Pallo-Iirot tarttui kiinni ensimmäiseen kiinnitykseen

24.10.2021
Raumalaiset onnistuivat pelisuunnitelmassaan ja tylsistyttivät PPJ:n yritykset hyvällä prosentilla. Lopulta Aaro Salosen ja Aleksi Leppäsen maaleilla Pallo-Iirot hoiti ensimmäisen kiinnityksen ja lähtee kotiotteluun allaan kaksi tärkeää vierasmaalia.

Otteluun saapui epävirallisen ilmoituksen mukaan vajaa 500 ihmistä. Fasiliteetteja ei varsinaisesti ollut tarjolla, joten paikalle tulleet katsojat pääsivät lähietäisyydeltä seuraamaan joukkueiden otteita.

PPJ piti pelissä enemmän palloa ja ainakin näennäisesti hallitsi, mutta Pallo-Iirot oli varautunut tähän.

- Tasainen matsi, jossa vastustaja pelasi kuten ajattelimme. Systeemi millä lähdimme otteluun oli tehty heitä vastaan. Peli eteni suunnitelmien mukaan, päävalmentaja Kimmo Hörkkö kertoi.

- Hyvät asetelmat toki kotiotteluun toiseen osaotteluun, mutta voittoa lähdetään silloinkin hakemaan. Katsomme pelin videolta ja punomme sitten uudet juonet.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen, vaikka kotijoukkue pelivälinettä pitikin enemmän hallussaan. Hyvät maalipaikat menivät tasan. Pallo-Iiroilta lähimpänä maalintekoa oli Aleksi Leppänen, jonka laukaus viuhui vain hieman ohi takanurkan. Tilanteen alusti Aaro Salonen.

Sama kaksikko vastasi maalienteosta toisella puoliajalla minuutin sisään. Ensin Salonen sai Aleksi Arvelalta syötön ja hetken jo näytti, että tilanne olisi paitsio. Ei ollut ja Salonen laukoi pallon sisään.

Minuutin kuluttua Aleksi Leppänen pelattiin vapaaksi boksiin ja mies nousi maalillaan Mikko Jalkasen kanssa jakamaan kauden maalimäärän yhdeksään.

 

Toisella puoliajalla kotijoukkue laittaa rumputulta

Pallo-Iirojen pelisuunnitelma, mutta myös koko puolustuslinja ahkeroi tänään kiitettävästi. Topparikolmikko Arvela-Schultz-Halminen hoiti tilanteen toisensa perään ja laidoilla Markus Babb sekä Aleksi Toivonen selviytyivät useammin voittajina kaksintaisteluista.

Kotijoukkue kavensi tunnin kohdalla kun Pekka Sihvola pääsi maalin edestä tuikkaamaan kavennuksen. Tämän jälkeen PPJ vyörytti hyökkäyksiä ja keskityksiä toisensa perään, mutta Pallo-Iirot hoiti tilanteet loistavasti.

Yksi pelin ja taistelun ruumiillistumista oli Jami Halminen, joka antoi kentällä kaikkensa.

- Hyvät fiilikset. Saimme vierasmaalit ja jos nollapelin pelaamme kotona, niin olemme jatkossa. Se oli tuollainen kamppailupeli kuten nousukarsintapelit usein ovat. Niistä mä tykkään kun pääse antamaan kovuutta.

Pallo-Iirojen ja PPJ:n toinen osaottelu pelataan ensi viikon perjantaina klo 19.15 Buena Vista stadionilla. Tervetuloa tukemaan Pallo-Iirot Kakkoseen!