Kovavireisen Pallo-Iirojen vieraaksi Salon Palloilijat

5.9.2015Pallo-Iirot kohtaa sunnuntaina SalPa:n ensimmäistä kertaa Äijänsuolla. Kaksi aikaisempaa kohtaamista käytiin Salossa. Näistä otteluista toukokuussa Pallo-Iirot murskasi salolaiset 5-1 lukemin ja heinäkuussa pisteet tasattiin. Pallo-Iirojen viimeaikainen vire on ollut hurja sillä viimeisestä viidestä ottelusta kotijoukkue on voittanut kolme peliä, pelannut kerran tasan ja joutunut pettymään vain kerran. Viimeiseen neljään otteluun Pallo-Iirojen maaliin ei ole tehty yhtään osumaa. Toisessa päässä kenttää sinikeltaiset ovat taas osuneet peräti 12 kertaa.

Sunnuntaina on raumalaisen urheilun SuperSunnuntai. Ensin Rauman Lukon pesäpallo joukkue pelaa seurahistoriansa ensimmäisestä mitalista porilaisia vastaan. Lipun ostamalla saa kylkiäisenä lipun Rauman Lukon CHL-otteluun Luulajaa vastaan. Samalla lipulla pääset myös Pallo-Iirojen otteluun puoleen hintaan. Pallo-Iirojen ottelu alkaa heti Lukon CHL-ottelun päätyttyä Äijänsuolla myöskin.

SalPa:lla on takanaan hyvä kausi. Joukkue on sarjassa neljäntenä eikä sillä ole enää suuria panoksia lopuissa otteluissaan. SalPa on tehnyt vähän maaleja (28kpl) ja toisaalta myös päästänyt vähän omiin (29kpl). Kotijoukkue Pallo-Iirojen kausi on taas ollut selkeä pettymys, mutta toisaalta viime kierrosten otteet ovat antaneet uskoa, että joukkue tulee säilymään Kakkosessa. Maaleja Pallo-Iirot on tehnyt sarjassa toiseksi eniten GrIFK:n jälkeen. Toisaalta sitten ennen viime kierroksien tiivistymistä on myös omiin mennyt esimerkiksi salolaisia kymmenen maalia enemmän.

Pallo-Iirojen paras maalintekijä on kapteeni Juho Patola, joka on toimittanut pallon verkon perukoille 14 kertaa. Kovavireinen Stanley Ukwuoma on peesannut hyvin ja tehnyt 12 maalia. Vierailijoilta Albijon Muzaci on tehnyt 6 maalia ja TPS-laina Ilari Mettälä 5 maalia.

Pallo-Iirot on noussut otteillaan sarjassa pois suoran putoajan paikalta, mutta Kakkosessa huonoin 7. sijoittunut tulee toistaiseksi Läntisestä lohkosta. Jokainen piste on siis erittäin tärkeä.

 

"Onnistumiset ovat nostaneet itseluottamusta"

Kliseisyydestä huolimatta jalkapallo on pitkälti itseluottamuspeli. Kauden ajan Pallo-Iirot on pelannut kohtuullisen hyvin, mutta monesti pisteet ovat menetetty viimeisen kymmenen minuutin aikana tai muuten henkilökohtaisiin virheisiin. Nyt neljän viimeisen kierroksen aikana omiin ei ole mennyt maalia ja hyökkäyspeli on ollut iloista. Koko joukkue on tuntunut nauttivan jalkapallosta. Pallo-Iirot vahvistui Tuomo Ruotsalaisella ja Ekhiabhi Okodughalla, jotka ovat tuoneet omalta osaltaan ryhtiä peliin.

- Pelitapa on muuttunut aktiivisemmaksi sekä hyökkäys että puolustussuuntaan, päävalmentaja Pasi Lehtonen pohtii.

- Toki onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta. Pelaajat uskaltavat nyt pelata rohkeasti.

Vastustaja Salon Palloilijat on tuntunut sopivan Pallo-Iiroille tällä kaudella. Kuitenkin sunnuntain peli on uusi ja sarjanelonen on laadukas joukkue. SalPa saanee myös vahvistuksia Ykkösessä pelaavasta TPS:stä.

- SalPa on suoraviivainen, taisteleva joukkue. Kova peli tulossa, Lehtonen päättää.

Pallo-Iiroilta varmasti sunnuntaina on poissa pitkäaikaispotilaat Miika Pertola ja Iiro Aalto. Myös Konsta Siivonen on sivussa kuten pelikiellossa oleva Stanley Ukwuoma.

- - -

Ottelu tulee suorana lähetyksenä ilmaiseksi LSTV:sta! Ottelun selostaa Pekka Wallenius ja kommentaattorina vanha Pallo-Iirot veskari ja nykyinen SalBa:n liigapelaaja Antti Keskitalo.

Myös Pallo-IirotLive tulkitsee pelin kulkua Twitterissä.