Kauden viimeinen Satakunnan Derby - Pallo-Iirot hakee avausvoittoa

25.8.2015


Pallo-Iirot ja MuSan Salama ovat kohdanneet kahteen otteeseen kuluneella kaudella Satakunnan derbyn merkeissä. MuSa on Satakunnan herruuden jo varmistanut, mutta pisteet ovat etenkin vierasjoukkueelle tärkeät. Ja varmasti paikallistaistelujen osalta sinikeltaiset haluavat päättää kauden voittoon.

MuSa on ollut kuluneella kaudella ehdoton yllättäjä Kakkosen Läntisessä lohkossa. Nousijajoukkue on pelannut ennakkoluulottomasti ja majailee sarjataulukossa toisena. Nousumahdollisuutensa MuSa on menettänyt sillä sarjakärki GrIFK on karannut yhdeksän pisteen päähän ja on vielä pelannut kaksi ottelua vähemmän. Nousijajoukkueelta silti loistava suoritus, vaikka täysin yllätyksenä menestystä ei voi pitää. MuSa vahvisti kauden alla rivejään kovilla pelimiehillä, sisään joukkueeseen tulivat muun muassa Plumb Jusufi, Velija Bilal ja Pallo-Iirot kasvatti Verneri Salminen.

Pallo-Iirot ja MuSa ovat kohdanneet kahdesti ja molemmista otteluista MuSa vei voiton. Porissa MuSa murskasi Pallo-Iirot 5-1 lukemin, mutta Äijänsuolla peli oli huomattavasti tasaisempi. Silloin paljon parranpärinää herättäneessä ottelussa porilaisvieraat olivat maalin verran parempia.

Tuon ottelun jälkeen MuSa on pelannut 8 ottelua, joissa se on voittanut 2 ottelua, pelannut kerran tasan ja hävinnyt 5 kertaa. Eli aivan alkukauden kaltaisessa iskussa MuSa ei enää ole, mutta raporttien mukaan peli on pyörinyt silti kohtuullisen hyvin. Viimeistely on tuottanut valkopaitaisten pelissä tuskaa.

Pallo-Iirot taas on pelannut viime Satakunnan derbyn jälkeen 9 ottelua, joissa tuloksena 2 voittoa, 3 tasapeliä ja 4 tappiota. Viime kierrosten vire raumalaisilla on ollut hyvä sillä kolmessa viimeisessä ottelussa keltapaitaiset ovat keränneet 7 pistettä maalierolla 9-0.

MuSa:n parhaat maalintekijät ovat olleet seurahistorian parhaaksi tykiksi noussut Sami Rantala 11 maalilla, Plumb Jusufi 10 maalilla sekä Niko Vainionpää 7 osumalla. Pallo-Iiroilta maalintekijätilastoissa pärjäävät kapteeni Juho Patola 13 maalilla sekä kovassa syysvireessä oleva Stanley Ukwuoma 11 maalilla. Myös Niklas Kuusio on tehnyt 4 maalia kuluvalla kaudella.

 

"Pori-Rauma vääntöä käydään muuallakin kuin jalkapallokentillä"

Pallo-Iirojen nestori 43-vuotias Vasile Marchis on asunut jo pitkään Raumalla. Hän tietää hyvin porilaisten ja raumalaisten välisten vastakkainasettelun ja sen mikä merkitys yksittäisillä paikalliskamppailuilla on.

- Aina on kova kilpailu porilaisten kanssa. Kovia vääntöjä nämä ovat, mutta ei pelkästään jalkapallossa. Vaan kaikissa lajeissa ja normaalissa elämässäkin. Naapurin kanssa pitää kilpailla mistä vain ja missä vain, Marchis naurahtaa.

- Niin kauan kuin kilpailu on sääntöjen rajoissa, niin on mukavaa pelata, Vasu lisää.

MuSa on lähivuosina reissannut Kakkosen ja Kolmosen väliä, mutta tällä kaudella meno on ollut toisenlaista. Nyt MuSa lähtee ennakkosuosikkina Pallo-Iiroja vastaan ja Iirot kamppailee säilymisestä.

- Erikoista on, että MuSa on nyt suosikki. Mutta ehkä on parempi näin. Ensimmäisessä ottelussa MuSa yllätti meidät ja oli selkeästi parempi. Se oli kova suoritus nousijajoukkueelta. Toisessa ottelussa pelasimme jo huomattavasti paremmin ja olisimme voineet voittaakin ottelun. Se oli pienestä kiinni.

MuSa on tehnyt yhdessä Pallo-Iirojen kanssa sarjassa toiseksi eniten maaleja. Yhteensä 39 kappaletta. Joukkueiden ero tulee siinä, että MuSa on päästänyt 16 maalia vähemmän. Kuitenkin Pallo-Iirot on pystynyt pitämään maalinsa koskemattomana viimeiset kolme ottelua. Kuka on puolustuksen näkökulmasta vastustajan vaarallisin pelaaja, Vasile Marchis?

- MuSa. Tämä on joukkue peli eikä yksi tai kaksi pelaajaa ratkaise peliä suuntaan tai toiseen, Vasu päättää.

Pallo-Iiroilta poissa torstaina ovat varmuudella pitkäaikaistoipilaat Miika Pertola ja Iiro Aalto. Iiro Koski taas on lainalla FC Raumassa. Konsta Siivosen ja Mikko Valtasen pelaaminen on epävarmaa ja se ratkeaa pelipäivänä.

- - -

Ottelusta tulossa liveseurantaa Pallo-Iirojen viralliselta liveseurantatililtä Twitteristä.