"Ei paras peli tänään, mutta tärkeintä oli kolmen pisteen jääminen Raumalle"

23.7.2021
Pallo-Iirot poistui Pitsiyön spesiaalista voittajana 3-1 lukemin. Kapteeni Otto Schultz teki kaksi maalia Jussi Aallon juonimista vapaapotkuista. Kolmannen maalin teki laituri Mikko Jalkanen. Pallo-Iirot tuhri maalipaikkoja, mutta ei antanut JyTy:lle mahdollisuuksia taistella voitosta, vaikka turkulaiset painoivatkin kavennusmaalinsa jälkeen peliä Iirojen alueelle.

501 kannattajaa löysi tiensä Buena Vista stadionille mikä oli korona-aikana varsin mukava lukema. Yleisö saikin vastinetta rahoilleen sillä kun tuomari Miikka Lähdesmäen viheltäessä pilliin taululla komeilivat 3-1 lukemat.

Kotijoukkue olisi voinut tehdä useamman maalin lisääkin, mutta pientä miinusta voi antaa maalipaikkojen tuhlailusta sekä JyTy:n kavennusmaalin jälkeisestä jaksosta, jolloin pienen hetken ajan vastustaja horjutti Pallo-Iiroja.

Maalit syntyivät erikoistilanteista kun Aleksi Leppäsen poissaollessa avaukseen noussut Jussi Aalto väläytti peliälyään hakien kaksi kertaa oman pelaajan matalalla vaparilla taka-alueelta.

Mikko Jalkanen taas pääsi laittamaan pallon tyhjiin Aake Rapalan ja Markus Babbin vahvan alustuksen jälkeen. Molemmilta laidoilta Iirot iskikin tänään toistuvasti.

JyTy:n kavennuksen iski Tuure Oldendorff hieman väärin lasketun tilanteen jälkeen ja mies pääsi kiertämään Sakari Korrin.

 

Kapteeni Schultz oli tyytyväinen voittoon, mutta parannettavaakin jäi

Otto Schultz on iskenyt kaudella nyt viidessä ottelussa kolme maalia. Vaikka Iirot hallitsi tänään peliä ja loi tukuttain maalipaikkoja, niin helppo peli ei ollut.

- Haastava peli. Ensimmäisellä puoliajalla oli vastatuulta emmekä ihan tienneet miten prässätä. Alkuun tunnustelimme, mutta saimme hyvin paikkoja ja olisimme voineet johtaa enemmänkin kuin 2-0.

- Päästimme turhan maalin ja ehkä ajattelimme, että tämä peli on jo hoidettu. Meillä oli vähän vaikeuksia kun vastustaja teki kavennuksen ja sai flown päälle eikä heillä ollut mitään hävittävää. Hienosti taistelimme loppuun asti kuitenkin. Ei paras peli tänään, mutta tärkeintä oli kolmen pisteen jääminen Raumalle.

Schultz teki tänään kaksi miltei identtistä maalia erikoistilanteista. Oliko kuvio harjoiteltu?

- Sanotaan näin, että ekassa ainakin Aallolle krediitit. Hienosti näki, että olimme siinä vapaina. Toinen..en viitti mun kikkoja kertoa, jokainen katsokoon videolta mihin tykkään liikkua.

- En ole yleensä maalintekijäksi profiloitunut, mutta näyttää siltä että tämä kotikenttä vaan sopii mulle. "Geru" jotenkin aina löytää mut erikoistilanteissa. Mikäs siinä, pakko jonkun ne maalit on tehdä, Schultz naurahti.

Pallo-Iirot kohtaa seuraavaksi VG-62:n Buena Vista stadionilla viikon päästä perjantaina.

- Pelit kovenevat tästä. Meidän pitää parantaa pallollista pelaamistamme. Toivottavasti saamme loukkaantuneita pelaajia takaisin ja sitä kautta laajemman ringin sekä enemmän kilpailua. Kaikkien peli paranee sitä kautta, Schultz päättää.