Tifoja, tunnelmaa ja jännitystä - upea sarja-avaus päättyi tasapeliin

18.6.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö


Pallo-Iirot kohtasi perjantai-illassa sarja-avauksessaan yhden sarjan ennakkosuosikeista FC TPS U23:n. Ottelu päättyi loppuminuuttien jännittävien vaiheiden jälkeen 1-1 lukemiin. Pallo-Iirojen tasoituksesta vastasi 88 minuutilla kapteeni Otto Schultz. Kotijoukkueella oli enemmän maalipaikkoja, mutta lopulta tasapeli oli varsin oikeutettu.

Kun 285 kannattajaa olivat asettuneet paikoilleen, niin kauden 2021 Kolmonen saatiin käyntiin Buena Vista stadionilla.

Vastustaja FC TPS U23 oli saanut edustuksesta vahvistuksia kun hyökkäysalueella hääräsi Kasper Tuomen tukena superlupaus Jasper Jalonen ja Ykkösessä edelliskaudella hurjaa jälkeä tehnyt kärki Elicier Espinosa. Maalin suulla aloitti edustuksen sopimuspelaaja Ville Seppä.

Juuri heidän kauttaan TPS sai vaarallisimmat paikkansa rakennettua ensimmäisellä puoliajalla. Espinosa pääsi kertaalleen koittamaan boksissa hyvin malttaen, mutta veto painui selvästi yli Henri Saarisen vartioiman maalin.

Pallo-Iirot oli hieman niskan päällä ensimmäisen 45 minuutin aikana. Maalipaikat kirjattiin Iiroille 4-1 lukemin. Pallo ei kuitenkaan löytänyt tietään maaliin, vaan yritykset olivat tuskallisen lähellä sivuverkkoa tai tolppaa nuollen.

TPS nosti prässiään ensimmäisen puoliajan loppupuolella mikä selvästi vaikeutti Pallo-Iirojen pelaamista, mutta joukkue alkoi löytämään lääkkeitä tähänkin.

Puolustusalueella vierailijat olivat usein vaikeuksissa, mutta toisessa päässä kenttää turkulaiset olivat kohtuullisen vaarallisia vaikka eivät onnistuneet montaa maalipaikkaa luomaan.

Pallo-Iirot löysi etenkin laitojen kautta hyvin tiloja edetä ja sai sitä kautta luotua painetta Ville Sepän maalille. Mikko Jalkanen ja Topias Silvennoinen olivat näkyvästi esille kuten myös keskikentällä hyvin katkoneet Miika Pertola ja Marcus Walden.

 

TPS:n korkea prässi tuotti ajoittain ongelmia

Toiselle jaksolle TPS tuli aavistuksen terävämmin ja etenkin korkean prässinsä ansiosta aiheutti Pallo-Iiroille ongelmia pelinavauksen kanssa. Sekä Espinosa että Jalonen vaihdettiin vajaan tunnin kohdalla ja lopulta heidän panoksensa jäi kentällä melko vähäisiksi.

- Se oli meille vaikea paikka. TPS:n muodostelmassa oli kaksi ylempää keskikenttäpelaaja ja yksi hyökkääjä. Oli aika tiukkaa emmekä oikeen päässeet avaamaan peliä. Vastustajan kymppipaikalla pelannut seurasi aika tarkkaan mun ja Pertolan pelaamista siinä ja jouduimme aika paljon lyömään pitkää. Hyvää prässiä oli heiltä, keskikentällä hyvin täydet 90 minuuttia luutinut Marcus Walden pohti pelin jälkeen.

TPS siirtyi johtoasemaan kun taka-alueelle annettuun kulmaan pääsi Niklas Harittu potkaisemaan kovaa pallon verkkoon. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä hyytynyt, vaan ensin kentälle vaihdettu Jussi Aalto ampui Markus Babbin hankkiman rangaistuspotkun tolppaan ja hetken kuluttua 67 minuutilla sisääntullut kapteeni Otto Schultz ampui pallon upeasti maaliin.

Kokonaisuuteen Walden oli tyytyväinen. Pallo-Iirot loi enemmän maalipaikkoja, mutta viime hetken tasoitus huomioiden lopputulos lienee oikeutettu.

- Aika rankkaa oli. Tällainen keli kun on niin sillä on suuri vaikutus miten tankkaa ennen peliä, Marcus Walden viittasi helteen vuoksi tulleita kramppeja molemmissa joukkueissa.

- Tärkeintä oli se, että Turkuun ei lähtenyt kolmea pistettä. Hienoa, että nousimme lopussa tasoihin. Olisi ollut paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, mutta kyllä mä olen tyytyväinen tähän sarja-avaukseen, Walden iloitsi.

Pallo-Iirot pelaa seuraavaksi 3.7. FC Ålandin vieraana, joten vastustajan taso pysyy kovana. Kotikentällä Iirot nähdään seuraavaksi 23.7. Pitsiyönspesiaalissa JyTy:ä vastaan.