"Odotan, että yleisöä tulee taas ja hyvä meininki tulee olemaan"

22.7.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö

Nousujohteisesti pelillisesti ja tuloksellisesti pelannut Pallo-Iirot kohtaa Buena Vista stadionilla pitsiviikon päättävässä hulinoissa Jyrkkälän Tykit Turusta. Vastustajan kausi on ollut toistaiseksi vaikea sillä kasassa on neljän ottelun jälkeen nolla pistettä. Iirot on sarjassa viidentenä vain pisteen päässä kakkossijasta ja neljä pistettä sarjajohtajaa FC TPS U23:a jäljessä. Pallo-Iiroilla on pelattuna yksi ottelu vähemmän.

Viikkokatsauksessa päävalmentaja Kimmo Hörkkö sekä Jussi Aalto. Katso ennakko kokonaisuudessaan YouTubesta.

- - -

Pallo-Iirot on pelannut kaikissa kauden neljässä tähänastisessa ottelussaan varsin hyvin, mutta tulokset ovat seuranneet nyt viime kierroksilla. Ahvenanmaalla muutaman minuutin musta jakso maksoi miltei koko ottelun peliä johtaneelta Iiroilta pisteet, mutta Toejoella ja Salossa keltapaidat eivät enää nukahtaneet ja tuloksena olivat selvät voitot.

Jyty:n maalisuhde on murheellinen 1-11 neljän pelatun ottelun jälkeen, mutta joukkuetta ei sovi yhtään aliarvioida. On myös huomattavaa, että koronarajoitusten vuoksi JyTy ei päässyt harjoituskaudella juurikaan treenaamaan, joka näkyy alkukauden peleissä varmasti.

JyTy:n kokoonpanossa ei voi olla huomioimatta veljeksiä Petri ja Henri Lehtonen, jotka ovat kaksistaan pelanneet lähemmäs 550 pääsarjaottelua FC Interissa. Kokemusta joukkueesta löytyy runsaasti sekä tiivistä kaveriporukan henkeä.

Pallo-Iirojen puolustuspelaaminen on sarjan edetessä tiivistynyt huomattavasti ja ilman värilasejakin voidaan sanoa, että Iiroja vastaan on vaikeaa tehdä maaleja. Puolustuslinja Toivonen-Schultz-Arvela-Babb ovat olleet viime peleissä erittäin hyvällä pelipäällä.

Keskikentällä kokenut Miika Pertola pelaa vieläkin hyvällä tasolla, järkevästi ja oivaltavasti myös rauhoittaen peliä. Liikkuva Marcus Walden ja Iirot-kasvatti Aake Rapala ovat myös luutineet varmuudella keskikentällä. Laidalla Mikko Jalkanen on ollut todella energiselle pelipäällä ja aiheuttanut nopeudellaan vastustajalle jatkuvasti hankaluuksia. Aaro Salonen on avannut kymppipaikalla ja häntä on ollut kirittämässä kokenut Jussi Aalto.  Raumalla jonkin aikaa jo asustanut Jussi Rasva liittyi kuluvaksi kaudeksi Iiroihin ja mies avasi maalitilinsä keltapaidoissa Salossa.

Nähtäväksi jää jatkaako kaksi nollapeliä putkeen pelannut vasta 15-vuotias Sakari Korri maalilla vai ottaako torjuntavastuun Miko Lainio. Maalivahti Henri Saarinen on vielä sivussa toistaiseksi.

Lohko A:n maalipörssiä johtaa Pallo-Iirojen Aleksi Leppänen, joka on iskenyt neljässä pelissä kuusi maalia.

 

"Enemmänkin peliaikaa olisi voinut tulla, mutta tämäkin rooli sopii"

Pallo-Iiroihin palanneen ja mahdollisesti uransa viimeistä kautta pelaavan Jussi Aallon rooli on ollut tähän asti tulla vaihtomiehenä kentälle ottelun loppupuolella rauhoittamaan peliä sekä myös ratkomaan pelejä.

- En mä tietysti täysin tyytyväinen ole, mutta ihan hyvin tämä rooli on mulle sopinut, että tulen vaihdosta ja ehkä vastustaja on ollut väsyneitä. Olen tullut rauhoittamaan peliä ja päässyt syöttämään maalipaikkoja sekä myös itse pääsemään maalipaikoille, Jussi Aalto pohtii.

- Tietysti voisin vähän enemmänkin pelata, jotta tulisi enemmänkin tulosta, mutta kyllä tämä ihan hyvä on. Ja joukkueen peli on mennyt koko ajan eteenpäin ja se nyt tietysti tässä tärkeintä on. Pari hyvää voittoa alla. Jatketaan siitä huomenna.

Jussi Aallon paras muisto Pitsiyön spesiaalista on vuodelta 2018. Tosin mies ei peliurallaan päässyt katsojankaan roolissa koskaan katsomoon, joten se on myös ainoa.

- Kyllä se oli 2018 kun voitimme TOVE:n Pitsiyön spesiaalissa 5-0 ja chippasin maalin tuolta aika kaukaa vielä. Tein toisenkin. Ne ovat hienoja tapahtumia.

JyTy:n kaatoon "Gerulta" löytyy resepti.

- Odotan, että yleisöä tulee taas ja hyvä meininki tulee olemaan. Vastustajasta mulla ei ole hirveästi tietoa. JyTy on kokenuta ja puolustaa tiiviisti, joten meidän pitää laittaa palloa liikkeelle. Saamme sitä kautta heidät väsymään ja pääsemme maalipaikoille.

 

"Onhan tämä iso peli jokakausi jota vesikielellä odottaa"

Päävalmentaja Kimmo Hörkkö ei nimeä varsinaista Pitsiyön spesiaalin ikimuistoisinta tapahtumaa, mutta etenkin Tampere Unitedin vierailut ovat jääneet mieleen.

- Kyllähän se on mieleen jäänyt kun Tampere United on esimerkiksi täällä ollut kahteen kertaan niin se, että sieltä tulee oma iso faniporukkansa niin kyllä se sähköistää sitä ilmapiiriä ja luo siitä vielä isomman tapahtuman.

Wilpas-peli jätti myös päävalmentajalle hyvän maun.

- Olen oikein tyytyväinen. Tosiaan käyrämme osoittaa ylöspäin ja varsinkin pallollinen pelaamisemme on parantunut koko ajan ja näkyy paremmin koko ajan se mitä haemme. Tosin Wilpas teki siinä mielessä asiamme vaikeaksi, että heillä oli monta pelaajaa alakerrassa ja vetivät keskisektorin erittäin tiiviiksi. Ihan hirveästi emme hyvillä maalipaikoilla juhlineet, mutta muuten oli peli täysin kontrollissa ja mikä tärkeintä vastustaja ei juurikaan maalipaikoille päässyt, Hörkkö summaa.

Vastustaja JyTy on sarjataulukon pohjilla, mutta joukkueessa on mittavasti kokemusta ja pikkuhiljaa turkulaiset ovat varmasti pääsemässä kuntoon sen jälkeen kun harjoituskaudella eivät päässeet harjoittelemaan.

- Varmasti vaikea talvi- ja kevätkausi näkyy heidän pelaamisessa. Toki pikkuhiljaa heidänkin kuntopohja paranee ja otteet sitä kautta. Siellä on kuitenkin kokeneita pelimiehiä Lehtosen veljeksistä lähtien. Vauhti ei välttämätät aina hurmaa, mutta pystyvät pelisilmällään hoitamaan monet tilanteet ja taitotaso on hyvä. Kyllä ne ovat sellaisia tekijöitä, joiden kanssa meidän pitää olla tarkkoina.

 

Aleksi Leppänen sivussa karanteenin vuoksi

Pallo-Iirojen riveistä puuttuu perjantaina armeijassa olevat Arttu Virtanen ja Topias Silvennoinen. Ensi viikolla Virtanen on mukana reservijoukkueen mukana. Henri Saarinen on vielä sivussa. Joukkueen maalitykki Aleksi Leppänen on karanteenin vuoksi sivussa korona altistumisen vuoksi.

Ottelu striimataan suorana lähetyksenä Länsi-Suomen sivuilta täältä. Ottelun selostaa Ari Anteroinen ja kommentaattorina Pasi Lehtonen.

Luvassa myös livetwiittausta tuttuun tapaan.