Nousukarsinnat potkaistaan käyntiin PPJ:n kotikentällä

23.10.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö

Pallo-Iirot aloittaa nousukarsinnat vieraskentällä Jätkäsaaressa Helsingissä. Vastassa tulee olemaan nuoruutta ja runsaasti Veikkausliiga kokemusta omaava joukkue, joka voitti niukasti Kolmosen Eteläisen lohko B:n.

Katsauksessa peliviikkoon, vko 42 valmentaja Joel Grasso laittaa FC Åland-pelin pakettiin, pohtii PPJ:ta vastustajana sekä kertoo onko sarjan aloittaminen Helsingistä etu Iiroille. Katso video täältä.

- - -

Pallo-Iirot varmisti nousukarsintapaikkansa viime viikonloppuna FC Ålandin vieraana 1-2 vierasvoitollaan. Raumalaisten kantti oli koetuksella loppusarjan aikana sillä joukkue pelasi kolme viimeistä peliä niin sanotusti pakkovoitot edessään.

Riemukkaan saarenvalloituksen jälkeen joukkue on harjoitellut tiiviisti kuluvan viikon kohti sunnuntain ensimmäistä osaottelua. Mikäli maalit tasataan, niin käytössä on vierasmaalisääntö.

PPJ pelasi myöskin erittäin tasaisessa Kolmosen Etelän lohko B:ssa, jossa lopulta neljä joukkuetta oli kolmen pisteen sisällä. PPJ klaarasi kuitenkin nousukarsintapaikan pisteen erolla HPS:aan. Ratkaiseva ottelu pelattiin jo 8.10, joten PPJ:lla on taukoa viime ottelustaan ja on päässyt rauhassa valmistautumaan kamppailuun.

PPJ on iso kasvattajaseura Helsingissä, mutta edustusjoukkueessa on myös kovia korkeilla sarjatasoilla pelanneita pelimiehiä. Heistä muun muassa JJK:ssa ja FC Lahdessa pelannut Tommi Kari teki 9:ssa ottelussa 6 maalia.

Vielä paremmaksi laittoivat komeat urat Veikkausliigassa ja Ykkösessä tehneet Pekka Sihvola (9 peliä ja 7 maalia) ja Tuomas Mustonen, joka teki 10:ssa pelissä peräti 13 maalia.

Korkeimmilta sarjatasoilta kokemusta omaavat myös Antto Tapaninen sekä mittavan Veikkausliiga-uran tehnyt Pyry Kärkkäinen.

 

"Uskon, että nyt kahden viikon aikana tulemme näkemään vielä parempaa Pallo-Iiroja"

Pallo-Iirot on pelannut kuvainnollisesti veitsi kurkulla viimeiset kolme ottelua. Ottaen huomioon koko kauden poissaolot tärkeiltä pelipaikoilta sekä joukkueen rungon nuoruuden, niin kautta voidaan jo nyt pitää hyvänä suorituksena. Vieläkö Pallo-Iiroilta löytyy venymiskykyä kokenutta PPJ:ta vastaan?

- Kyllä mä uskon, että vieläkin pystymme kehittämään omaa tekemistämme. Pieniä juttuja joita olemme käyneet paljon läpi tällä viikolla. Olemme hakeneet herkkyyttä toimintaamme. Uskon, että nyt kahden viikon aikana tulemme näkemään vielä parempaa Pallo-Iiroja, valmentaja Joel Grasso vakuuttaa.

Vastustaja PPJ:sta Grassolla on selkeä käsitys.

- Hyvinkin todennäköisesti sieltä on tulossa mielenkiintoinen miksaus Veikkausliiga-kokemusta omaavia kokeneempia pelaajia, mutta myös myös heidän omasta junioriputkesta tulevia nuorempia pelaajia. Varmasti pelaava ryhmä ja jos he ovat tuohon asti päässeet, että pelaavat nousukarsintoja niin missään nimessä huonoa joukkuetta sieltä ei ole tulossa vastaan. Varmasti todella kova peli edessä. Kaikkemme meidän pitää antaa, jotta saamme sopivan tuloksen sieltä.

Käytössä on vierasmaalissääntö mikäli maalit ovat tasan. Onko siitä, että pelit päättyvät Raumalla jotain hyötyä jommalle kummalle?

- Sellainen merkitys mun mielestä ainakin on, että onhan se hienoa tuoda omalle kotistadionille se ratkaiseva peli. Pystymme silloin vielä vaikuttamaan asioihin. Kyllä sillä merkitystä on ja viimeinen lataus löytyy Äijänsuolta ja yleisöstä.

 

Ei uutta sairastuvalta - muutama epävarma

Pallo-Iirojen sairastuvalta ei uutta kuulu. Miko Lainio ja Leevi Haromo ovat edelleen sivussa. Iirojen parhaan maalintekijän Mikko Jalkasen pelaaminen on epävarmaa kuten myös Arttu Virtasen pääseminen otteluun.

Armeijassa oleva Topias Silvennoinen ei pääse myöskään peliin.

Ottelun kulkua voit seurata Pallo-Iirojen liveseuranta-tililtä täältä.