Wilpas testasi, mutta Iirot oli parempi: "Ei meillä hätää ollut"

16.7.2021
Pallo-Iirot jatkoi voittojen tiellä. Raumalaiset pelasivat kohtuullisen hyvän kamppailun ja otti pisteet 0-2 (0-1) maalein. Jussi Rasva aloitti maalinteon, Aleksi Leppänen iski kauden kuudennen maalinsa ja 15-vuotias Sakari Korri torjui toisen peräkkäisen nollapelin.

Ottelun kulku oli odotetunlainen. Sarjataulukon sijoituksesta huolimatta Wilpas tarjosi kovan haasteen Pallo-Iiroille.

Kotijoukkue Wilpas piti matalaa blokkia ja tiiviin puolustuksensa myötä koitti riistoista iskeä vastaan. Tässä joukkue onnistuikin muutamaan otteeseen vaarallisesti varsinkin nopean ja vahvan Kevin Kreenin kautta. Maalipaikoille tilanteet eivät kuitenkaan johtaneet sillä Pallo-Iirojen puolustuslinja ehti viimeistään liukutaklauksilla pallon tielle.

Pallo-Iirot aloitti maalinteon ottelun 21 minuutilla. Paineen jälkeen pallo pelattiin Jussi Rasvalle, joka ei saanut kovinta mahdollista vetoa aikaiseksi, mutta sitäkin tarkemman ja pallo upposi Wilpas-vahti Elias Ervastin taakse.

Wilpas onnistui ajottain hyvin pelisuunnitelmassaan ja juuri Kreen sekä Vilho Ståhlström tekivät Pallo-Iirojen puolustuslinjalle illan työlääksi. Otto Schultz ja Aleksi Arvela joutuivat kirjanmielisesti venymään pallon tielle muutamaan otteeseen.

Raumalaiset siirtyivät tauolle ansaitussa johtoasemassa, mutta täysin tyytyväisinä sinisissä vieraspaidoissa pelannut joukkue ei ollut esitykseensä.

 

Sakari Korrille toinen nollapeli - Leppänen jatkoi tehoiluaan

Maalivahti Henri Saarisen loukkaannuttua Sakari Korrille sekä Miko Lainiolle avautui hyvät mahdollisuudet näyttää osaamistaan. Lainio pelasi Ahvenanmaalla ja 15-vuotias Korri taas Toejoella ja tänään Salossa. Saldona kaksi nollapeliä. Tosin Pallo-Iirojen puolustuspelaaminen ei montaa paikkaa ole vastustajille tarjonnut.

Nuori mies voi kuitenkin olla tyytyväinen esitykseensä.

- Hyvät fiilikset kun saimme voittotilin avattua ja nyt jatkettua sitä ihan hyvällä pelillä ja hyvällä voitolla. Ei ollut kauheasti ainakaan hätää tänään, Korri pohti ottelun päätyttyä.

- Ei näyttänyt siltä, että oltaisiin menetetty johtoasema tai vastustaja olisi ylipäätään päässyt tekemään maalia. Mun mielestä ajoittain kontrolloimme peliä ja ajottain taas Wilpas piti palloa. Pari kertaa niiden kärki pääsi vaarallisesti miltei läpiajoon, mutta onneksi meidän topparit saivat joka kerta hoidettua tilanteet, Sakari Korri kiitteli.

Olisiko nuori mies uskonut ennen kauden alkua, että neljän pelatun ottelun jälkeen saldona hänellä olisi kaksi nollapeliä?

- En ehkä olisi näin hyvää alkua osannut odottaa. Oletin, että sieltä saattaa joitain minuutteja tippua, mutta en näin paljoa ja nollapelit ovat tietysti hyvä asia.

Lopulta pelin paketoi kentälle vaihdosta tullut Jussi Aalto, joka pelattiin juoksuun Wilppaan boksiin. "Gerulla" olisi ollut paikka ampua itsekin, mutta kokenut pelimies näki sivusta tulevan Aleksi Leppäsen, joka sai ampua pallon lähes tyhjään maaliin.

Huomattavaa oli myös ottelun loppupuolella kentälle tulleen Oliver Repon esitys. Vuonna 2006 syntynyt Repo pelasi ennakkoluulottomasti ja nousi pariin otteeseen hyvin kohti Wilppaan maalia.

Pallo-Iirojen pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina Pitsiyön spesiaalissa Jyrkkälän Tykkejä vastaan. Seuraavat kolme ottelua Iirot pelaakin Buena Vista stadionilla.

Tervetuloa!