Naiset säilyttivät voitolla paikkansa kärkikahinoissa

9.9.2021


Naisten joukkue kaatoi keskiviikon rästipelissään espoolaisen EBK:n lukemin 2–0 (0–0). Tällä voitolla joukkue jatkaa kolmantena tosi tasaisessa sarjassa.

Ennakkoon asetelma oli vaarallinen kotijoukkueen kannalta. Vierailta puuttui rosterista kolme parasta maalintekijää, mutta he tarvitsivat kipeästi pisteitä putoamistaisteluunsa. Iirot eivät kuitenkaan lähteneet kentälle takki auki, vaan nöyrästi työnteon kautta.

"Tällainen asetelma saattaa olla tosi vaarallinen, koska ylimielisyydellä on tapana kostautua. Samanlainen asetelma oli tänään Tuusulassa, kun PKKU pelasi tasan 0–0 sarjajumbo TuWe:n kanssa. En tiedä mitä siellä on tapahtunut, mutta meillä ei ollut ongelmia sen asian kanssa. Pelaajat sisäistivät tilanteen hienosti, ja minkäänlaista vastustajan aliarviointia ei näkynyt”, kmmentoi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula ottelun jälkeen.

Ensimmäinen jakso jäi maalittomaksi, vaikka sinikeltaiset sitä selkeästi hallitsivat. Aivan loistopaikoille ei kuitenkaan päästy. Toiselle puoliskolle Iirot vaihtoi ryhmitystään tarkoituksena lisätä aggressiivisuutta korkeaan prässiinsä. Tämä onnistui varsin hyvin ja seurauksena oli espoolaisten pelin avaamisen sekä rakentelun vaikeutuminen.

Lisäksi raumalaiset saivat malttia lisää pallonhallintaansa, ja paikkojakin alkoi syntyä tasaiseen tahtiin. Ensimmäinen maali syntyikin jo 47 minuutin kohdalla. Mira ”Pärä” Pärssinen oli karata maalintekoon vastustajan boxissa ja puolustaja joutui rikkomaan. Seurauksena rankkari, jonka kapteeni Jessica Kannosto, tavoilleen uskollisena, laukoi vuorenvarmasti maaliin.

Tästä kotijoukkueen paine vain kasvoi ja EBK:n hyökkäykset jäivät lyhyiksi, eikä vaaratilanteita Kiira Kaivolan maalille syntynyt, yhtä maalinedushässäkkää lukuun ottamatta. Tämänkin tilanteen iiropuolustus selvitti, hienosti pelanneen Elli Lammisen johdolla.

Paikoista huolimatta tilanne säilyi pitkään 1–0:ssa. Sitten 77 minuutilla 16-vuotias hyökkääjälupaus Wilma Ahola päästi kotijoukkueen piinasta ja viimeisteli loppunumeroiksi  2–0. Maali oli Aholan kauden kuudes naisten ykkösessä.

”Tämä peli voitettiin aika lailla peruspelaamisella. Ryhmityksen vaihdos teki sen, että paikkoja alkoi tulla, ja maalien synty oli väistämätöntä. Tarvittiin hieman malttia ja kärsivällisyyttä lopputuloksen saavuttamiseksi. Hyvä tasainen esitys koko joukkueelta, ja ennen kaikkea pelattiin nöyrästi puolustuspeliä unohtamatta”, kertaili Koivula pelin kulkua.

Sarjan kärki on äärettömän tasainen: ONS johtaa 37 pisteellä, PKKU on toinen, pisteitä 36. Sitten kolmantena Iirot 34 pisteellä, ja neljäntenä olevalla NJS:lla on sama pistemäärä. ONS:lla on yksi peli muita vähemmän. Seuraavaksi Pallo- Iirot pelaa lauantaina Vantaalla VJS:n vieraana.