"Tämä oli yksi sarjaan huono peli, mutta hyvä tulos"

2.10.2021
Pallo-Iirot teki tarvittavan ja haki Naantalin Kuparivuoresta tärkeät kolme pistettä. Joukkue ei ollut tyytyväinen suoritukseensa, mutta liikaa rapaa ei tarvitse esityksen päälle laittaa. Joukkue taisteli, loi maalipaikkoja ja pelasi paineen alla.

Armeijasta Pallo-Iirojen riveihin takaisin päässyt Topias Silvennoinen on ollut pelipäällä. Tunti jalkapalloa ja "Toppe" löysi kolme kertaa pallon vastustajan verkkoon. Ensin ÅIFK:ta vastaan kotipelissä ja perään VG-62:ta vastaan Kuparivuoressa.

Silvennoisen tekemät maalit reilussa neljässä minuutissa riittivät tänään voittoon asti, mutta täyden päivätyön Pallo-Iirot joutui kuitenkin pisteiden eteen tekemään.

Kotijoukkue näytti olevan sillassa reilusti yli tunnin pelissä, mutta jaksoi raastaa ja uskoa tekemiseensä saaden lopulta pallon kertaalleen raumalaisten maaliin.

Pallo-Iirot voi toki tilanteesta katsoa peiliin sillä paikat oli myös ottelu tappaa, mutta kauden aikana nähty perisynti eli passiivinen johtoasemassa pelaaminen nosti taas päätään.

- Tämä oli taas yksi peli sarjaan, että huonolla pelillä voi saada kolme pistettä. Taas pelasimme hyvän ensimmäisen jakson, teimme kaksi maalia ja sen jälkeen pelimme muuttui taas staattiseksi, maalivahti Henri Saarinen manasi ottelun jälkeen.

- Aloimme häviämään kaksinkamppailuja ja sitä kautta pelin kulku tuli taas tutuksi, mutta onneksi näin, että tällä kertaa vastustaja ei saanut kuin yhden maalin.

Ottelua leimasi peräti seitsemän keltaista korttia sekä yksi ulosajo. Ottelun alusta alkaen varsinkin kotijoukkueen pelaajat kuin penkkikin otti äänekkäästi kantaa vihellyksiin.

- Olihan se kuuma peli ja jäi joitain kyseenalaisia tilanteita viheltämättä. Ne sai ehkä vastustajan ja välillä meidätkin kuumenemaan. Onneksi emme liikaa kuitenkaan lähteneet provosointiin mukaan, Saarinen kiitteli.

 

Edessä on futarin parasta aikaa

Topias Silvennoinen iski ottelun avausmaalin voitettuaan Markus Babbin kanssa laidalla vastustajansa ja leikaten keskelle, josta lähti kova laukaus maalin alanurkkaan.

Neljä minuuttia myöhemmin Silvennoinen pääsi taka-alueelta jatkamaan pallon tyhjään maaliin.

VG:n kavennus syntyi 76 minuutilla vaihtopelaaja Lauri Lavosen toimesta, joka pääsi kulman jälkitilanteesta laukomaan pallon sisään.

Voiton myötä Pallo-Iirot pysyi pisteen päässä omat ottelunsa voittaneiden FC TPS:n reservien sekä FC Ålandin kanssa. Iirot kohtaa ensi perjantaina kotikentällä turkulaiset ja päätöskierroksella Ålandin.

- Nämä ovat juuri niitä pelejä joita tässä halutaan pelata. Kyllä runkosarjan pelit ovat tärkeitä hoitaa, mutta nämä ovat niitä, joissa kaikissa on merkitystä ja pelataan vain voitosta, Saarinen päätti.