttelua. Pakkovoiton edessä ollut TPV yritti hakea ratkaisua pystysyötöillä, jollaisesta syntyikin jakson vaarallisin tilanne. Oikealta tulleen puolittaisen läpiajon päätteeksi lähteneen laukauksen Noora Tallila kuitenkin torjui tolpan kautta kulmuriksi. Muuten jakso oli melko tasainen. Kotijoukkueen hyökkäyspeliä häiritsi selvästi voimakas vastatuuli. TPV:n pelissä näkyi se, että voitto on pakko ottaa, eikä sekään välttämättä vielä riittäisi parhaan lohkokakkosen paikalle ja sitä kautta ykkösen karsintoihin.

Toinen jakso oli paljolti ensimmäisen nelivitosen kaltainen. TPV yritti sinnikkäästi voittomaalia, mutta vaarallisia tilanteita se ei kyennyt luomaan. P-Iiroilla oli tuuli takanaan ja joitakin hyviä tilanteita luotiinkin. Lähimpänä varsinaisella peliajalla oli Orieka Hopea. Laukaus osui kuitenkin pystytolppaan. Tuomarin antamalla lisäajalla syntyi sitten ottelun ratkaisu Laura Varjon hyvän taistelun jälkeen.

Naiset jatkavat ykkösen karsintoja viikon kuluttua lauantaina. B-tyttöjen viimeinen ottelu on sunnuntaina Honkaa vastaan Raumalla klo 13.00.