Karonkka suuntaa seuraavaksi Naantaliin

30.9.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue matkustaa seuraavaksi jatkosarjan kolmanneksi viimeiseen peliin Naantaliin, jossa vastaan tulee VG-62.

Naantalilaiset ovat aloittaneet jatkosarjan kahdella tappiolla selvällä maalierolla 0-6. Tappiot ovat tulleet Maskulle 4-0 ja FC TPS:n reservijoukkueelle 2-0 lukemin. VG:lla ei panosta pelissä enää ole, mutta seura aikoo ottelutapahtumassa muistaa vanhoja seuralegendojaan, joten varmasti kotijoukkue haluaa jättää tapahtumasta hyvän muiston myös kentän puolella.

Pallo-Iirojen päävalmentaja Kimmo Hörkön johdolla edustusjoukkue on käsitellyt perjantain tappion ÅIFK:ta vastaan, joka näytti jo vievän raumalaisilta mahdollisuuden nousemiseen. Se on joukkueen tavoitteena, vaikka mitään pakkoa asian kanssa ei ole. FC TPS:n reservijoukkue onnistui kuitenkin voittamaan FC Ålandin kotikentällään ja näin kaikki on vielä Pallo-Iirojen omissa käsissä. Sitä se on myös FC TPS:lle.

- Käsittelelimme pelin joukkueen kanssa maanantaina kattavasti pitkään keskustelemalla. Ei mitään tiukkasävyistä palautetta, vaan istuimme ja keskustelimme mistä asiat johtuivat ja miksi peli meni kuten meni. Peli oli harmillinen tappio ja kova isku, mutta ei lopullinen kuitenkaan. Edelleen kaikki on omissa käsissä.

- Meidän pitää olla valmiimpia pelin alussa ja varsinkin johtoasemassa pelata fiksummin. Se on toistunut muutaman kerran tällä kaudella ja siinä meidän pitää vielä kehittyä, Kimmo Hörkkö kertoo.

 

Pallo-Iirot haluaisi kuokkia VG:n juhlissa

Kotijoukkue VG-62 on rakentanut ottelutapahtumaa ja juhlapäivää kutsumalla peliin vanhoja seuran legendoja, joita myös muistetaan pelissä. Pallo-Iirot mielellään tulisi kuokkimaan juhliin viemällä pisteet. Alusta tulee kuitenkin myös tuomaan omaan muuttujansa soppaan.

- Uskon, että VG-62 tulee pelaamaan sillä pelitavalla, jolla he ovat nyt pelanneet pitkin kautta. Siinä ei varmaan suuria yllätyksiä tulla näkemään. Alusta on kuitenkin nyt erilainen. Edessä on viimeinen luonnonnurmella pelattava ottelu tällä kaudella ja edellisestä pelistä on jo aika kauan aikaa.

- Se on muuttuva tekijä ja tänään sekä huomenna harjoittelemme nurmella ja koitamme sitä kautta saada tuntumaa. Se missä kunnossa nurmi on ja tuleeko vettä alas, niin ne voivat vaikuttaa pelaamiseen.

- Ilmeisesti viime ottelusta VG:lla oli jonkin verran pelaajia pois. Siihen peliin heillä oli huonommat lähtökohdat. Varmasti haluavat näyttää kotiyleisölle ja palkittaville pelaajille vetämällä hyvän pelin siihen. Täysillä meidän pitää vääntää.

 

Arttu Virtanen on mukana loppukauden peleissä

Korona on vaikuttanut kauden aikana erityisesti armeijassa olevien pelaajien käytettävyyteen. Musan Salamasta Ykkösestä Iiroihin siirtynyt Arttu Virtanen on pelien muodossa missannut valtaosan kaudesta.

Hyvä uutinen on kuitenkin, että loppukauden vähintään kolmeen otteluun mies on käytettävissä. Viime pelissä armeijan harmaista palannut ja heti maalin iskenyt Topias Silvennoinen on myöskin mukana.

Varmoina sivussa pitkäaikaistoipilaiden Miko Lainion ja Leevi Haromon lisäksi on Aleksi Leppänen, jonka tilanteesta odotetaan lähipäivinä uutta tietoa. Lauantaina Leppänen ei kuitenkaan pelaa. Kapteeni Otto Schultz on pelikiellossa.. 

Pallo-Iirot välittää ottelusta reaaliaikaista seurantaa Pallo-Iirot Live-tilillä Twitterissä.

Kattavamman ennakon päävalmentaja Hörkön kommenteilla Katsauksesta peliviikkoon.