Mikko Jalkasen hattutemppu siivitti Pallo-Iirot lohkokakkoseksi

1.9.2021
Pallo-Iirot ja Masku pelasivat ehkä numeroita tasaisemman pelin, mutta kotijoukkue loi enemmän maalipaikkoja ja tällä kertaa raumalaiset löysivät myös tehokkuuden työkalupakistaan. Mikko Jalkasen lisäksi Jussi Rasva teki ansaitun osuman.

Pallo-Iirot lähti otteluun ison kolhun saattelemana kun kahdeksan maalin mies Aleksi Leppänen ei pystynyt pelaamaan ÅIFK-pelin jälkeen. Armeijan vuoksi koko kauden käytännössä peleissä sivussa ollut MuSa:sta siirtynyt Arttu Virtanen otti hänen paikkansa.

Virtanen väläyttelikin pelissä ja oli pariin otteeseen todella lähellä maalintekoa.

Vierailija Maskulle ottelun ensimmäisen vartin jälkeiset minuutit olivat sysimustia. Ensin Aaro Salonen pelasi todella vahvasti ja omalla yksilösuorituksellaan murtautui Maskun boksiin. Puolustaja oli pakotettu rikkomaan ja Mikko Jalkanen laittoi rangaistuspotkusta pallon varmasti oikeaan alanurkkaan.

Tästä vain pari minuuttia Jalkasen kanssa vasenta laitaa dominoinut Aleksi Toivonen jakoi loistavan pallon Jussi Rasvalle ja aikaisemmin epäonninen laituri nousi nyt korkeimmalle puskien pallon verkkoon.

Aivan parhaimpaansa Pallo-Iirot ei pallollisessa pelaamisessaan päässyt ensimmäisellä jaksolla.

- Pakko sanoa, että ei pallollisesti meiltä paras peli, mutta me taistelimme tänään hyvin. Kolme pistettä tästä mukaan, se oli hemmetin tärkeää, Mikko Jalkanen pohti pelin päätyttyä.

- Masku oli pallollisesti tänään parempi kuin moni muu joukkue tällä kaudella.

Ensimmäisellä puoliajalla Masku ei juurikaan maalipaikoille päässyt, mutta paransi pelaamistaan toiselle jaksolle.

 

Masku ei luovuttanut, mutta Pallo-Iirot murskasi haaveet pisteistä

Toiselle jaksolle Masku lisäsi vaihteen silmään ja oli kentällä pirteä. Pallo-Iirot sai alkuun rakennettua pari puolittaista maalipaikkaa, mutta puoliajan paras paikka syntyi Maskulle kun Henri Saarinen ei saanut vastaan tullessaan osumaa palloon. Niklas Forssille avautui tyhjä maali, mutta tänäänkin loistavasti liukutaklauksiaan ajoittanut Aleksi Arvela pelasti raumalaiset kavennukselta.

Reilun tunnin kohdalla Maskulle avautui vielä toinenkin paikka kun vierailijoiden paras pelaaja Henri Hujala irtautui Iirojen puolustuslinjalta, mutta nyt Saarinen torjui tilanteen upeasti. Vastaavasta tilanteesta ottelun 79 minuutilla Hujala onnistui kiertämään Saarisen ja tekemään kavennuksen, mutta tässä vaiheessa Mikko Jalkanen oli tehnyt Jussi Aallon oivasta esityöstä kotijoukkueen kolmannen maalin.

Fyysiseksi äitynyt kamppailu poiki Maskulle yhden ulosajon ja kotijoukkueen pelaajille kolhuja.

Mikko Jalkanen viimeisteli hattutemppunsa nätillä chipilla kun ottelua oli jäljellä kymmenen minuuttia.

- Kyllä pitää mennä C- tai B-junioreihin asti kun olen viimeksi tehnyt hattutempun. Miesten peleissä en ole koskaan tehnyt. Tänään syötin nolla syöttöä omille, mutta tein kolme. Hyvä sitten edes näin, Jalkanen nauroi ottelun päätyttyä.

Pallo-Iirot varmisti lohkon kakkospaikan ennen yläsarjan pelejä. Iirot pelaa kotona kolme ja vieraissa kaksi ottelua. FC Åland pelaa vielä lauantaina oman viimeisen ottelunsa FC TPS U23:a vastaan. Tuo peli määrittelee lähteekö Pallo-Iirot jatkosarjaan yhden, kahden tai neljän pisteen karkumatkalta.