Naisten ykkösen kärkikamppailu lauantaina

18.9.2021


Naisten joukkueella on iso peli nousutaiston suhteen, kun vieraaksi saapuu sarjajohtaja ONS Oulusta. Oululaiset johtavat sarjaa 41 pisteellä ja kotijoukkue on toisena 4 pistettä perässä.

Kaikki puitteet hienolle jalkapallo- ottelulle ovat olemassa, sääennustetta myöten. Sinikeltaiset pääsevät otteluun optimaalisessa tilanteessa; ensimmäisen kerran tällä kaudella jokainen pelaaja on käytettävissä.

B-tytöilläkin on vapaa viikonloppu, joten valmennuksen ei tarvitse murehtia heidän peliminuuttejaan. Iirot lähtee taistoon viiden tappiottoman pelin putkessa, joista neljä on voittoja.

Vierailla puolestaan on takana kolme voittoa, tasapeli ja tappio. ONS:n Inka Sarjanoja johtaa maalitilastoa, hän on tehnyt 18 pelissä yhtä monta maalia. Iirottarilla maalit ovat jakautuneet tasaisemmin. Jessica Kannosto on tehnyt yhdeksän maalia ja Wilma Ahola sekä Katri Juhola seitsemän.

Kevätkierroksen ensimmäisessä pelissä 24.4 Oulussa ONS oli parempi tuloksella 3–0.

Oululaistenkin otteet ovat ailahdelleet kauden mittaan. Ehkä suurimpana suosikkina ykköseen lähteneen joukkueen kausi ei ole ollut pelkkää voittokulkua.

”Itse olen pitänyt koko ajan ONS:n materiaalia kovimpana tässä sarjassa. Mutta nyt ollaan hienossa tilanteessa, koska päästään haastamaan heidät tosissaan ja tosipaikassa. Olemme viime aikoina pystyneet voittamaan vaikeissakin tilanteissa ja uskon että nyt meillä kestää myös henkinen kantti haastamaan suosikit”, ennakoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula kärkiottelua.