Toinenkin länsirannikon hegemoniaottelu päättyi Iirojen voittoon

3.9.2021Viime kaudella kansallisesta liigasta pudonnut TPS vieraili Äijänsuolla torstaina naisten ykkösen ottelussa. Iirot ei antanut tälläkään kertaa periksi turkulaisille, vaan käänsi pelin väkisin 2–1 voitoksi.

Kuten ennakossa jo todettiin, lähtökohdat otteluun olivat herkulliset joukkueiden sarjasijoitusten vuoksi. Kotijoukkue sai jobinpostia vielä iltapäivällä, kun yksi iso syömähammas, Jasmin Ylikraka, oli sairastunut ja jäi varotoimenpiteenä pois päivän pelistä.

Mutta tämä ei tahtia haitannut, koska tasaisesta ringistä löytyi mitat täyttävä pelaaja tilalle. Tänään se pelaaja oli Mira Pärssinen.

Ottelu alkoi sinikeltaisten merkeissä ja 18. minuutilla Katri Juhola vei Iirot 1–0 johtoon hienon sommitelman päätteeksi. Esityön maaliin tekivät Anni Hakasalo ja Mira Pärssinen.

Sitten pikkuhiljaa pelin kulku kääntyi turkulaisille. Tepsi vyörytti hyökkäyksiään ja 32 minuutin kohdalla turkulaisten maalitykki Laura Linnala oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Siitä pallo maaliin ja peli oli tasan 1–1.

Samaa tahtia mentiin loppuun asti, mutta Iirot puolusti suurella sydämellä ja näissä numeroissa mentiin tauolle.

Pelin aikana yltynyt tuuli teki toisella jaksolla kotijoukkueen pelaamisen vaikeaksi. Toisen jakson alkupuolella raumalaisilla oli suuria vaikeuksia päästä etenemään omalta alueeltaan hyökkäysalueelle.

Käytännössä jakson ensimmäiset 30 minuuttia pelattiinkin Iirojen kenttäpuoliskolla. Mutta toisaalta se oli kotijoukkueen tarkoituskin, sillä näin saatiin vierailta vaarallisin ase, eli nopeat iskut puolustuslinjan taakse, estettyä.

Sinikeltaiset puolustivat aivan mahtavalla taistelutahdolla ja pitivät maalinsa puhtaana. Tämän jälkeen alkoivat raumalaiset saada hieman otetta peliin ja loivat myös muutamia tilanteita nopeilla hyökkäyksillään.

Yksi tällainen päättyi Jessica Kannoston upeaan ylänurkkalaukaukseen ja kotikatsomon suureksi iloksi Iirot siirtyi 2–1 johtoon.

Jatkossa Iirottaret pystyivät pitämään palloa kauempana omasta maalistaan ja hoitivat voiton varmistelun hienosti.

Oikeastaan yhden kerran turkulaisilla oli paikat vielä tasoittaa peli. Silloin esille nousi muutenkin loistavan 90-minuuttisen pelannut Iirovahti Kiira Kaivola. Kaivola esitti samassa tilanteessa kaksi maailmanluokan pelastusta ja näin hän omalta osaltaan oli ratkaisemassa voittoa sinikeltaisille.

Ottelu päättyi raumalaisten hienoon 2–1 voittoon. Tämä tarkoitti sarjataulukossa sitä, että Iirot nousi TPS:n ohi kolmanneksi, kahden pisteen erolla.

”Oli melkoinen spektaakkeli tänään. Puolustettiin valtavalla tahdonvoimalla ja tehtiin yksi maali vastustajaa enemmän. Sillä saa kolme pistettä, vaikka se olisi täysin vastoin niin sanottua pelin kulkua. Hengen voima voitti tänään”, totesi Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

”Tämä oli nimenomaan koko joukkueen voitto. Yksikään lenkki ei pettänyt. Vaihtoja tehtiin, eivätkä pelillinen taso ja taisteluntahto pudonneet yhtään. Tällaiset voitot ovat parhaita, koska siinä pelin aikana saa käydä läpi koko tunneskaalan ja se päättyy valtavaan riemuun”, jatkoi Koivula.

Seuraavaksi Iirot pelaa jälleen kotonaan Buena Vista Stadionilla.

Ke 8.9 klo 19:15 Iirot - EBK.