Naiset päättivät hienon kautensa tasapeliin

2.10.2021


Buena Vista Stadionilla nähtiin lauantaina tulosurheilun koko kirjo ja myöskin raadollisuus. Vierasjoukkue PKKU olisi voitolla noussut suoraan liigaan ja nyt tasapeliin jääminen merkitsi sitä, että vieraat jäivät ulos myös karsinnoista sijoittumalla kolmanneksi. Unelma jäi yhden maalin päähän.

Ottelu oli kokonaisuutena varsin kaksijakoinen, molemmilla oli vuorotellen omat hallintajaksonsa. Kotijoukkue oli tehnyt kotiläksynsä ja puolusti todella hyvin läpi ottelun.

Vieraitten syömähammas, SM-tason pikajuoksija Liina Tervo, saatiin pidettyä hienosti pois maalipaikoilta. Tästä suurin kunnia menee laitapuolustaja Kaisa Saarenpäälle ja toppareille Saara Laaksoselle (1.jakso) ja Maija Kartalle (2.jakso). Hyökkäyspäässä Mira Pärssisen hyvä esitys ansaitsee maininnan.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 39. minuutilla. Anni Hakasalo teki todellisen tahtomaalin murtautumalla väkisin neljän pelaajan läpi ja sijoittaen pallon ohi PKKU:n maalivahdin.

Näin sinikeltaiset siirtyivät 1–0 johtoon. Kuitenkin 40+1 minuutilla tuli kylmää vettä niskaan. Maalivahti Kiira Kaivola myöhästyi tilanteesta sekunnin murto- san, ja kaatoi vieraitten hyökkääjän rangaistusalueella. Seurauksena varoitus ja rankkari, jonka PKKU:n kapteeni Tessa Rinkinen laittoi varmasti maaliin. Tauolle mentiin tilanteessa 1–1.

Toisella jaksolla vierasjoukkueenpaineet kasvoivat koko ajan, kun tietoa tuli ONS:n ja NJS:n otteluista. Loppua kohden oli selvää, että vieraiden oli pakko tehdä yksi maali ja sillä olisi tullut suora nousu Kansalliseen Liigaan. Tämä vaikutti myös pelaajiin ja tunnetaso nousi osalla hieman liiankin korkealle.

Iirot puolusti hienosti loppuun asti ja sai paremmat paikat maalintekoonkin. Kun vastustaja nosti pelaajia ylemmäs pakon edessä, jäi Iirojen hyökkääjille todella paljon tilaa juosta selustaan. Raumalaiset saivatkin ottelun lopussa vielä kaksi läpiajoa, mutta enää ei palloa verkon perukoille saatu. PKKU:n Saskia Salo sai 90+2 minuutilla toisen varoituksensa, ja näin ollen myös punaisen kortin kentältäpoiston merkiksi.

”Tämä oli hienolle kaudelle arvoisensa päätös. Tosi tasapainoinen ja hyvä esitys joukkueelta. Pelin merkitys oli tiedossa koko ajan molemmille joukkueille ja tietoa tuli muista peleistä. Meihin se ei vaikuttanut tietenkään, mutta vastustajaan sitäkin enemmän. Puolustimme hyvin koko ottelun, ja pystyimme pitämään PKKU:n poissa vaarallisilta paikoilta”, kommentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula ottelun jälkeen.

”Hienoa tässä kaudessa oli tämän joukkueen yhtenäisyys ja pelaajaringin tasaisuus. Emme kaatuneet yhdessäkään pelissä siihen, jos muutamia pelaajia puuttui. Myös nuorien esiintulo oli tosi tärkeä juttu. Wilma Ahola, Maija Karta, Hertta Pietilä ja Julia Aarnio ovat todellakin todistaneet, että ovat täysin valmiita tähän sarjaan”, jatkoi Koivula.

 

Iirojen lopullinen sijoitus sarjassa oli viides, sillä TPS meni tasapistein maalieron turvin ohi.

Naisten joukkue haluaa kiittää kaikkia tukijoitaan sekä katsojia kuluneesta kaudesta. Toivottavasti olette kaikki mukana matkassa myös ensi kaudella!