Taistelu sarjapaikasta kiihtyi murskavoitolla

20.8.2015


Pallo-Iirojen vimmattu taistelu sarjapaikasta otti uuden vaihteen selkeällä 5-0 –voitolla KaaPosta. Stanley Ukwuomalle hattutemppu, Juho Patola ja Niklas Kuusiolle maalit mieheen.

Pallo-Iirot ilmoittautui tänään viimeistään tosissaan taisteluun sarjapaikasta. Kaarinan Pojat oli tällä kertaa Äijänsuolla täysin vastaantulijan roolissa, kun sinikeltainen myrsky takoi taululle rumat lukemat. Niin tuloksellisesti, kuin pelillisestikin ottelussa oli kotijoukkue selkeästi parempi.

Muutoksia ei hyvässä draivissa olevaan kokoonpanoon tehty, kuin yksi. Aivotärähdyksen vuoksi sivussa olleen Matias Majapuron tilalle vasemmaksi pakiksi valmennusjohto juoksutti Severi Kankkusen. Muutoin pelisapluunan osalta mentiin viime peleistä tutuksi tulleella proaktiivisella tyylillä.

Maalivireensä löytänyt nigerialaiskivääri Stanley Ukwuoma jatkoi viime pelien hyvää trendiään takomalla tänään kolme reppua kaarinalaisten verkkoon. Ottelun kannalta tärkeät kaksi ensimmäistä osumaa syntyi jo avauspuolikkaalla ja suurin paine saatiin sitä myöten päästettyä ulos.

Avausjaksolla KaaPo sai pari paikkaa, mutta suuremmilta sydämentykytyksiltä. Myös Iiroilla oli paikat lisämaaleihin, mutta lopulta tauolle mentiin lukemissa 2-0.

Kolmen minuutin ilotulitus tappoi pelin

Toista jaksoa tahkottiin lopulta vajaat puoli tuntia ennen kuin kotijoukkue tappoi pelin lopullisesti. Ensin Aake Rapalan loistavan keskialueen katkon jälkeen Juho Patola löi takanapin pohjaan ja karkasi puolesta kentästä karkuun ja pallo varmasti yläkulmaan. Minuutti tästä ja Jonas Nyholm vapautti Ukwuoman läpi. Pallo varmasti alakulmaan ja Patola osoitti miimikon taitonsa ojentain Stanleylle knallin kouraan. Ja kun vauhti on päällä niin antaa mennä vaan. Raikkaalla jalalla kirmannut Niklas Kuusio laittoi itselleen pystysyötön laitaan, ajoi sisään boksiin ja hyvällä jengalla pallo takakulmaan.

Loppuhetket menikin luonnollisesti pelailun merkeissä ja pisteet selvin luvuin Iiroille lukemin 5-0.

Vahanto löysi parannettavaa selvästä  voitosta huolimatta

Äijänsuon kentältä pois käveli ottelun jälkeen päällisin puolin tyytyväinen kakkosvalmentaja Sami Vahanto. Valmentajan mielenlaadun omaava ”Piki” löysi kuitenkin parannettavaakin.

- Voitto tuntuu pannahisen hyvältä ennen kaikkea sen takia, että pelillisesti jäi vielä varastoon. Tällä kaudella ei ole kovin usein palkittu, jos ei homma ole rokannut täysillä. Tänään kuitenkin pystyttiin ottamaan komea voitto, vaikka välillä yritettiinkin kaivaa verta nenästä.

Antti Horjanheimo puolestaan kehui joukkuehenkeä ja vaikeuksista huolimatta hyvää spirittiä pukukopissa.

- Viimeistään nyt on varmaan selvää kaikille, että tässä jengissä liekki roihuaa edelleen. Missään vaiheessa ei ole ollut luovuttamisen merkkiä ja nyt se kova yritys on alkanut kantamaan hedelmää. Nyt ollaan hyvällä tiellä ja taistelu jatkuu.

Ottelun maalikooste, Antti Horjanheimon ja päävalmentaja Pasi Lehtosen ratkiriemukas haastattelu täältä.

Kuvagalleria täältä.

Yleisöä 412 henkeä, Pallo-Iirot kiittää!